Raviliiga HIFK:n supertamma Mascate Match lahjoitti lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen

7.4.2021
Raviliiga HIFK:n supertamma Mascate Match lahjoitti lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Picture: Hippos / Juho Hämäläinen

Raviliiga-Travliga HIFK:n tammatähti Mascate Match lahjoitti keskiviikkona 448 970 euroa hyväntekeväisyyteen. Valtaosan lahjoitussummasta sai syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tukijärjestö Sylva ry. Lahjoitussumma on kaikkien aikojen suurin suomalaisessa raviurheilussa.

Raviliigahevosten taival 1000 osuuteen jaettujen kimppaporukoiden omistuksessa päättyi vuoden 2020 lopussa. Jääkiekon Liiga-joukkueiden ja Suomen Hippoksen yhteisprojektin menestynein hevonen oli Raviliiga HIFK:n moninkertainen ennätystamma Mascate Match, joka juoksi kilparadoilta yli 700 000 euroa. Raviliiga HIFK:n jäsenistä osittain koostuva Massi Stable osti "Massin" Raviliigan huutokaupasta vuodenvaihteessa 307 000 eurolla siitostammaksi.

Yli puolet tamman Raviliiga HIFK:n tuotoista luovutettiin hyväntekeväisyyteen keskiviikkona 7. huhtikuuta Vermo Areenalla järjestetyssä tilaisuudessa. Raviliiga HIFK:n hyväntekeväisyyskohteena toimii syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tukijärjestö Sylva ry, jolle Mascate Match ravasi 430 000 euron lahjoitussumman. Shekin Sylvalle luovutti Helsingin IFK:n puolesta seuran markkinointijohtaja Roland Carlsson.

Pienessä järjestössä hyväntekijätamman lahjoituksella voidaan turvata tulevaisuudessa useiden nuorten toipumista.

– Vetää hiljaiseksi, tämä on aivan mieletön juttu. Nöyrin kiitos kaikkien näiden pienten potilaiden ja nuorten aikuisten sekä heidän perheidensä puolesta. Toimimme pääosin lahjoitusten varassa ja tämä mahdollistaa nyt meidän työtä joka on täysin riippuvaista ihmisten ja organisaatioiden sekä tässä tapauksessa myös hevosten tahdosta auttaa, Sylva ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Henry Liukko-Sipi kommentoi shekin luovutustilaisuudessa.

Puolet Raviliiga-hevosten tuotoista ohjattiin Liiga-joukkueiden ennalta päättämiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Raviliigan osakkaat pystyivät tekemään myös lisälahjoituksia haluamiinsa kohteisiin.

Raviliiga HIFK:n osakkaat tekivät seuraavia lisälahjoituksia: 6691 euroa Suomen Punaiselle Ristille, 6275 Vermo Areenalla vuonna 2021 järjestettäville Ponikuninkuusraveille ja 6004 euroa Suomen Luonnonsuojeluliitolle.

Kaikki viimeisimmän Raviliigan hevoset kuuluvat vuonna 2016 Suomessa syntyneiden lämminveristen ikäluokkaan. Projektissa mukana olleet hevoset ovat onnistuneet hienosti kilparadoilla. Yhteensä varsoja syntyi tuohon ikäluokkaan 910, joista on kilpaillut 424. Kymmenen menestyneimmän hevosen joukossa on peräti kolme Raviliiga-hevosta; Mascate Match, Piece Of Glory ja Marschall Match.

Kun kaikkien Raviliiga-hevosten hyväntekeväisyyteen lahjoitetut summat lasketaan yhteen, nousee Raviliigan kokonaislahjoitussumma yli puoleen miljoonaan euroon.

– Hienoa, että tämä lajien välinen yhteistyö poiki näin upean summan hyväntekeväisyyskohteille. Lisäksi oli kiva huomata, että "Massin" edesottamukset kiinnostivat niin raviväkeä kuin HIFK-kannattajiakin, kommentoi yhteistyötä Liigan myyntijohtaja Vili Nurmi.


---
Published by: Aija Saha