Nousuvireinen KooKoo saa tiistaina vieraakseen HPK:n

19.1.2021
Nousuvireinen KooKoo saa tiistaina vieraakseen HPK:n

KooKoo ja HPK kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. (Picture: Tuula Aronen)

Tiistain kierros sisältää neljä ottelua. Kärpät isännöi KalPaa, voittoputkessa seilaava KooKoo saa vastaansa pitkän tappioputkensa lauantaina selättäneen HPK:n, Sport ja Ässät kohtaavat jo neljättä kertaa kuluvalla kaudella ja JYP matkaa Tampereelle Tapparan vieraaksi.

Kärpät - KalPa
>> Kokoonpanot

Maalinteon vaikeus on kiusannut Kärppiä jo pitemmän aikaa. Kärpät on hävinnyt viimeisistä viidestä ottelustaan kolme, ja jäänyt näissä tappio-otteluissa joka kerta ilman maalia. Viiden ottelun otannan maaliero 5–11 kertoo oleellisen joukkueen nykyvireestä. Alivoimapeli toimii hienosti, mutta samalla ylivoimapeli sakkaa pahasti. Kuudentena sarjataulukossa oleva KalPa pelasi viime viikolla kolmesti keräten yhteensä maltilliset neljä pistettä. Viikko huipentui maistuvaan 5–3-voittoon HIFK:ta vastaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi lokakuun puolivälissä, jolloin KalPa oli parempi 5–1-lukemin.

KooKoo - HPK
>> Kokoonpanot

KooKoo on parantanut pistetahtiaan viime viikkoina. Kouvolalaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa ja pisteitäkin on kertynyt jo kuudesta ottelusta perätysten. Tuore hankinta Christian Thomas vakuutti heti debyytissään tekemällä maalin ja syötön. Thomas on laadukas lisä KooKoon jo ennestään tehokkaaseen ylivoimaan. HPK katkaisi viime lauantaina kahdeksan ottelun tappioputkensa voittamalla Ilveksen voittomaalikilpailussa. Yksi voittojen kahmimista haittaava tekijä on ollut varsin heikko alivoimapelaaminen. Lauantain voitto-ottelussakin HPK päästi alivoimalla kaksi osumaa. Hämeenlinnalaisten tähtipuolustaja Elmeri Eronen on varsin vahvassa vireessä. Eronen on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun pisteet 1+6.

Sport - Ässät
>> Kokoonpanot

Sport pelasi viime viikolla tiiviiseen tahtiin kolme ottelua. Tiistaina kaatui vielä KalPa 4–2, mutta loppuviikon otteluissa Pelicans jyräsi vaasalaiset 5–0 ja KooKoo oli vahvempi 4–3. Sport on tehnyt viime otteluissaan mukavan määrän maaleja tasakentällisin, mutta tehoton ylivoima ja nihkeä alivoimapelaaminen ovat tuottaneet valmennukselle harmaita hiuksia. Ässien otteet ailahtelevat pelistä toiseen vahvasti. Toissa viikolla Ässät jätti Kärpät nollille, mutta tätä seurasi heikko esitys ja 2–7-tappio HIFK:ta vastaan. Linus Söderström pelaa Ässien maalilla ensimmäistä kertaa sitten lokakuun lopun. Sport on ollut Ässille tällä kaudella varsin mieluisa vastus, sillä voitot ovat porilaisten eduksi 3–0.

Tappara - JYP
>> Kokoonpanot

Niin Tapparalla kuin JYPilläkin on ollut pelillisiä hankaluuksia jo pitempään. Tappara on hävinnyt joulu-tammikuun aikana pelaamistaan kuudesta ottelusta neljä. JYP puolestaan on hävinnyt viimeisistä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän. Jyväskyläläisten ainoa voitto viimeisen kahden kuukauden ajalta on tullut 29. joulukuuta Jukureita vastaan. Tappara on saanut erikoistilannepelaamisensa kovaan kuosin, mutta vastustajat rokottavat tamperelaisia kovalla kädellä tasakentällisin pelatessa. JYPillä erikoistilanteet ovat taas se osa-alue pelistä, jossa vaikeuksia on turhankin paljon. JYP on Liigan huonoin ylivoimajoukkue ja alivoimaprosenttikin on vaatimaton 77,55%.


---
Published by: Markus Viljanen