HIFK pisti maalijuhlat pystyyn Helsingissä – Jukurit kaatui 11–1

18.11.2020
HIFK pisti maalijuhlat pystyyn Helsingissä – Jukurit kaatui 11–1

HIFK esitti kotiyleisölle unohtumattoman esityksen. (Picture: Juuso Pellava)

Keskiviikon kierroksella nähtiin tukku tiukkoja otteluita ja kaksi isonumeroista voittoa. Kierroksen kohokohdasta vastasi HIFK, joka voitti Jukurit Helsingissä huikaisevin 11–1-lukemin.

Ässät – Pelicans 3–5 (1–1, 1–1, 1–3)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässien ja Pelicansin kohtaaminen oli erikoistilannemaalien juhlaa, sillä ylivoimaosumia nähtiin peräti kuusi ja mahtui joukkoon yksi alivoimamaalikin. Kaksi erää edettiin tasaisesti kotijoukkueen Jesperi Kotkaniemen kahdella maalilla ja Pelicansin ykkösylivoimaviisikon kahdella onnistumisella. Ässät meni Olli Vainion ylivoimamaalilla johtoon ajassa 46.44, mutta seuraavista maaleista vastasi vierasjoukkue. Hannes Björninen tasoitti ottelun vain minuutin päästä Vainion osumasta ja Julius Honka sinetöi Pelicansin voiton maalillaan vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Ottelun tehokkain pelaaja Ryan Lasch (2+2) sivalsi vielä loppulukemat tyhjään maaliin aivan loppuhetkillä Laschin ja Kotkaniemen lisäksi Iikka Kangasniemi (1+2) oli tehokkaalla pelipäällä.

HIFK – Jukurit 11–1 (3–0, 6–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK lähti keskiviikkoillan otteluun runsaiden poissaolojen rasittamana, eikä joukkueella ollut otteluun lähtiessä kuin kolme kentällistä. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, kun kotijoukkue takoi maaleja historiallisen kovalla tahdilla Jukurien verkkoon. Avauserä merkittiin HIFK:lle 3–0 ja toisessa erässä joukkue yltyi varsinaiseen hurjasteluun iskemällä peräti kuusi maalia. Kahden erän jälkeen lukemat olivat täten jo 9–0. Päätöserässä nähtiin vielä kolme maalia – yksi Jukureille ja kaksi HIFK:lle. Loppulukemat 11–1 ovat täysin poikkeukselliset nykyajan Liigassa. Anton Lundell makusteli kovat pisteet 2+4. Teemu Tallberg (2+3), Juha Jääskä (2+1), Miro Väänänen (2+1) ja Mikko Kousa (0+3) olivat myös erittäin tehokkaita.

HPK – JYP 2–1 VL (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HPK:n ottelu meni jo viidettä kertaa peräkkäin jatkoajalle, mutta tällä kertaa hämeenlinnalaiset pystyivät nappaamaan voiton ja neljän tappion putki katkesi. Kotijoukkue aiheutti itselleen hankaluuksia, kun avauserässä niin Markus Nenonen kuin Petri Kontiolakin ottivat 2+10 minuutin jäähyt. HPK välttyi kuitenkin takaiskuilta ja iski ottelun avausmaalin, kun Joona Monto onnistui ajassa 31.36. Pitkään näytti siltä, että HPK vie voiton varsinaisella peliajalla, mutta Roni Allén tasoitti ottelun kauden avausmaalillaan vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Voittaja ratkesi lopulta voittomaalikilpailussa, jossa HPK oli etevämpi.

Ilves – KooKoo 6–1 (3–1, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilves otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun KooKoo jäi täysin kotijoukkueen jalkoihin Hakametsässä. KooKoo jäähyili rutkasti ottelun aikana ja Ilves kiitti viimeistelemällä kolmesti ylivoimalla. Ilves johti kahden erän jälkeen jo 5–1, eikä päätöserässä nähty vierasjoukkueelta enää sen suurempaa kiriä. Panu Mieho osui kolmannessa erässä vielä kertaalleen ja loppulukemiksi jäi 6–1. Joose Antonen jatkoi pisteputkeaan hienoilla 1+2-pisteillä. Eemeli Suomi, Barrett Hayton, Kalle Maalahti ja Arttu Ruotsalainen tekivät kaksi pistettä.

TPS – KalPa 2–3 JA (0–1, 2–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KalPa takoi ottelussa kaksi kertaa enemmän laukauksia kuin TPS, mutta maalit menivät tästä huolimatta tasan varsinaisen peliajan puitteissa, kun kumpikin joukkue osui kertaalleen tasakentällisin ja kerran ylivoimalla. Ratkaisua haettiin jatkoajalta, jota ei ehtinyt kulua kuin 15 sekuntia, kunnes Aleksi Klemetti ratkaisi voiton vierasjoukkueelle kauden viidennellä maalillaan. TPS:n Josh Kestner (1+1) oli ottelun tehokkain. TPS venytti tappiosta huolimatta pisteputkensa jo viiden ottelun pituiseksi, KalPalle voitto oli toinen viimeiseen viiteen otteluun.


---
Published by: Markus Viljanen