Viiden ottelun perjantai

16.10.2020
Viiden ottelun perjantai

Tappara saa perjantaina vieraakseen HPK:n. (Picture: Saana Hakala)

Liigaa pelataan perjantaina viiden ottelun voimin. Lukon Toni Koivistolla on edessään juhlaottelu, sillä hän saa 900 runkosarjaottelua Liigassa täyteen.

HIFK-Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja Lukko kohtaavat kärkiottelussa. HIFK on tällä hetkellä sarjassa toisena ja Lukko on pisteen perässä neljäntenä. Raumalaisilla on tosin kaksi peliä vähemmän pelattuna.

HIFK pääsee lähtemään Lukkoa vastaan kaksi jatkoaikavoittoa taskussaan. Molemmissa peleissä joukkueen sankarina on ollut Emil Bemström, joka teki kummassakin pelissä voittomaalin. Bemström (5+2=7) on ollut muutenkin tehokkaana alkukaudesta johtaen myös maalipörssiä viidellä tehdyllä osumalla. Hän on saanut hyvää tukea erityisesti Jere Salliselta (4+3=7). HIFK:n peleissä onkin nähty tällä kaudella reippaasti maaleja. Se on tehnyt tähän mennessä 19 maalia, mutta päästänyt 18, joka on samalla eniten kaikista joukkueista. Puolustuspäässä HIFK:lla onkin tällä hetkellä suurimmat ongelmat.

Lukko pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä se on voittanut neljästä pelistään kolme. Ainoa tappio tuli toisella kierroksella TPS:n vieraana. Lukolle on tehty vasta seitsemän maalia ja onnistuneen maalivahtipelin lisäksi joukkueen alivoimapelaaminen on ollut tähän mennessä täydellistä. Lukolle ei ole tehty tällä kaudella vielä yhtään ylivoimamaalia. Lukossa tehot ovat jakaantuneet tasaisesti, sillä Eetu Koivistoinen (3+2=5) on tähän mennessä paras pistemies, mutta viisi pelaajaa seuraa perässä neljässä pisteessä. Aleksi Saarelan kaikki neljä pistettä ovat olleet maaleja, joten hänen ruutinsa on ollut alkukaudesta kuivaa. Maalilla Oskari Setänen on ollut kuin muuri päästäen kolmessa ottelussa taakseen yhteensä vain kolme maalia.

Ottelu on samalla Lukon Toni Koiviston juhlaottelu, sillä hän saa 900 runkosarjaottelua täyteen Liigassa. Koivisto on kaikkien aikojen tilastossa yhdeksäntenä ja seuraavana tähtäimessä on 942 urallaan runkosarjan ottelua pelannut Marko Tuulola.

JYP-SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP ja SaiPa pelaavat viikonlopun aikana back to back -pelit, joista ensimmäinen pelataan perjantaina Jyväskylässä ja toinen lauantaina Lappeenrannassa.

JYP on voittanut neljästä pelaamastaan ottelustaan yhden ja hakee nyt kauden avausvoittoaan kotikentällään. Ainoa voitto tuli Jukurien vieraana. JYPin ongelmana on ollut maalinteko. Jukureita vastaan joukkue onnistui neljästi, mutta muuten kolmessa pelissä on syntynyt vain kolme maalia. Jerry Turkulainen (1+3=4) on ollut paras pistemies alkukauden peleissä ja Jani Tuppurainen (2+0=2) on ainoa, joka on kahdesti heilauttanut verkkoa. Erikoistilannepelaaminen on ollut JYPin toinen akilleenkantapää, sillä se ei ole tehnyt ainuttakaan maalia vielä ylivoimalla ja toisaalta sen alivoimapelaaminen on ollut koko sarjan huonointa.

SaiPalla on JYPin tavoin yksi voitto, mutta se on sarjassa pisteen edellä hävittyään jatkoajalla TPS:lle. Jos on JYPin alivoima pelaaminen ollut huonoa tällä kaudella, niin SaiPalla se on toiseksi parasta heti Lukon jälkeen. SaiPalle on tehty vain yksi ylivoimamaali tällä kaudella. Ylivoimalla SaiPa sen sijaan kuuluu sarjan keskikastiin. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat olleet Tomas Zaborsky (2+2=4) sekä Jarno Koskiranta (0+3=3).

