Liigan neljännesfinaalit käynnistyvät maanantaina

19.4.2021
Liigan neljännesfinaalit käynnistyvät maanantaina

Lukko aloittaa playoffs-taipaleensa historian ensimmäisen runkosarjavoiton tiimoilta. (Picture: Elmeri Elo)

Liigan neljännesfinaalit polkaistaan käyntiin maanantaina. Kaksi ensimmäistä ottelua alkavat kello 16:00. Ottelut Helsingissä sekä Tampereella pelataan kello 18:30 eteenpäin.

Lukko – Ilves
>> Kokoonpanot

Runkosarjan ensimmäistä kertaa voittanut Lukko aloittaa playoffs-taipaleensa maanantaina, kun ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selvinnyt Ilves saapuu Raumalle. Joukkueet kamppailivat sarjan piikkipaikasta syyskaudella, mutta vieraiden vauhti hyytyi joulun jälkeen. Lukko puolestaan jatkoi dominointiaan läpi kauden napaten kotiedun koko keväälle.

Kotijoukkue päätti runkosarjan kahdeksan ottelun voittoputkeen. Joukkueen riveistä löytyy myös Liiga-kauden parhaaksi pelaajaksi valittu puolustaja Robin Press. Kuuden parhaan sakista ulkopuolelle valunut Ilves näytti marssivan ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon suvereenisti, mutta KooKoon kiri oli koitua tamperelaisille kohtaloksi. Joukkue selvitti itsensä lopulta kuitenkin jatkoon.

Runkosarjan kohtaamiset kirjattiin Lukolle otteluvoitoin 4–1. Erikoistilannepelaaminen on ottelusarjassa suuressa roolissa. Ylivoima toimi molemmilla joukkueilla hyvin, mutta Lukon tukahduttavan hyvä alivoima voi koitua ratkaisevaksi tekijäksi.

TPS – Pelicans
>> Kokoonpanot

Loistavan kevätkauden pelannut TPS isännöi maanantaina Pelicansia. Lahtelaiset raivasivat tiensä kuuden parhaan joukkoon mainiolla loppukaudella. Pelicans hävisi viimeisestä viidestä kamppailustaan vain yhden. TPS varmisti kolmannen sijansa aiemmin, joten panokset viimeisillä kierroksilla eivät olleet yhtä suuret. Joukkue nappasi vain kaksi voittoa viidestä viimeisestä pelistä.

Pelicansin suurin ase sarjassa on sen ylivoima. Lahtelaisten onnistumisprosentti oli koko Liigan paras. Myös TPS:n ylivoima oli hyvää, mutta turkulaiset kunnostautuivat eritoten miehen vajaalla pelatessaan. Pelicansin alivoima jätti puolestaan toivomisen varaan.

Joukkueet kohtasivat neljä kertaa runkosarjassa. Pelicans nappasi voiton kolmesta kamppailusta.

HIFK – Kärpät
>> Kokoonpanot

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut HIFK saa vastaansa Oulun Kärpät. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran playoffseissa keväällä 2019. Tällöin illan vierasjoukkue eteni semifinaaleista jatkoon otteluvoitoin 4–2. HIFK:n loppukausi oli vaikea. Joukkue oli lähes kuukauden koronakaranteenissa, eikä joukkue ehtinyt pelaamaan kuin kolme ottelua ennen playoffsien alkua. Näistä peleistä joukkue nappasi kaksi voittoa.

Kärppien runkosarja oli vuoristorataa. Joukkue näytti jo varmistaneen paikkansa kuuden sakissa, mutta valui viimeisellä kierroksella seitsemänneksi. Joukkue kellisti Sportin kuitenkin reilulla maalierolla ensimmäisellä kierroksella.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi. Molemmat nappasivat kaksi voittoa nimiinsä. Otteluparissa vierasjoukkue oli vahvoilla. Ainoastaan HIFK onnistui nappaamaan voiton kotijäällään maaliskuussa.

Tappara – KalPa
>> Kokoonpanot

Tappara sekä KalPa aloittavat kevään playoffsinsa Tampereella. Peräkkäin sarjataulukossa sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisensa keväällä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018 neljännesfinaalin. Tällöin kirvesrinnat kaatoivat kuopiolaiset otteluvoitoin 4–2. Joukkueiden kaudet olivat kuitenkin erilaiset.

Tappara ailahteli alkukaudella pahasti. Joukkue majaili kaukana suorasta playoffs-paikasta, mutta löysi vireensä kevätkaudella nousten lopulta neljänneksi. KalPa suoritti suhteellisen tasaisesti läpi kauden. Lopulta kuopiolaiset varmistivat viidennen sijan.

Joukkueiden pelitavat poikkeavat toisistaan huomattavasti. KalPa porskutti kaudella eteenpäin puolustusvoittoisella pelitavalla. Tappara kunnostautui eritoten maalinteossa. Vieraiden selvä heikkous on koko Liigan kuudenneksi heikoin ylivoima. Tappara puolestaan loisti erikoistilannepelaamisellaan. Illan kotijoukkue joutuu pelaamaan avauskamppailun ilman toiseksi parasta pistemiestään Kristian Kuuselaa.


---
Published by: Nooa Ruuth