Lauantain kärkikamppailussa kohtaavat TPS sekä Lukko

3.4.2021
Lauantain kärkikamppailussa kohtaavat TPS sekä Lukko

Voittaako Lukko kauden kolmannen kamppailunsa TPS:ää vastaan? (Picture: Teemu Saarinen)

Liigan runkosarjan huipennus lähestyy. Sarjataulukon kärkipäässä majailevat TPS sekä Lukko kohtaavat vielä kolmesti tällä kaudella.

Ässät – SaiPa
>> Kokoonpanot

Koronatauoltaan torstaina palannut SaiPa vierailee Poriin Ässien vieraaksi. Vierasjoukkue on mahdollisuutensa playoffs-paikkaan jo menettänyt, mutta Ässät jahtaa vielä kymmenettä sijaa. Patapaitojen haaveet jatkopeleihin kokivat kolauksen, kun se hävisi paikalliskamppailussa Lukkoa vastaan torstaina. Kotijoukkueelle kelpaa vain kolmen pisteen voitto. Lappeenrantalaisjoukkue on pelannut 11 ottelua ilman voittoja. SaiPa on kuitenkin ollut vahvempi joukkueiden kauden edellisissä kahdessa kohtaamisessa vieden mukanaan täyden pistepotin joka ottelussa.

HPK – Jukurit
>> Kokoonpanot

Myös HPK jahtaa viimeistä playoffs-paikkaa. Joukkue on petrannut kevätkaudella toden teolla ja noussut Liigan jumbosijoitukselta aivan viimeisen playoffs-joukkueen kantaan kiinni. Illan vastustaja Jukurit on kuitenkin ollut hämeenlinnalaisia vahvempi kaksi kertaa kolmesta tällä kaudella. Tuorein kamppailu helmikuussa päättyi kuitenkin illan isännille. Kotijoukkueen puolelta Petri Kontiola yrittää myös varmistella pistepörssin voittoaan.

JYP – KalPa
>> Kokoonpanot

Loistavassa vireessä oleva KalPa matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Illan vieras on voittanut neljä ottelua putkeen, mukaan lukien kaksi peliä illan isäntiä vastaan. Illan kohtaaminen on joukkueiden kuudes tällä kaudella. KalPa on poistunut Järvi-Suomen derbystä voittajana neljästi. JYP vei mukanaan kaksi pistettä maaliskuun alussa voittolaukauskilpailun jälkeen. Illan isäntien kausi tulee päättymään runkosarjaan, mutta kuopiolaiset kamppailevat edelleen suorasta playoffs-paikasta. KalPa majailee neljäntenä tasatilanteessa Ilveksen kanssa.

KooKoo – Kärpät
>> Kokoonpanot

Kärpät kohtaa KooKoon neljättä kertaa tällä kaudella. Illan vierasjoukkue on vetänyt pidemmän korren kaksi kertaa, KooKoo kaatoi oululaiset voittomaalikilpailussa helmikuun alussa. Kärpät yrittää varmistaa paikkansa kuuden parhaan joukossa. Oululaiset ovat kuudensina, mutta Tappara sekä Pelicans hengittävät niskaan. Kaiken lisäksi illan vieraat ovat kolmen ottelun tappioputkessa. Neljättä tappiota joukkue ei ole vielä tällä kaudella kokenut. KooKoo on puolestaan hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin. Kouvolalaiset jäivät nollille eilen Pelicansia vastaan.

TPS – Lukko
>> Kokoonpanot

Illan kärkikamppailu pelataan Turussa, kun sarjataulukon kolmantena oleva TPS isännöi sarjakärki Lukkoa. Joukkueet pelaavat kolme kertaa ennen runkosarjan päättymistä. Aiemmista kolmesta ottelusta Lukko on voittanut kaksi edellistä. TPS nappasi kolme pistettä kauden avauskohtaamisesta. TPS yrittää jahdata HIFK:n pitämää toista sijaa. Lukon runkosarjavoitto on puolestaan vain ajan kysymys. Maaliskuussa kuntopuntarin kärkeä pitänyt TPS on kuitenkin hävinnyt kaksi edellistä kamppailuaan. Raumalaiset ovat puolestaan voittaneet kolme ottelua putkeen.


---
Published by: Nooa Ruuth