KalPa-Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa saa kotikentälleen vastaansa sarjakärki Kärpät. KalPa on ehtinyt pelata tällä kaudella vasta kolme peliä ja on voittanut niistä kaksi ja hävinnyt yhden. KalPan Kai Kantola (3+0=3) oli hyvässä vireessä viime viikonloppuna viimeistellessään kolme maalia ja nousten samalla sisäisen pistepörssin kärkeen. Hänen lisäkseen Eetu Luostarinen (2+1=3) on yltänyt kolmeen pisteeseen. Maalissa Eero Kilpeläinen torjui Liiga-uransa 48. nollapelin edelliskierroksella ja hän hamuaa 50 nollapelin rajapyykkiä.

Kärppien peli on rullannut heti alkukaudesta vahvasti, sillä oululaiset ovat voittaneet kaikki neljä otteluaan ja johtavat sarjaa puhtaalla pelillä. Kärpät on tehnyt neljässä pelissä komeasti 19 maalia ja pääarkkitehtinä on häärinyt viisi maalia tykittänyt Jesse Puljujärvi (5+2=7). Mika Pyörälä (2+5=7) ja Cody Kunyk (2+4=6) löytyvät niin ikään pistepörssin kärkisijoilta. Kärpät löytyy lähes joka tilaston kärkipäästä, sillä joukkueen ylivoima on ollut sarjan parasta. Alivoimalla se sijoittuu keskikastiin, mutta toisaalta se on pystynyt rokottamaan vastustajaa kahdesti pelatessaan alivoimalla.

Pelicans-Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicans saa kotijäälleen vieraakseen viime ottelussaan kauden avaustappion kokeneen Ilveksen. Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputken viime viikonloppuna KooKoon vieraana ja nyt joukkueen tilillä on kaksi voittoa. Yksi Pelicansin ongelmista on tällä kaudella ollut jäähyily, sillä se on ottanut tällä kaudella yhteensä 22 kaksiminuuttista. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat Oskari Laaksonen (1+2=3) ja Waltteri Merelä (0+3=3). Sakke Hämäläinen (2+0) on kahdella maalillaan joukkueen paras maalintekijä.

Ilveksen kolmen ottelun voittoputki katkesi edellisottelussa KooKoota vastaan. Alkukauden otteluissa Ilveksen puolustus oli rautaa viimeisenä lukkonaan maalivahti Lukas Dostal, mutta KooKoo onnistui neljästi ohittamaan tshekkivahdin. Ilveksen parhaina pistemiehinä ovat olleet hienoa tulokaskautta pelaava Roby Järventie (1+3=4), Juuso Ikonen (1+3=4) sekä syöttäjinä kunnostautuneet Juuso Välimäki (0+4=4) ja Eemeli Suomi (0+4=4). Matias Maccelli (2+1=3) ja Arttu Ruotsalainen (2+0=2) ovat joukkueen parhaat maalintekijät.

Tappara-HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Hämäläisjoukkueiden kohtaamisessa Tappara saa kotikentälleen HPK:n. Tapparalla on allaan kaksi peräkkäistä jatkoaikatappiota ja molemmat ovat tulleet nimenomaan kotihallissa. Ensin viime lauantaina HIFK ratkaisi ottelun jatkoajalla ja keskiviikkona Sport oli vahvempi voittaen tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-0. Avausottelussa koetun 2-7-rökäletappion jälkeen Tapparan puolustus on tiivistynyt, mutta hyökkäyspelaaminen vaatii vielä hieman terävyyttä. Tappara on onnistunuta maalinteossa 14 kertaa, mutta tasaviisikoin se on tehnyt kahdeksan maalia. Tapparan paras pistemies alkukauden otteluissa on ollut Jiri Smejkal (2+2=4). Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet myös Patrik Virta (2+1=3), Jarkko Malinen (2+0=2) sekä Jarkko Malinen (2+0=2).

HPK sai hieman valoa vaikean alkukauden jälkeen voittamalla voittolaukauskilpailussa TPS:n keskiviikkona. Samalla se oli hämeenlinnalaisten ensimmäinen voitto tällä kaudella. HPK:n suurimmat ongelmat ovat olleet hyökkäyspelaamisessa, sillä ennen Jere Innalan toisen erän lopun maalia TPS-ottelussa, HPK pelasi 100 minuuttia ilman maalia. Joukkueen hyökkäyspelaamisessa Petri Kontiola (1+7=8) on ollut kaikki kaikessa. Pistepörssiä johtava konkari on ollut kahta lukuun ottamatta mukana kaikissa HPK:n maaleissa. Sadannen pisteensä Liigassa viime ottelussa tehnyt Innala on saanut nauttia Kontiolan tarjoilusta ja tehnyt tällä kaudella kolme maalia.


---
Published by: Salttu Forsström