Petri Kontiola tietää millä HPK:n kurssi kääntyy

5.1.2021
Petri Kontiola tietää millä HPK:n kurssi kääntyy

Petri Kontiola on kantanut HPK:n kultakypärää koko kauden. (Picture: Pekka Rautiainen)

HPK:n alkukausi on ollut vaikea, kun joukkue on sarjassa viimeisenä. Kerhon riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Petri Kontiola tietää kokemuksesta miten joukkueen kurssi on muutettavissa.

Kontiola palasi täksi kaudeksi takaisin Liigaan 13 vuoden tauon jälkeen, kun hän teki kesällä HPK:n kanssa sopimuksen. Kausi ei ole kuitenkaan ollut odotetunlainen. Kontiolan mukaan joukkueen ongelmat lähtevät ihan perusasioista.

- Yksi, mikä meillä on mielestäni ollut koko kauden ongelmana, on ihan perustekeminen. Ihan syöttäminen, luistelu ja tämmöinen. Se on jotenkin aika vajavaista meidän touhussa tällä hetkellä, Kontiola mietiskelee tuoreimmassa Liiga-podcastissa.

Kautta on takana vasta ensimmäinen noin kolmannes, joten Kerholla on vielä aikaa kääntää kurssinsa. Liiga-uransa alkuvaiheissa Kontiola on ollut Tapparassa pelatessaan vastaavanlaisessa paikassa ja tuolloin kirvesrinnat saivat teränsä teroitettua vaikean alun jälkeen.

- Meillä oli joskus Tapparassa sama tilanne, kun nuorempana pelasin siellä. Oli vähän sellaista, että monta peliä putkeen tuli tappio otettua. Se tekeminen arjessa ja työn määrä, ovat viimeisiä asioita mistä ruvetaan tinkimään. Sitten se jotenkin kääntyi silloin.

Tuosta kokemuksesta Kontiola valaa uskoa joukkuekavereihinsa myös tällä hetkellä.

- Meillä on vähän sama homma nyt, että mistään emme voi tinkiä. Olemme puhuneet todella paljon ja kaikki haluavat tehdä sen muutoksen, mutta se ei tule sellaisella toivomisella ja odottamisella. Ihan jokaisen pitää laittaa kaikki peliin ja sillä me voimme pärjätä. Muuten tulee aika raskaat ajat, Kontiola mietiskelee.

HPK pelaa vuoden ensimmäisen pelinsä perjantaina 8.1., kun se kohtaa kotonaan Pelicansin.

Kontiolan haastattelu kokonaisuudessaan löytyy Suplasta.


---
Published by: Salttu Forsström