Sport katkaisi HIFK:n voittoputken, Jukureille kymmenes peräkkäinen häviö

3.3.2021
Sport katkaisi HIFK:n voittoputken, Jukureille kymmenes peräkkäinen häviö

Olavi Vauhkonen ratkaisi ottelun Sportin eduksi. (Picture: Samppa Toivonen)

Sport päätti HIFK:n kuuden ottelun voittoputken ja TPS aiheutti Jukureille jo kymmenennen peräkkäisen tappion. Lue raportista tiivistelmä kierroksen tapahtumista.

Ässät – HPK 3–4 JA (2–1, 0–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät aloitti erittäin vahvasti, eikä ottelua oltu pelattu kuin reilut kolme minuuttia, kun kotijoukkue johti jo 2–0-lukemin Jasse Ikosen ja Niko Kivelän onnistuttua maalinteossa. HPK:n kavennusmaali nähtiin ajassa 05.38, kun Valtteri Puustinen viimeisteli jo kauden 16. maalinsa. HPK otti kontrollin ottelusta ja eteni hiljalleen johtoon Petri Kontiolan ja Tommi Tikan maaleilla. Ässien tähtipuolustaja Jakob Stenvist toi kuitenkin vielä kotijoukkueen tasoihin. Samalla ratkaisu venyi jatkoajalle. Pelikello pysähtyi lopulta aikaan 63.27, kun Juuso Ikonen laukoi näyttävän nousun jälkeen HPK:n voittoon. Tappio oli Ässille jo kuudes putkeen, HPK jatkoi puolestaan pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

JYP – SaiPa 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

SaiPassa vuosina 2014–2016 pelannut Sam Lofquist teki täksi kaudeksi paluun tuttuun SaiPa-paitaan ja osui heti avausottelussaan, kun yhdysvaltalaispuolustajan tavaramerkkinä tunnettu painava laukaus löysi tiensä verkkoon jo ajassa 08.14. JYP pääsi peliin kiinni heti toisen erän alkupuolella Jerry Turkulaisen ja Jani Tuppuraisen maaleilla. Vierasjoukkue nousi tasoihin ottelun puolivälissä Simo-Pekka Riikolan näyttävällä osumalla. JYP siirtyi uudelleen johtoon päätöserän puolivälissä Robert Rooban kauden 20. maalilla. Rooban osuma jäi lopulta aina voittomaaliksi asti. Jarkko Immonen viimeisteli loppulukemat tyhjiin sekunti ennen päätössummeria.

Sport – HIFK 3–2 VL (1–0, 1–0, 0–2, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport joutui heti ottelun alussa tiukkaan paikkaan, kun kolme tiuhaan tahtiin otettua jäähyä pakotti joukkueen pitkäksi toviksi alivoimalle. HIFK ei kuitenkaan ylivoimapelissään onnistunut ja lopulta ottelun avausmaalista vastasi Sport, kun Olavi Vauhkonen iski maalin edustalta irtokiekon sisään. Sport sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden toisen erän alkuun, ja hyödynsi sen välittömästi Valtteri Viljasen kauden neljännellä maalilla. Sport puolusti tarkasti ja vierasjoukkue haki sitkeästi maalipaikkoja, kunnes työ tuotti tulosta ajassa 51.03, kun Sebastian Dyk onnistui maalinteossa. Vain hetkeä myöhemmin Alex Broadhurst teki ylivoimalla lukemiksi 2–2. Voittaja selvitettiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa Sportin Vauhkonen oli ainoa onnistuja.

Tappara – KooKoo 3–2 (1–2, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara ja KooKoo tahkosivat varsin tasaisen ottelun, jossa molempien joukkueiden ykkösketjut olivat näkyvässä roolissa. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja avauserässä nähtiin kolme maalia – yksi Tapparalle ja kaksi KooKoolle. Toinen erä pelattiin puolestaan maalittomana, vaikka kumpikin osapuoli istui jäähyllä tiheään tahtiin. Tappara nousi tasoihin Charles Bertrandin maalilla ajassa 52.12, eikä kulunut kauaa, kun Lassi Vanhatalo laukoi Tapparan voittomaalin ylivoimalla. Christian Thomas (1+1), Bertrand (1+1) ja Kristian Kuusela (1+1) olivat ottelun tehokkaimmat.

TPS – Jukurit 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jukurit hävisi jo kymmenennen peräkkäisen ottelun, kun TPS oli Turussa vahvempi 3–0-lukemin. TPS katkaisi samalla kolmen ottelun tappioputkensa. Kotijoukkue meni johtoon alle minuutin pelin jälkeen, kun Ruslan Ishakov yllätti Sami Rajaniemen napakalla rannelaukauksella. Seuraava maali nähtiin vasta ajassa 33.17 Eemil Viron tehdessä kauden neljännen maalinsa. Viisi minuuttia myöhemmin Oliver Bohm teki kauden avausmaalillaan lukemiksi 3–0, ja nämä jäivät myös loppulukemiksi. Ruben Rafkin (0+2) oli ottelun tehokkain pelaaja. Andrei Karejev torjui kotijoukkueen maalilla kauden kolmannen nollapelinsä.


---
Published by: Markus Viljanen