HPK yrittää katkaista tappioputkensa, HIFK hakee jatkoa voittoputkelleen

16.1.2021
HPK yrittää katkaista tappioputkensa, HIFK hakee jatkoa voittoputkelleen

Ilves saa vastaansa HPK:n. (Picture: Aarno Vuorinen)

Lauantain kierros tarjoaa kolme ottelua. Neljän ottelun voittoputkessa etenevä HIFK kohtaa KalPan, HPK yrittää katkaista pitkää tappioputkeaan haastamalla Ilveksen, ja Pelicans saa Lahdessa vastaansa Jukurit.

HIFK - KalPa
>> Kokoonpanot

Vahvassa iskussa oleva HIFK saa lauantaina vastaansa KalPan. HIFK on neljän ottelun voittoputkessa, mikä on joukkueen pisin tappioton putki koko kauden aikana. Alivoimapelaaminen on ollut huipputasolla ja ylivoimassakin tuli pitkään kaivattuja onnistumisia torstaina Ässiä vastaan. KalPan vire on puolestaan ollut hieman laskusuunnassa, eikä viimeisistä viidestä ottelusta ole tilillä kuin yksi voitto. KalPan viimeisen viiden ottelun maaliero on 11–15, joten isoja marginaaleja ei ole ollut suuntaan tai toiseen, mutta kuopiolaisilla on ollut hankaluuksia ratkoja tiukat ottelut edukseen. Heikko erikoistilannepelaaminen ei ole edesauttanut asiaa.

Ilves - HPK
>> Kokoonpanot

Ilves ja HPK kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella, kun HPK tekee visiitin Hakametsään. Ilves pelasi viimeksi viikko sitten – tuolloin tuloksena oli niukka 2–3-tappio KalPalle. Ilveksen pelitahti on ollut muutenkin verkkainen, eikä joulu-tammikuun ajalta ole toistaiseksi pelattuna kuin neljä ottelua. Neljän viime ottelun otanta on lihottanut Ilveksen pistepussia kuuden pisteen verran. HPK:n kausi on ollut tervanjuontia ja välimatka kymmenenteen sijaan on tässä vaiheessa kautta karannut jo 15 pisteen päähän. Hämeenlinnalaiset tarpovat kahdeksan ottelun tappioputkessa ja edellinen kolmen pisteen voitto on tullut lokakuun lopussa.

Pelicans - Jukurit
>> Kokoonpanot

Pelicansin nykyvire on kohdillaan. Viimeisistä kymmenestä ottelusta on kasassa kahdeksan voittoa ja 22 pistettä. Liigan pistepörssiä selvällä erolla johtava Ryan Lasch namutteli torstaina Sportia vastaan hattutempun. Tulikuumassa vireessä pisteitä takovan Laschin lisäksi Hannes Björninen ja Rudolf Cerveny ovat olleet viime otteluissa kovassa pistetahdissa. Jukurien peliotteet parantuivat selvästi marraskuun loppupuolella, joulukuussa kaatui sarjakärki Lukko 4–0 ja tammikuukin alkoi kahdella voitolla, mutta kuluvan viikon otteluissa on yskinyt. Tiistaina Jukurit jäi nollille HIFK:ta vastaan ja perjantaina TPS jyräsi mikkeliläisten yli 5–1-lukemin. TPS:ää vastaan kurittomuus nousi isoon rooliin, sillä Jukurit otti peräti kahdeksan kahden minuutin jäähyä. Päälle tuli vielä tuoreen hankinnan Brandon Yipin ottama pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.


---
Published by: Markus Viljanen