Liigassa vietettiin maalijuhlia

27.11.2020
Liigassa vietettiin maalijuhlia

Tappara nappasi pitkästä aikaa kolmen pisteen voiton. (Picture: Saana Hakala)

Liigassa perjantaina pelattu viiden kierroksen ilta tasoitti sarjan voimasuhteita. Kärkijoukkueista sekä Ilves että Lukko hävisivät omat ottelunsa.

JYP–TPS 4-6 (2-1, 2-1, 0-4)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jyväskylässä JYP oli pitkään kiinni voitossa, mutta TPS oli toista mieltä. Vaikka JYP johti ottelua kahdella maalilla vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua, niin TPS voitti lopulta 64.

Robert Rooda, Ty Dellandrea, Brad Lambert ja Jerry Turkulainen tekivät JYP:n maalit, Petteri Wirtanen, Markus Nurmi, John Kestner, Juuso Pärssinen, Eemil Viro ja Lauri Pajuniemi puolestaan TPS:n.

KalPa–Pelicans 3-4 vl. (2-0, 0-1, 1-2, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicans ei hermostunut KalPan lähes loppuun asti kestäneestä johdosta vaan nousi ottelun loppuminuuteilla peliin mukaan. Lahtelaisten illan kruunasi putkeen mennyt voittomaalikilpailu.

KalPasta varsinaisella peliajalla maalasivat Miikka Pitkänen, Tuomas Vartiainen ja Aleksi Klemetti, Pelicansista Joonas Jalvanti, Ryan Lasch ja Jesse Ylönen.

SaiPa–Ilves 4-2 (1-0, 3-0, 0-2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ottelun lähtökohdat eivät paljon painaneet, kun SaiPa ja Ilves kohtasivat toisensa. Sarjan jumbojoukkue ei näet sarjakärkeä kunnioittanut. Ilves kärsi toisen peräkkäisen tappionsa lukemin 2–4.

SaiPa karkasi ottelussa jo neljän maalin päähän, kun Urho Vaakanainen, Jaakko Lantta, Elmeri Kaksonen ja Tomas Zaborsky onnistuivat. Ilveksen Joose Antosen ja Ville Meskasen kavennusosumat jäivät lopulta laihaksi lohduksi.

Tappara–Lukko 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara pääsi vihdoin kolmen pisteen voiton makuun. Yli kuukauden kestänyt kirous päättyi maukkaaseen paikkaan, kun sarjakakkonen Lukko kaatui Tampereen Hakametsässä numeroin 5–2.

Kristian Tanus oli Tapparan sankareita kahdella maalillaan. Kirvesrinnoista osuivat myös Anton Levtchi, Teemu Suhonen sekä tyhjään maaliin kiekon pistänyt Otto Rauhala. Raumalaisista verkkoa venytti Robin Press kahteen kertaan.

Ässät–Jukurit 5-6 ja. (2-1, 2-3, 1-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässien ja Jukureiden välinen kamppailu tarjosi tunnelmia laidasta laitaan. Tilanteet vaihtelivat illan mittaan ja lopulta Jukurit voitti jatkoajan jälkeen 6–5.

Sebastian Wännström teki Ässille kaksi maalia ja Andreas Borgman, Otto Kivenmäki sekä Jasper Lindsten maalin mieheen. Jukureista Teemu Henritius ratkaisi pelin jatkoajalla ja varsinaisella peliajalla nimensä tilastoihin saivat Aleksandr Jakovenko kahdesti, Joachim Rohdin, Axel Rindell sekä Kristian Afanasjev kertaalleen.


---
Published by: Jukka Malm