Lukko kaatoi TPS:n lauantain kärkikamppailussa

3.4.2021
Lukko kaatoi TPS:n lauantain kärkikamppailussa

Lukko juhli voittomaalikilpailun jälkeen. (Picture: Teemu Saarinen)

Lauantain Liiga-kierroksen kärkikamppailussa voiton vei voittomaalikilpailun jälkeen Lukko.

Ässät – SaiPa 3–4 (1-0, 1-4, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kierroksen maalirikkain ottelu nähtiin Porissa, kun SaiPa katkaisi 11 ottelun tappioputkensa lauantaina. Samalla Ässien playoffs-haaveet kokivat kovan kolauksen. Porilaiset saivat ensimmäiseltä ketjultaan tulosta, kun Peter Tiivola, Nicolai Meyer sekä Sebastian Wännström sytyttivät maalilampun kertaalleen. SaiPan toisen erän maalikimara oli kuitenkin liikaa kotijoukkueelle. Ässien kahden maalin johto katosi 72 sekunnissa. SaiPan maalit iskivät Tomas Zaborsky, Valtteri Ojantakanen ja Leevi Karjalainen. Karjalaisen maalin syöttänyt Niko Kautiainen saalisti Liiga-debyytissään itselleen avauspisteen. Voittomaalin iski juuri ennen toisen erän loppua Veikko Loimaanranta.

HPK – Jukurit 3–1 (1-1, 1-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK jatkoi playoffs-paikan jahtaamista, kun se kaatoi Jukurit Hämeenlinnassa. Voitto oli kotijoukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Jukurit avasi kuitenkin maalinteon ensimmäisessä. Teemu Henritius iski kiekon Eetu Laurikaisen selän taakse reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Osuma jäi kuitenkin vierasjoukkueen ainokaiseksi. Jere Innala tasoitti ottelun ensimmäisen erän lopussa. Sama mies vastasi myös ottelun voittomaalista ottelun puolivälissä. Niitin ottelulle iski kolmannen erän alussa ylivoimalla Valtteri Puustinen.

JYP – KalPa 1–2 JA (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Kuopiolaiset ovat kaataneet putkensa aikana jyväskyläläiset kolmesti. Tällä kertaa JYP taisteli itselleen kuitenkin pisteen. Vierasjoukkueen maalinteon aloitti Aapeli Räsänen kauden 13:sta osumallaan. JYP tuli tasoihin kolmannen erän loppupuolella, kun maalipörssin voitosta taisteleva Robert Rooba iski kiekon verkkoon. Maali oli virolaiselle jo numero 27 tällä kaudella. Ratkaisua ei varsinaisella peliajalla saatu, joten kamppailu venyi jatkoajalle. Vajaa kolme minuuttia erän alusta ja Lasse Lappalainen iski ottelun voittomaalin ohitse 36 kertaa torjuneen Niko Parkkisen. Avausmaalin iskenyt Räsänen alusti Lappalaisen osuman.

KooKoo – Kärpät 3–0 (0-0, 0-0, 3-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo jatkoi Kärppien tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi. Tappioputki on oululaisten kauden pisin. Ottelun kaksi ensimmäistä erää pelattiin ilman maaleina, mutta kotijoukkue avasi tulvaportit päätöserän alussa. Ahti Oksanen vei KooKoon johtoon ajassa 43:05. Vain 20 sekuntia myöhemmin valolamppu syttyi jälleen Justus Annusen takana. Maalista vastasi Vilmos Galló. Loppulukemat valotaululle iski Erik Karlsson illan toisella pisteellään. KooKoon maalilla Oskari Salminen pelasi kauden toisen nollapelinsä torjuen kaikki 22 kiekkoa. Kärpät putosi tappionsa johdosta seitsemänneksi.

TPS – Lukko 1–2 VL (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kasvatti eroaan Liigan kärkipaikalla, kun se kaatoi TPS:n Turussa lauantai-iltana. Kärkiottelu ratkesi lopulta vasta voittomaalikilpailussa. Puolustusvoittoisessa ottelussa avausmaali nähtiin neljän minuutin kohdalla, kun Joel Janatuinen iski kiekon maaliin ylivoimalla. Seuraavaa maalia odoteltiinkin aivan ottelun loppuun saakka. Puolustaja Lukas Klok tasoitti ottelun reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Ratkaisua ei jatkoerässä saatu, joten ottelu jatkui voittomaalikilpailuun saakka. TPS hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa voittolaukauskilpailussa, sillä Pavol Skalicky ratkaisi voiton raumalaisille.


---
Published by: Nooa Ruuth