Sport pääsee viimein kotihalliin: ”Olemme hitsautuneet hyvin yhteen reissun päällä”

13.11.2020
Sport pääsee viimein kotihalliin: ”Olemme hitsautuneet hyvin yhteen reissun päällä”

Sport pääsee vihdoin kotiyleisön eteen. (Picture: Tomi Vastamäki)

Vaasan Sportin pitkä odotus päättyy perjantai-iltana, kun joukkue pääsee viimein pelaamaan kauden ensimmäisen kotiottelunsa.

Sportin syksy on ollut erilainen verrattuna kaikkiin muihin Liiga-joukkueisiin. Se pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Vaasan seudun koronatilanteen vasta kauden kymmenennessä ottelussaan. Joukkueen maalivahti Rasmus Reijola kertoo tilanteesta tuoreessa Liiga-podcastissa.

- Tässä on vähän isompia asioita ollut kyseessä kuin yhden jääkiekkojoukkueen kotipelit. Pääasia, että pääsimme kuitenkin pelaamaan. Se on hieno homma, hän sanoo.

- Monissa muissa maissa sarjat eivät ole edes alkaneet tai alkaneet ja menneet paussille. Tuntuisi vähän kohtuuttomalta valittaa siitä, että ei pääse kotiin pelaamaan.

Bussissa istuminen ei ole ainakaan vielä alkanut rasittaa liikaa.

- Muutama kilsa on istuttu bussissa. Toisaalta, kun olemme olleet reissun päällä, niin olemme hitsaantuneet hyvin yhteen joukkueena. On tässä ollut hyviäkin puolia. Olen pelannut sellaisissa paikoissa, joissa on reissattu vähän enemmänkin, eli ei ole tuntunut vielä kovin pahalta, sanoo urallaan mm. Alaskassa yliopistokiekkoa ja Rovaniemellä Mestistä pelannut Reijola.

Reijola oli yksi Liigan alkukierrosten sensaatioista avattuaan kauden kolmella nollapelillä.

- Kaikki tuntuivat ihan normaaleilta peleiltä. Jossain vaiheessa aloin kuulla siitä, että aika pitkä putki on menossa. Itse yritin lähestyä jokaista peliä ja tilannetta sillä, että torjun vain seuraavan kiekon. Jos menee asioiden edelle, niin sitten aika usein kolahtaa saman tien, hän kertaa.

- Olen tähän ikään mennessä aika montaa helppoa ehtinyt päästää. Jos niihin jäisi vellomaan, ei siitä hyvä tulisi. Oli hyvä torjunta tai helppo maali, ei se saa vaikuttaa seuraavaan tilanteeseen, Reijola sanoo.

Rasmus Reijolan haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Liiga-podcastissa.


---
Published by: Jukka Malm