Petri Kontiola Liiga-podcastissa: ”Maalisarake on liian pieni”

30.12.2020
Petri Kontiola Liiga-podcastissa: ”Maalisarake on liian pieni”

Picture: Pekka Rautiainen

Petri Kontiola on kantanut HPK:n kultakypärää koko kauden, mutta toivoisi itseltään enemmän maaleja. Vielä enemmän "Konna" janoaisi voittoja.

Petri Kontiola palasi yli vuosikymmenen tauon jälkeen kotimaan Liigaan, ja on ollut koko kauden ajan HPK:n tehokkain pelaaja. Hän kantaa HPK:n kultakypärää ennen vuoden viimeisiä pelejä tehoin 4+14.

– Jos olisi itse laittanut edes puolista paikoista sisään, niin minulla olisi monta maalia enemmän. Paikkoja on ollut, mutta tällä hetkellä maalisarake on liian pieni, kun katsoo, millaisia paikkoja on ollut. Siinä on itsellä parantamisen varaa, hän sanoo Liiga-podcastin haastattelussa.

Kontiola tunnetaan taitosentterinä, joka on hyvä rakentamaan muille paikkoja.

– Olen aina ollut sellainen, että olen syöttänyt ennemmin kuin ampunut. Totta kai treenien jälkeen treenataan suoraan syötöstä ampumista ja kuvioita, joita peleissä voisi kokeilla. Olen parempi syöttämään kuin tekemään maaleja. Haluaisin olla parempi maalintekijä ja siinä on paljon parantamisen varaa. Ehkä olen syötellyt, vaikka on ollut hyväkin paikka, hän sanoo.

Vaikka Kontiola onkin ollut joukkueensa paras pistemies läpi kauden, mittaa hän menestystä muilla mittareilla.

– Maalintekeminen on ihan mahtavaa, mutta fiilis voittopelin jälkeen on ykkösjuttu. Huomasin nuorempana, että ei ollut niin. Olin tyytyväinen, jos olin itse saanut jotain aikaiseksi, mutta hävisimme. Kyllä minussa sitä vikaa oli. Omat jutut eivät ole enää päällimmäisenä mielessä. Tiedän, että saan peliaikaa ja vastuuta ja tulosta pitää tulla, mutta enemmän haluan, että pärjäisimme joukkueena. Se palkitsee itseäni kaikkein eniten. Ei niitä tule samalla tavalla seurattua niin kuin nuorempana, hän sanoo.

Kontiolan haastattelu löytyy kokonaisuudessaan Suplasta.


---
Published by: Aija Saha