Seitsemän ottelun lauantai

21.11.2020
Seitsemän ottelun lauantai

Lukko pelaa Jyväskylässä ja Ässät Oulussa. (Picture: Elmeri Elo)

Liigassa riittää lauantaina kiirettä, kun HIFK:ta lukuun ottamatta kaikki joukkueet ovat tositoimissa. Otteluista kuusi alkaa kello 17 ja yksi kello 18.30.

HPK-TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK:n peräti viiden ottelun jatkoaikaputki meni perjantain rikki rumalla tavalla. Hämeenlinnalaiset olivat vastaantulijoita Raumalla ja hävisivät Lukolle peräti 2-7. TPS pelasi edellisen kerran keskiviikkona, jolloin turkulaiset joutuivat taipumaan kotiyleisönsä edessä KalPalle jatkoajan jälkeen 2-3.

Lukuisat jatkoaikaottelut paransivat HPK:n asemaa sarjassa sen verran, että takana ovat tällä hetkellä SaiPa, Sport ja Jukurit. TPS löytyy sijalta kymmenen, kun joukkueiden välissä majailee JYP.

Jukurit-Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Mikkelissä kohtaavat tänään sarjajumbo ja sarjakärki. Kotijoukkue on kovan paikan edessä, sillä Ilves on hirmuisessa vireessä. JYP johti Ilvestä perjantaina useaan otteeseen, mutta niin vain tamperelaisjoukkue sai nauttia lopulta 7-5 -voitosta Hakametsässä.

Ilveksen tulivoimasta kertoo se, että Jouko Myrrän suojatit ovat tehneet tällä kaudella jo 69 maalia. Jukurit on yltänyt vain kolmannekseen tuosta suorituksesta. Esimerkiksi eilisessä JYP-voitossa peräti 15 Ilveksen pelaajaa pääsi pinnoille.

Kärpät-Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärppien viikko on ollut vaiherikas, kun kotipeli Lukkoa vastaan peruuntui viime tipassa lopulta aiheettoman koronaepäilyn vuoksi. Ässät sen sijaan pääsee Ouluun KalPa-voiton siivittämänä. Kuopion reissu toi puhtaan 4-0 -voiton perjantaina.

Kärpät löytyy liigataulukosta sijalta seitsemän ja Ässät sijalta kahdeksan, mutta pelatuissa otteluissa joukkueilla on paljon eroa. Kärpät on tarvinnut 23 pisteeseensä 13 ottelua, Ässät 22 pisteeseen 17 ottelua.

KooKoo-Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo on pelannut tällä viikolla kaksi peliä, vaikka eilen kouvolalaisilla olikin huilipäivä. Keskiviikkona Ilves oli vahvempi Tampereella maalein 6-1, mutta torstaina kaatui Sport Vaasassa 4-0. Pelicans väänsi perjantaina tiukan pelin SaiPaa vastaan ja voitti 1-0 Oskari Laaksosen onnistumisella.

Pelicansille eilinen voitto oli jo kauden yhdeksäs, joten sarjataulukon kolmas sija on täysin ansaittu. KooKoo on viidentenä kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten lähtökohdat peliin ovat kutkuttavat.

SaiPa-Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lappeenrannassa kohtaa tänään kaksi varsin vaisusti kautensa aloittanut ryhmää. SaiPan ja Sportin takaa löytyy nyt vain Jukurit. Pisteitä sekä SaiPalla että Sportilla on kerättynä 13.

SaiPa joutuu peliin kolmen ottelun tappioputkessa. Noissa peleissä maalinteko on onnistunut yhteensä vain kolme kertaa. Sportilla tappiopelejä on tullut peräkkäin peräti kuusi vaikka pari irtopinnaa noista onkin irronnut. Viimeksi tiistaina, kun joukkue pakotti Tapparan jatkoajalle Tampereella vaikka isännät johtivatkin välillä peliä jo kolmella maalilla.

Tappara-KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tapparalle viime ajat ovat olleet haastavia. Tämän viikon kaksi ottelua toki ovat olleet voitokkaita, mutta vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Tamperelaiset menettivät varsinaisella peliajalla johtoasemansa sekä Sportia että HIFK:ta vastaan. Tapparan tämäniltainen vastustaja KalPa voitti keskiviikkona TPS:n jatkoajan jälkeen, mutta romahti perjantaina Ässiä vastaan luvuin 0-4.

Tappara lähtee iltapäivän kierrokselle sijalta yhdeksän. KalPa on kolme pistettä paremmalla saalilla kolme pykälää ylempänä.

JYP-Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Liiga-illan päättää kello 18.30 Jyväskylässä alkava JYP:n ja Lukon välinen kohtaaminen. JYP taisteli perjantaina kynsin, hampain Ilvestä vastaan, mutta taipui lopulta 5-7 tappioon. Lukko sen sijaan pääsi helpommalla, kun HPK kaatui 7-2.

Lukko on voittanut pelaamistaan 14 ottelusta peräti 11 ja keikkuu 33 pisteellään sarjassa toisena. JYP:lla 15 pelattua ottelua ovat tuoneet 17 pistettä. Edellisiin kahdeksaan otteluun jyväskyläläisille on tullut vain yksi voitto.


---
Published by: Jukka Malm