Nollaputki kolkuttelee Lassi Lehtisen takaraivossa – ”Olen koettanut sivuuttaa sen”

27.1.2021
Nollaputki kolkuttelee Lassi Lehtisen takaraivossa – ”Olen koettanut sivuuttaa sen”

Lassi Lehtisen nollaputki on jo yli 215 minuutin mittainen. (Picture: Elmeri Elo)

Lukon maalivahti Lassi Lehtinen on yksi Liigan kuumimmista pelaajista tällä hetkellä, kun hän on pitänyt maalinsa puhtaana jo yli 215 minuuttia. Lehtinen jakaa kunniaa hyvästä vireestään myös koko joukkueelle.

Lehtisen tämän kauden tilastot ovat kovaa luettavaa. Hän on pelannut 13 peliä ja Lukko on voittanut niistä 10. Hänen torjuntaprosenttinsa on 93,64 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,2. Viidessä viimeisimmässä ottelussa hän on pitänyt maalinsa puhtaana neljästi ja päästänyt vain yhden maalin. Tammikuussa hänen selkänsä taakse ei ole tehty vielä maaliakaan.

- Kyllä se lähtee meidän hyvästä joukkueesta. Joukkueella kulkee tällä hetkellä maukkaasti ja silloin yksilöt nousevat välillä esiin, Lehtinen kiittelee.

Lehtinen pääsi edellispelissään myös Liigan ennätyskirjoihin pitämällä maalinsa puhtaana kautta aikain pienimmällä torjuntamäärällä. Lehtinen joutui venymään kiekon eteen vain viidesti HPK:ta vastaan.

- Olemme aika hyvin pystyneet pyörittämään peliä hyökkäyspäässä, ettei vastustaja ole sitten päässyt meidän päässä pahoille paikoille. Siitä kuuluu iso kunnia joukkueelle.

Lehtinen on pitänyt maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti 215 minuuttia ja 11 sekuntia. Sillä hän on maalivahtien kaikkien aikojen runkosarjan nollaputkessa kahdeksannella sijalla. Keskiviikkoisessa JYP-ottelussa Lehtisellä on mahdollisuus hivuttaa itseään ylemmäs kaikkien aikojen tilastossa. Nollapeli keskiviikkona nostaisi Lehtisen jo kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Ensimmäisen erän nollapelikin nostaisi hänet jo kolmanneksi.

- En ole siihen aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, mutta nyt kun kaikki ovat tulleet siitä kertomaan, niin olen koettanut sivuuttaa sen jotenkin. Onko se sitten helpommin sanottu kuin tehty?

Lehtinen on jakanut tänäkin vuonna maalivahtivastuun Oskari Setäsen kanssa. Tiistain Pelicans-pelissä oli Setäsen vuoro olla maalilla ja keskiviikkona Lehtinen pukee taas varusteet päälle.

- Se on ollut meillä tilanne jo pidemmän aikaa, kun meillä on ollut kolme kautta sama kilpailutilanne. Pelaamme tasaisesti vuoronperään ja sillä menemme myös loppukauden.

Lehtinen myöntää, että selkeän ykkösvahdin viitta selkiyttäisi roolijakoa, mutta suurempaa valittamisen aihetta ei kuitenkaan ole.

- Totta kai molemmat maalivahdit olisivat mieluummin maalilla kuin vaihdossa. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin tähän saakka.

Tiistain Pelicans-tappiosta huolimatta Lukko johtaa sarjaa tällä hetkellä. Lehtinen pitää jalat vielä tiukasti maassa suhteen.

- Eväät riittävät vaikka päätyyn asti. Tässä on kuitenkin vielä pitkä matka ja kaikenlaista ehtii vielä tapahtua. Päivä kerrallaan eteenpäin eikä tässä vielä torijuhlia olla järjestämässä, Lehtinen heittää.


---
Published by: Salttu Forsström