Lukko kaatoi TPS:n Liigan kärkikamppailun revanssissa

6.4.2021
Lukko kaatoi TPS:n Liigan kärkikamppailun revanssissa

Lukko juhli voittoa Turussa. (Picture: Teemu Saarinen)

Tiistain Liiga-kierros tarjosi rutkasti maaleja. Lukko kaatoi TPS:n toistamiseen Liigan kärkikamppailussa.

HPK – Tappara 1–2 (0-1, 0-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara katkaisi HPK:n kolmen ottelun voittoputken tiistaina Hämeenlinnassa. Samalla tamperelaiset venyttivät oman voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Puolustusvoittoisessa kamppailussa nähtiin yksi maali erää kohden. Kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi vierasjoukkue. Blake Parlett sekä Jiri Smejkal vastasivat tamperelaisten osumista. HPK kavensi lukemat kolmannen erän puolivälissä Markus Nenosen toimesta. Se ei kuitenkaan playoffs-paikasta taistelevalle kotijoukkueelle riittänyt.

Jukurit – SaiPa 5–1 (2-0, 1-1, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit päätti tappioputkensa tyylillä tiistaina, kun se moukaroi SaiPaa 5–1. Kotijoukkueen esitys oli vakuuttava. Se oli karannut jo kolmen maalin johtoon toisen erän alussa ennen Veikko Loimaanrannan kavennusta ylivoimalla. Lappeenrantalaisten kiri ei kuitenkaan edennyt vaan Jukurit iski vielä kaksi maalia päätöserässä. Ottelun parhaat pistemiehet olivat kaksi maalia iskenyt Teemu Pulkkinen sekä kaksi syöttöä antanut Henri Nikkanen. Vierasjoukkue on nyt hävinnyt 12 ottelua edellisestä 13 kamppailusta. Jukurit pudotti voitollaan JYPin sarjajumboksi.

KalPa – KooKoo 3–5 (1-1, 1-1, 1-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo katkaisi KalPan viiden ottelun voittoputken tiistain kierroksella. Samalla kuopiolaiset putosivat seitsemänneksi sarjataulukossa. Ottelu aaltoili kolmanteen erään saakka. Vieraat siirtyivät johtoon ensimmäisessä erässä Kasper Björkqvistin ylivoimaosumalla. KalPa nappasi johdon Aleksi Klementin sekä Tommi Jokisen osumilla toisessa erässä. Vilmos Galló tasoitti pelin ennen toista erätaukoa. Kouvolalaiset aloittivat päätöserän vahvasti iskien kaksi maalia reiluun neljään minuuttiin. Kotijoukkue kavensi lukemat ylivoimalla, mutta KooKoon kultakypärä Ahti Oksanen iski niitin ottelulle tyhjään maalin 20 sekuntia ennen päätössummeria

Pelicans – Ässät 4–3 (1-0, 1-1, 2-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans murskasi Ässien playoffs-haaveet tiistaina, kun se voitti patapaidat. Kotijoukkueen ylivoima oli murskaavaa. Lahtelaisten kolme ensimmäistä osumaa syntyivät ylivoimalla Hannes Björnisen sekä Waltteri Merelän toimesta. Ässät kampesivat itsensä kuitenkin tasoihin 1–1 sekä 2–2 tilanteisiin Sebastian Wännströmin sekä Ty Rattien osumilla. Pelicans siirtyi kuitenkin kahden maalin johtoon kolmannen erän loppupuolella Merelän illan toisella maalilla. Jouko Juhola kavensi lukemia ilman maalivahtia, mutta liian myöhään. Kolme pistettä jäivät lahteen.

Sport – Ilves 0–4 (0-0, 0-2, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves palasi karanteenistaan tyylillä, kun se nollasi toisen paluujoukkueen Sportin. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen tamperelaiset iskivät kaksi nopeaa maalia välittömästi toisen erän alkuun. Kolmannessa erässä Eetu Päkilä sekä Matias Maccelli viimeistelivät loppulukemat valotaululle. Kotijoukkueen tähti oli kuitenkin 33 torjuntaa ottanut Eetu Mäkiniemi. Nollapeli oli 21-vuotiaalle kauden toinen. Voittonsa myötä Ilves nousi sarjataulukossa neljänneksi. Sport pystyi huokaisemaan helpotuksesta, sillä lähimmät kilpakumppanit Ässät sekä HPK jäivät myös ilman pisteitä.

TPS – Lukko 1–4 (0-1, 1-1, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärkikamppailun revanssissa voittajaksi selvisi jälleen Lukko. Vierasjoukkue tylsytti TPS:n hyökkäyspelin lähes kokonaan. Lopulta Lukko-maalilla torjunut Lassi Lehtinen joutui töihin vain 13 kertaa. Lukon hyökkäys toimi tasaviisikoin kuin myös er ikoistilanteissa. Joukkue vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista. Sebastian Repo sekä kolme pistettä iskenyt Daniel Audette iskivät vierasjoukkueen ensimmäiset osumat. Josh Kestner kavensi lukemat kahden miehen ylivoimalla toisessa erässä, mutta tämän lähemmäs turkulaisryhmä ei päässyt. Audette sekä Thomas Gregoire osuivat vielä päätöserässä varmistaen voiton Lukolle.

HIFK - Kärpät 0–1

HIFK ilmoitti keskiviikkona 31.3. Liigalle ja Kärpille, ettei se pysty osallistumaan sille merkittyyn otteluun 6.4. HIFK:ssa oli suuri määrä koronavirukseen sairastuneita pelaajia eikä heidän toipumisensa edennyt niin, että HIFK olisi kyennyt pelaamaan ottelun. Poikkeussäännön mukaisesti joukkue merkitään hävinneeksi lukemin 0-1.


---
Published by: Nooa Ruuth