Kotijoukkueet dominoivat perjantain kierroksella

8.1.2021
Kotijoukkueet dominoivat perjantain kierroksella

Joonas Lyytinen iski kauden yhdeksänne osumansa perjantaina. (Picture: Juuso Pellava)

Perjantain Liiga-kierroksella kotijoukkueet voittivat viisi ottelua seitsemästä.

HIFK - JYP 3–2 (0-1, 0-1, 3-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK:n nousu kolmannessa erässä riitti kaataamaan JYPin. Jyväskyläläiset ehtivät karkaamaan jo kahden maalin karkumatkalle toisessa erässä Robert Rooban kahdella osumalla. Kotijoukkue aloitti maalinteon heti kolmannen erän alussa Teemu Talbergin maalilla. Paluunsa kokoonpanoon tehnyt Ville Leskinen pääsi heti pisteille avausmaalin syöttöpisteellään.

Viimeisellä kympillä HIFK paineli rinnalle ja lopulta ohi. Sebastian Dyk iski numerot tasoihin, kun ottelua oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia. Voittomaalia odoteltiin viime hetkille asti. Lopulta puolustaja Joonas Lyytinen ratkaisi kolme pistettä HIFK:lle kauden yhdeksännellä osumallaan. Kotijoukkueen maalilla Niilo Halonen torjui 21 kertaa. JYPin Markus Ruusu koppasi peräti 37 kiekkoa.

HPK - Pelicans 2–4 (0-0, 1-0, 1-4)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Myös Pelicans laittoi kirin päälle kolmannessa erässä sen voittaessa HPK:n. Tappion myötä kotijoukkueen tappioputki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Pelicans puolestaan nappasi kolmannen perättäisen voittonsa.

Kotijoukkue iski ottelun ensimmäisen maalin toisessa erässä Juuso Ikosen osumalla. Kolmannen erän alkaessa vierasjoukkue löi kuitenkin pökköä pesään. Pelicans siirty johtoon vajaan neljän minuutin jälkeen Miro-Pekka Saarelaisen sekä Hannes Björnisen osumilla. Maali oli Saarelaiselle kauden ensimmäinen. Pelicans siirtyi kahden maalin johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen.

Petri Kontiola kavensi lukemat 2–3:een, mutta Pelicans viimeisteli lukemat tyhjään maaliin.

Ilves - Ässät 4–2 (1-1, 0-0, 3-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves kaatoi Ässät kolmella viimeisen erän osumalla. Kotijoukkue siirtyi johtoon vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta Ässät tasoitti ottelun erän lopussa kahden miehen ylivoimalla. Sebastian Wännström vei vierasjoukkueen johtoon kolmannen erän alussa, mutta tämä osuma jäi lopulta patapaitojen ainokaiseksi.

Miro Nalli tasoitti ottelun vain muutama minuutti myöhemmin. Voittomaalin kotijoukkueelle iski reilun 50 peliminuutin jälkeen Teemu Lepaus. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet yhden ottelun toisiaan vastaan tällä kaudella.

Jukurit - KalPa 3–2 (1-0, 2-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit kaatoi KalPan katkaisten samalla tappioputkensa. Voiton myötä Mikkeliäiset kuroivat eroa kiinni Sportiin sekä SaiPaan. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella vienyt KalPa hävisi Jukureita vastaan ensimmäisen ottelunsa kuuteen keskinäiseen kamppailuun.

Kotijoukkue vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä osumasta. Maalinteon aloitti Jesper Piitulainen ensimmäisessä erässä. Johtoa lisäsi toisen erän alussa Teemu Henritius. KalPa iski seuraavaksi Balázs Sebokin osuessa kauden toisella maalillaan. Kai Kantola kavensi lukemia heti päätöserän alussa, mutta tätä lähemmäs ei KalPa perjantaina päässyt.

KooKoo - Tappara 3–1 (1-1, 1-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo päätti tappioputkensa Tapparaa vastaan perjantaina. Maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä Aleksi Nalli kauden kolmannella osumallaan. Vierasjoukkue tuli tasoihin ensimmäisen erän lopussa kapteeni Jukka Peltolan alivoimaosumalla.

Voittomaalin kouvolalaisille iski toisessa erässä Teemu Enberg. 3–1-lukemat taululle viimeisteli kolmannen erän lopussa Alexander Bonsaksen. Victor Brattström torjui kotijoukkueen maalilla 25 laukausta. Tapparan maalinsuulla Christian Heljanko nappasi yhteensä 27 kiekkoa. Voitolla KooKoo nousi sarjataulukon viidenneksi ohi Kärppien.

Lukko - Kärpät 3–0 (1-0, 0-0, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kotijoukkue Lukko piti sarjan kärkipaikkansa, kun se kaatoi Kärpät perjantaina. Kärpät on onnistunut tällä kaudella tekemään vain yhden maalin kuudessa erässä Lukkoa vastaan.

Tässäkin ottelussa maalit olivat harvassa. Lukko avasi pelin ensimmäisen erän lopussa Robin Pressin maalilla. Seuraavaa osumaa täytyi odottaa vajaat 45 minuuttia. Seuraavan kerran maaliverkkoja pöllytti Eetu Koivistoinen Kärppä-vahti Patrik Rybarin istuessa vaihdossa. Kotijoukkue iski vielä yhden osuman vierasjoukkueen tyhjään maaliin.

Lukko on edelleen tasapisteissä Ilveksen kanssa sarjan kärkipaikalla, mutta varsinaisen peliajan voitot pitävät raumalaiset piikkipaikalla

TPS - Sport 1–2 VL (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport kaatoi TPS:n voittolaukauskilpailun jälkeen. Aina kolmanteen erään maaleitta kestänyt ottelu näki ensimmäisen täysosumansa ajassa 44:00, kun Jonne Virtanen vei vierasjoukkueen johtoon. Aleksi Anttalainen tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä. Ratkaisua ei saatu jatkoajalla, joten ottelu venyi voittolaukauskilpailuun.

Niko Hovinen nollasi TPS:n laukojat ja Michael Keränen iski neljäntenä laukojana kiekon maaliin ratkaisten ottelun Sportin hyväksi. Sport palaa tositoimiin jo huomenna, kun HPK matkaa Vaasaan.


---
Published by: Nooa Ruuth