Reijo Mikkolainen ei sure mestaruuksien ykkössijan menetystä: ”Enemmän harmittaisi, jos ei olisi yhtään”

2.3.2021
Reijo Mikkolainen ei sure mestaruuksien ykkössijan menetystä: ”Enemmän harmittaisi, jos ei olisi yhtään”

Picture: Mika Kanerva

Reijo Mikkolainen on seitsemällä Suomen mestaruudellaan historian toiseksi eniten Suomen mestaruuksia voittanut pelaaja. Hän muistelee mestaruuksiaan Liiga-podcastin tämän päivän jaksossa.

Reijo Mikkolainen edusti 1980-luvun menestysvuosina Tapparaa ja voitti vuosikymmenen vaihteessa ja 90-luvun alussa mestaruuksia myös TPS:n riveissä.

Ensimmäisen seitsemästä mestaruudestaan hän voitti keväällä 1984 ensimmäisellä kaudellaan.

– En muista, että olisin hirveästi päässyt pelaamaan, mutta Olli "Molla" Hietanen oli silloin valmentajana ja hän kokosi meidän kentällisemme playoffseihin. Pääsimme pelaamaan aika mukavasti ja pelasimme hyvin. Sen kevään hetket ovat elävästi muistissa, Mikkolainen kertoo Liiga-podcastin Kanada-Maljan 70-vuotisjuhlaviikon erikoisjaksossa.

Mikkolaisen ketjukavereiksi tulivat tuolloin Tommi Pohja ja Matti Penttilä.

– Olimme nelosketju. Ässiä vastaan finaaleissa pääsimme pelaamaan ja onnistuimme kentällisenä.

Mikkolainen kertoo noista finaaleista hauskan muiston, kun nuorten kenttä joutui vieraskaukalossa Ässien ykköskenttää vastaan. Siinä pelasivat Christian Ruuttu, Kari Makkonen ja Arto Javanainen.

– Meidän juniorikenttämme oli menossa jäälle, ja Ässät laittoi ykkösnyrkkinsä jäälle. Muistan, kun jotkin meidän pelaajistamme, jotka olivat tulossa jäältä pois, huusivat, että "Molla, hei! Ei!" Enää ei voinut mitään tehdä. Me harjoittelijat olimme tätä ykkösnyrkkiä vastassa. Muistan, että siinä vaihdossa teimme maalin tätä huippukentällistä vastaan. Muistan sen tilanteen hyvin, Mikkolainen muistelee.

– Mää itte vielä tein sen maalin! Sen takia se tilanne on jäänyt mieleen.

Mikkolainen oli pitkään Suomen mestaruuksien ennätysmies, ennen kuin Ilkka Mikkola meni ohi keväällä 2008.

– Onhan se tietysti omalla tavallaan ihan kivaa, että on jotain tämmöistä määrätynlaista historiaa omalla urallaan tehnyt. Muistan, kun yksi kaveri kerran kysyi, että harmittaako, kun sinulla ei ole kahdeksaa mestaruutta, kun Ilkka Mikkolalla on. Sanoin, että enemmän minua harmittaisi, jos minulla ei olisi yhtään!

Mikkolainen kertoo urastaan ja mestaruuksistaan Suplan Liiga-podcastissa.


---
Published by: Aija Saha