HIFK hakee täydellistä päätöstä vieraskiertueelleen Kouvolassa

23.2.2021
HIFK hakee täydellistä päätöstä vieraskiertueelleen Kouvolassa

Joonas Oden ratkaisi voiton KooKoolle marraskuussa. (Picture: Juuso Pellava)

Tiistain Liiga-kierroksella pelataan kuusi ottelua. HIFK yrittää päättää neljän ottelun vieraskiertueensa ilman tappiota KooKoon vieraana.

HPK – Tappara
>> Kokoonpanot

Kauden parasta kiekkoa pelaava HPK isännöi Tapparaa tiistaina. Hämeenlinnalaiset ovat viiden ottelun pisteputkessa. Näistä otteluista joukkue on hävinnyt vain kertaalleen KalPalle voittomaalikilpailussa. Edellisen kerran varsinaisella peliajalla HPK taipui HIFK:lle 9.2. Tapparankin pelaaminen on parantunut heikon syyskauden jälkeen. Joukkue on noussut sarjataulukossa neljänneksi. Edellisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut kolme. Joukkueiden maalivahdit ovat olleet loistavassa vireessä viime kierroksilla. Eetu Laurikainen on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa vain kaksi maalia. Tappara-vahti Christian Heljanko pistää yhdellä paremmaksi. 23-vuotias pelasi lauantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden alussa. Silloin Tappara vei pidemmän korren 3–2-lukemin

Ilves – Kärpät
>> Kokoonpanot

Ilves sekä Kärpät pelaavat neljännen ottelunsa kahteen viikkoon. ''Ottelusarjan'' voitot ovat illan vierasjoukkueelle 2–1. Ilves vei nimiinsä kuitenkin tuoreimman kamppailun niukasti 2–1. Samalla tamperelaiset katkaisivat Kärppien 10 ottelun pisteputken. Ilves majailee sarjataulukossa viidentenä. Kärpät hengittävät tamperelaisten niskaan neljän pisteen päässä yhdeksäntenä. Vierasjoukkueella on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Ilveksen Liigan paras ylivoima vastasi jälleen yhdestä joukkueen osumasta viime lauantaina. Yksikin alivoimatilanne voi koitua vieraiden kohtaloksi tiistaina.

Jukurit – Pelicans
>> Kokoonpanot

Poissaoloista kärsivät Jukurit sekä Pelicans kohtaavat Mikkelissä tiistaina. Molempien joukkueiden kuntopuntarit näyttävät karua lukemaa. Vierasjoukkue on voittanut edellisestä 10 ottelustaan vain kaksi. Jukurien 10 ottelun otanta näyttää samaa tulosta. Vierasjoukkueen sairaslista on pitkä, mutta Pelicans saa tärkeitä pelaajia takaisin kokoonpanoonsa illan otteluun. Jukurien paras pistemies puolustaja Axel Rindell on myös sivussa koronakaranteenin takia. Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella. Tammikuun puolivälin kamppailu kääntyi Pelicansille 6–3-lukemin.

JYP – TPS
>> Kokoonpanot

Yhdeksän ottelun tappioputkessa kyntävä JYP isännöi ailahtelevasti pelannutta TPS:ää. Vierasjoukkue katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa lauantaina Ässiä vastaan. JYP puolestaan menetti kahden maalin johtoasemansa kolmesti, kun se hävisi HIFK:lle varsinaisella peliajalla. Kotijoukkueen valopilkku on ollut huimassa maalivireessä ollut Robert Rooba. TPS:n maalinsuulla debytoinut Karri Rämö nappasi viikonloppuna puolestaan kauden ensimmäisen voittonsa. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on jo ehtinyt vierähtää kolme kuukautta. Kauden alussa pelatut kaksi ottelua päättyivät molemmat TPS:n voittoon.

KooKoo – HIFK
>> Kokoonpanot

HIFK päättää neljän ottelun vieraskiertueen siellä, mistä se alkoi viikko sitten. Helsinkiläisten edelliset kolme ottelua ovat kaikki päättyneet voittoihin. KooKoo katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa Sportia vastaan lauantaina. Toiseksi sarjataulukossa kiivennyt vierasjoukkue yrittää kasvattaa eroa takana majaileviin joukkueisiin. Kolmantena oleva TPS on vain kahden pisteen päässä. KooKoo on sarjataulukossa seitsemäntenä. Ero suoraan playoffs-paikkaan on vain kaksi pistettä. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. KooKoo kaatoi illan vierasjoukkueen Helsingissä marraskuussa. HIFK vei nimiinsä viime viikon ottelun.

Sport – KalPa
>> Kokoonpanot

Viimeistä playoffs-paikkaa jahtaava Sport isännöi KalPaa. Kotijoukkue on ollut mainiossa vireessä viime kierroksilla. Vaasalaiset ovat loistaneet varsinkin puolustustehtävissä. KalPa on puolestaan edellisestä viidestä ottelustaan napannut pisteitä neljä kertaa, mutta vain kaksi ottelua on päättynyt kuopiolaisten voittoon. Vierasjoukkue on vain kahden pisteen päässä suorasta playoffs-paikasta. Kotijoukkueen ero kymmenenteen sijaan on vain kolme pistettä. Kaiken lisäksi Sportilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna verrattuna Ässiin. Sport sekä KalPa ovat molemmat voittaneet toisensa kertaalleen tällä kaudella. Sport voitti tammikuun alussa lukemin 4–2. KalPan voitto tuli muutama viikko myöhemmin jatkoajalla.


---
Published by: Nooa Ruuth