Maksim Matushkin Tapparan takalinjoille

23.1.2021
Maksim Matushkin Tapparan takalinjoille

Tappara vahvisti rivejään. (Picture: Saana Hakala)

Tappara kertoo verkkosivuillaan tehneensä loppukautta koskevan pelaajasopimuksen Maksim Matushkinin kanssa.

Matushkin, 30, on tuttu suomalaiselle kiekkoyleisölle, sillä vasen käsi alhaalta laukova puolustaja nähtiin liigassa ensi kertaa 2016-2017 kaudella Porin Ässien paidassa, kun 13 ottelussa kertyi tehot 3+4=7.

Kaudella 2017-2018 ruotsalaispuolustaja pelasi täyden runkosarjan ja 60 ottelun jälkeen pistesarake näytti upeaa 13+26=39 pistettä, joilla hän jakoi koko SM-liigan puolustajien pistepörssin voiton.

Liigasta tie vei Matushkinin Venäjälle KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskiin kahdeksi kaudeksi ja tällä kaudella edustusta on kertynyt KHL:n Severstal Cherepovetsissa sekä VHL:n SKA-Neva St. Petersburgista. Matushkin on pelannut myös Ruotsin alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa kahdeksan nuorten maaottelua.


---
Published by: Jukka Malm