SaiPa katkaisi KooKoon pitkän voittoputken - KalPa nollasi HIFK:n

5.2.2021
SaiPa katkaisi KooKoon pitkän voittoputken - KalPa nollasi HIFK:n

SaiPa katkaisi KooKoon voittoputken. (Picture: Kimmo Metsälä)

KooKoon kahdeksan ottelun voittoputki tuli päätökseen perjantaina. Peräti kolme joukkuetta jäi maaleitta illan kierroksella.

JYP - Jukurit 1–5 (0-1, 1-2, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

Jukurit palasi takaisin voittokantaan perjantaina, kun se kaatoi JYPin jyväskylässä. Ottelun hahmoksi nousi koko kierroksen paras pistemies Axel Rindell. Jukuri-puolustaja iski otteluun kolme pistettä (1+2). Vierasjoukkue aloitti maalinteon jo reilun minuutin jälkeen. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toiseen erään asti. Ajassa 22:13 huippuvireessä ollut Rindell iski ottelun voittomaalin. Maalivahtien torjuntamäärät jäivät ottelussa lopulta vähiksi. Markus Ruusu torjui JYPin maalilla 20 kertaa. Sami Rajaniemi torjui vain 13 kiekkoa. Jukurit pysyi voiton turvin SaiPan edellä sarjataulukossa.

KalPa - HIFK 4–0 (1-0, 2-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

KalPa nollasi HIFK:n perjantai-illassa. Kotijoukkue iski peräti kolme erikoistilannemaalia. Ottelun ensimmäinen sekä viimeinen osuma syntyi ylivoimalla. KalPan kolmas maali tehtiin alivoimalla. Kauden neljännen nollapelinsä pelannut Eero Kilpeläinen torjui kaikki 32 HIFK:n laukausta. KalPa itse sai vain 18 laukausta maalia kohti, mutta neljä niistä painui verkon perukoille. Ottelun ykköstähdeksi valittiin kaksi pistettä tehnyt Henri Knuuttinen. Voiton myötä KalPa repi eroa niskaan hengittävään helsinkiläisjoukkueeseen ja nousi kolmanneksi. HIFK putosi kärkikuusikon ulkopuolelle.

Pelicans - HPK 5–2 (1-1, 2-0, 2-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa HPK:ta vastaan perjantaina. Samalla vieraiden kauden ensimmäinen voittoputki tuli päätökseen. Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli tehokasta. Kaikki viisi osumaa syntyivät joko ali- tai ylivoimalla. Vierasjoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä Jere Innalan kauden 13:ta maalilla. Kotijoukkue kuittasi osuman kuitenkin vajaa minuuttia myöhemmin. Lahtelaiset osuivat kahdesti toisessa erässä. HPK kavensi lukemia välittömästi kolmannen erän alkuun, mutta eivät saaneet ottelua tasoihin. Pelicans ratkaisi pelin kahdella alivoimaosumalla viimeisen kolmen minuutin aikana.

SaiPa - KooKoo 4–1 (2-0, 1-0, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

SaiPa katkaisi KooKoon kahdeksan ottelun voittoputken perjantaina. Kotijoukkue oli pitämässä nollapeliä aina viime minuuteille saakka, kunnes Arttu Pelli rikkoi kuparisen vajaa neljä minuuttia ennen päätössummeria. SaiPa aloitti maalinteon reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Micke Saari vei kotijoukkueen johtoon ylivoimalla. Lappeenrantalaiset iskivät vielä kertaalleen avauskympillä. SaiPa lisäsi johtoaan toisessa erässä jälleen ylivoimalla. KooKoo putosi tappion myötä sarjataulukossa KalPan alapuolelle neljänneksi.

Sport - Kärpät 0–2 (0-1, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

Vierasjoukkue Kärpät palasi takaisin voittokantaan, kun se nollasi Sportin Vaasassa. Ottelussa nähtiin ensimmäiseen 59 minuuttiin vain yksi maali. Kärpät siirtyivät ottelun johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen Joona Huttulan kauden ensimmäisellä osumalla. Puolustusvoittoinen taistelu odotti maalia viimeiselle minuutille asti. Kun ottelua oli 28 sekuntia jäljellä, niin iski Jari Sailio ottelun ratkaisun tyhjään maaliin. Voitolla Kärpät nousivat takaisin playoffs-paikalle yhdeksänneksi.

TPS - Ässät 3–0 (1-0, 0-0, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

TPS katkaisi pienen tappioputkensa, kun se kaatoi Ässät Turussa perjantaina. Kotijoukkueen aseena toimi vahva ylivoimapeli sekä Andrei Karejevin nollapeli. Kotijoukkue iski ottelun avausmaalin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Seuraavaa osumaa jouduttiin odottamaan 40 minuuttia. Markus Nurmi vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle niin ikään ylivoimalla. TPS viimeisteli lukemat tyhjiin viimeisellä minuutilla.


---
Published by: Nooa Ruuth