Kiekko putoaa jäähän viidellä paikkakunnalla

27.11.2020
Kiekko putoaa jäähän viidellä paikkakunnalla

SaiPa ja Ilves kohtaavat toisen kerran tällä kaudella. (Picture: Aarno Vuorinen)

Liiga jatkuu perjantaina viidellä paikkakunnalla. Kärkijoukkueista Ilves ja Lukko pelaavat molemmat vieraissa, tamperelaiset Lappeenrannassa SaiPan vieraana ja raumalaiset Tampereella Tapparan.

JYP–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP on perjantaina pelaavista joukkueista ainoa, joka oli tulessa torstaina. Sport antoi Vaasassa shokkihoitoa ja meni reilussa viidessä minuutissa kahden maalin johtoon. JYP nousi vielä tasoihin, mutta taipui lopulta 2–3 -tappioon. TPS:n edellinen ottelu oli keskiviikkona, jolloin KooKoo kaatui 4–1.

Sekä JYP että TPS lähtevät illan kierrokselle Liigan alemmasta keskikastista. TPS on 25 pisteellään sijalla kahdeksan, viisi tappiota putkeen kärsinyt JYP puolestaan on 17 pisteellään sijalla 13. Reilu kuukausi sitten TPS voitti JYP:n voittomaalikisan jälkeen 2–1.

KalPa–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicansia isännöivä KalPa on ollut viime aikoina hankalasti ennakoitavissa oleva joukkue. Neljään edellispeliin löytyy tuloksia laidasta laitaan, eli voitto jatkoajalla, tappio varsinaisella peliajalla, tappio jatkoajalla ja voitto varsinaisella peliajalla. Pelicansin rivi sen sijaan on selkeämpi, sillä alla on neljä puhdasta voittoa putkeen.

Pelicansin vahvat esitykset ovat nostaneet lahtelaiset sarjataulukossa jo kolmanneksi. Pisteitä on koossa 32. KalPa on 27 pistellään sijalla kuusi. Illan ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä Liiga-kaudella.

SaiPa–Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Huikeaa syksyä pelaava Ilves putosi lauantaina jään pinnalle, kun silloinen jumbojoukkue Jukurit kaatoi Jouko Myrrän ryhmän 5–3. Nyt vastassa on viimeistä sijaa tällä hetkellä hallussaan pitävä SaiPa. SaiPa sai tappioputkensa lauantaina poikki jatkoaikavoitolla Sportista.

SaiPa ja Ilves ovat jo kertaalleen tänä syksynä toisensa kohdanneet. Kauden avaus oli lokakuun alussa Tampereella tiukka, mutta Ilves puristi tuolloin 2–1 -kotivoiton. Lukas Dostal oli tuolloin Ilveksen sankareita 28 torjunnallaan, mutta tshekkivahti jätti tällä viikolla Tampereen taakseen ja palasi Pohjois-Amerikkaan.

Tappara–Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara on tuskaillut viime ajat kolmen pisteen voittojen puutteessa, vaikka kahden pisteen onnistumisia onkin tullut. Edellinen varsinaisen peliajan täysi potti on yli kuukauden takaa. Liigassa toisena majailevan Lukon kolmen voiton putki meni poikki tiistaina, kun KalPa haki pisteet Raumalta numeroin 4–3.

Syksyn avauskierroksella Lukko jätti Tapparan täysin ilman mahdollisuuksia. Raumalaiset jyräsivät tuolloin kotiyleisönsä edessä komean 7–2 -voiton kolme tehopistettä saalistaneen Eetu Koivistoisen johdolla.

Ässät–Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässille viime viikonloppu toi sekä onnistumisen että pettymyksen. Ensin kaatui KalPa Kuopiossa puhtaasti 4–0, mutta perään tuli kirvelevä 4–5 -jatkoaikatappio Kärpille. Jukurit on toipunut nopeasti HIFK:lle kärsitystä 1–11 -murskatappiosta. Sen jälkeen kyytiä ovat saaneet niin Ilves kuin HPK:kin.

Nämä kaksi joukkuetta ovat tulleet toisilleen tutuiksi jo lokakuun puolessa välissä. Silloin pelattiin Mikkelissä ja Jukurit voitti jatkoajan jälkeen 3–2. Pelin ratkaisun iski rangaistuslaukauksesta Vitali Abramov kaksi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.


---
Published by: Jukka Malm