Tapparan huima voittoputki sai jatkoa - TPS peittosi KooKoon Turussa

12.2.2021
Tapparan huima voittoputki sai jatkoa - TPS peittosi KooKoon Turussa

Tapparan voittoputki kasvoi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. (Picture: Saana Hakala)

Tapparan huima voittoputki sai jatkoa, kun se kaatoi KalPan voittolaukauskilpailun jälkeen.

Ässät – HIFK 4–3 JA (0-1, 2-1, 1-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät kaatoivat HIFK:n ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kotijoukkue ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta kampesi itsensä lopulta voittajaksi jatkoajalla. Voiton takuumiehenä oli tasoitusmaalin sekä lopulta voitto-osuman iskenyt maalipörssin kärkinimi Sebastian Wännström. Myös Ässien tuore vahvistus Ty Rattie avasi Liigan pistetilinsä kahdella syöttöpisteellä. HIFK ehti karata jo kahden maalin karkumatkalle, mutta kotijoukkue kuroi eron kiinni toisessa erässä. Helsinkiläiset siirtyivät jälleen johtoon Juho Keräsen osumalla, mutta Wännström lähetti ottelun jatkoajalle, kun ottelua oli jäljellä 49 sekuntia. Ässien maalilla pelannut Linus Söderström torjui yhteensä 29 laukausta.

HPK – Jukurit 4–1 (2-0, 2-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK peittosi Jukurit suvereenisti Hämeenlinnassa perjantaina. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, eikä katsonut taakseen missään vaiheessa. HPK karkasi peräti neljän maalin karkumatkalle Markus Nenosen, Juuso Ikosen, Harri Kainulaisen sekä Valtteri Puustisen osumilla. Jukurien kuparisen rikkoi kolmannessa erässä Brandon Yip Liiga-uransa ensimmäisellä osumallaan.

Ilves – Kärpät 3–4 VL (1-3, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Neljä kertaa seuraavan puolentoistaviikon aikana toisensa kohtaavat Ilves sekä Kärpät hakivat perjantaina ratkaisua pitkän kaavan kautta. Vierasjoukkue vei lopulta pidemmän korren voittolaukauskilpailussa. Ottelu näytti olevan ohi jo ensimmäisessä erässä, kun Kärpät karkasi kolmen maalin johtoon reilun 15 minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue kampesi kuitenkin itsensä tasoihin hitaasti, mutta varmasti iskien yhden maalin erää kohti. Tasoitusosuman iski vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Matias Myttynen. Jatkoajalla ei ratkaisua saatu, joten tulosta haettiin voittolaukauskilpailusta. Kärpät saivat harjoitusta jo varsinaisella peliajalla, kun Juhamatti Aaltonen iski Kärppien kolmannen rangaistuslaukauksesta. Vierasjoukkue ampui kaikki kolme yritystään sisään ja vei lisäpisteen mukanaan.

KalPa – Tappara 1–2 VL (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara jatkoi voittoputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi KalPan Kuopiossa. Vähämaalisessa kamppailussa loistivat maalivahdit Samu Perhonen 20 torjunnallaan sekä voiton napannut Christian Heljanko 26 kopillaan. Vierasjoukkue siirtyi johtoon reilu 10 minuutin pelin jälkeen Kristian Tanuksen kauden kahdeksannella osumalla. Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan lähes 50 minuuttia, kunnes Alexander Ruuttu toi kuopiolaiset tasoihin ilman maalivahtia. Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta asti, milloin kapteeni Jukka Peltola astui esiin ja toi joukkueelleen voiton. Heljanko torjui jokaisen KalPan yrityksen voittolaukauskilpailussa. Voitolla joukkueet vaihtoivat sijoituksiaan sarjataulukossa. Tappara majailee nyt seitsemäntenä HIFK:n perässä.

SaiPa – Lukko 1–4 (0-1, 0-2, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kasvatti eroaan sarjakärjessä, kun se kaatoi SaiPan vakuuttavasti 4–1-lukemin. Vierasjoukkue hallitsi ottelua alusta loppuun. Maaliteon aloitti ensimmäisessä erässä Eetu Koivistoinen. Lukko iski ottelun voittomaalinsa toisessa erässä. Osumasta vastasi kaksi pistettä perjantaina tehnyt Jonne Tammela (1+1). SaiPan ainokaisen iski ajassa 44:43 Matias Mäntykivi. Voitolla kotijoukkue karkasi jo 13 pisteen karkumatkalle Liigan kärjessä.

Sport – Pelicans 2–1 (1-0, 0-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport lisäsi Pelicansin vaikeuksia, kun se peittosi lahtelaiset perjantaina. Vain yhden voiton edellisestä viidestä ottelusta napannut Pelicans jäi jo 13 Liigan kärkipaikasta. Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 03:56. Maalista vastasi puolustaja Aleksi Mäkelä kauden ensimmäisellään. Vierasjoukkue tuli tasoihin toisessa erässä Veeti Vainion osumalla. Voittomaalia odotettiin kolmannen erän alkuun, kunnes Janne Keränen iski ottelun loppulukemat valotauluun. Voitolla Sport lähestyy viimeistä playoffs-paikkaa.

TPS – KooKoo 4–2 (0-1, 3-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Huippuvieristen joukkueiden kohtaamisessa Turussa voittajaksi selvisi kotijoukkue TPS. Voitolla turkulaiset nousivat sarjataulukossa kolmanneksi tasapisteisiin Pelicansin kanssa. Taakse jäi illan vastustaja KooKoo. Vierasjoukkue aloitti maalinteon kuitenkin ensimmäisenä. Osumasta vastasi Toni Suuronen kauden kolmannellaan. TPS otti ohjat käsiinsä toisessa erässä, kun se iski kolme maalia vajaaseen viiteen minuuttiin. Maaleista vastasivat Ville Lajunen (2+0) sekä Lauri Pajuniemi (1+1). Vierasjoukkue kavensi lukemia toisen erän loppuun, mutta turhaan. TPS iski ottelun loppulukemat viime hetkillä tyhjään maaliin.


---
Published by: Nooa Ruuth