Näin playoffsien avauskierroksen joukkueet ovat pelanneet ratkaisupeleissä aiemmin

15.4.2021
Näin playoffsien avauskierroksen joukkueet ovat pelanneet ratkaisupeleissä aiemmin

Playoffsien 1. kierroksella pelataan neljännesfinaalipaikoista torstaina ja perjantaina. Joukkueista kahdella on vankka playoffs-kokemus takanaan, haastajat puolestaan hakevat seurahistoriansa ensimmäistä neljännesfinaalipaikkaa.

Runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut Kärpät on pelannut 1. kierroksen otteluissa kaikkiaan viidesti Liiga-historian aikana. Kahdella viimeisimmällä kerralla se on kärsinyt tappiot: Lukko kaatoi Kärpät keväällä 2013 voitoin 2-1, ja vuonna 2017 HIFK pudotti Kärpät jatkosta suoraan kahdessa ottelussa jatkoaikavoitoillaan.

HIFK-sarjan jälkeen Kärpät voitti viisi peräkkäistä playoffs-sarjaa otteluvoitoin 20-8. Voittoputki katkesi kevään 2019 seitsemän ottelun finaalisarjassa HPK:ta vastaan.

Kärppien vastustajalla Sportilla on kokemusta playoffseista vain keväältä 2016. Tuolloin vaasalaiset kohtasivat 1. kierroksella TPS:n, joka hankki jatkopaikan suoraan kahdessa ottelussa.

* * *

Runkosarjan kahdeksas, Ilves, on ollut viimeisten 10 playoffs-kauden aikana mukana ratkaisupeleissä neljästi. Kahdella viimeisimmällä kerralla Ilves on raivannut tiensä neljännesfinaaleihin 1. kierroksen kautta.

Keväällä 2017 Ilves kaatoi Ässät voitoin 2-1. Seitsemän ottelun neljännesfinaalisarjassa joukkue taipui kuitenkin Tapparalle. Liigan edellisissä playoffs-peleissä kaksi vuotta sitten Ilves kaatoi 1. kierroksella SaiPan, mutta neljännesfinaalisarjassa Kärpät päätti tamperelaisten kauden suoraan neljässä ottelussa.

KooKoo olisi jatkanut kauttaan viime keväänä playoffs-otteluissa suoralla neljännesfinaalipaikalla, kun erinomaiset esitykset runkosarjassa toivat viidennen sijan. Nyt kouvolalaiset keräsivät Liiga-historiansa toiseksi parhaan pistepotin ja pääsevät pelaamaan ensimmäisen kerran playoffs-peleissä seuran yhdeksännellä Liiga-kaudella.


---
Published by: Antti Seppänen