Roby Järventie haluaa NHL-varauksen jälkeen lisää tehoja: ”Ehkä olen ketjumme maalintekijä”

15.10.2020
Roby Järventie haluaa NHL-varauksen jälkeen lisää tehoja: ”Ehkä olen ketjumme maalintekijä”

Roby Järventie on aloittanut kauden Ilveksessä todella tehokkaasti. Kova työ ja kilpailu peliajasta kehittävät miestä päivittäin kohti NHL:ää ja hänet sinne juuri varannutta Ottawa Senatorsia.

Ilveksen Roby Järventie oli yksi niistä suomalaispelaajista, jotka pääsivät iloitsemaan jääkiekkouransa merkittävästä virstanpylväästä, kun nuoren hyökkääjän nimi kuulutettiin NHL:n varaustilaisuudessa Ottawa Senatorsin toisella varausvuorolla. Nuori mies seurasi tilaisuutta läheistensä seurassa.

- Oli se aika uskomaton hetki, kun kuulin oman nimeni. Osasin odottaa sitä, mutta sitten se vasta realisoitui, kun oman nimen kuuli. Unohtumaton hetki itselle ja perheelle, hän kertoo.

Ottawa ei kontakteista huolimatta ollut täysin odotettu tulevaisuuden osoite.

- Se tuli vähän yllätyksenä. Olin jutellut heidänkin kanssaan, ja he olivat kyselleet Thomsonin Lassilta minusta. Tuli vähän puskista, mutta oli hienoa, että se varaus tuli sinne. Odotan kyllä innolla tulevaa.

Järventie on tosiaan tämän hetken Ilveksestä jo toinen Ottawan kirjoihin tästedes kuuluva pelaaja, sillä Thomson varattiin sinne vuonna 2019 ensimmäisellä kierroksella.

- On se todella hienoa. Lassi on hyvä äijä, hyvä pelaamaan jääkiekkoa ja hyvä frendi. On hienoa, että omasta joukkueesta on joku sielläkin päässä, Järventie sanoo.

Thomsonin kierrosta aiemmin tapahtunut varaus ei jäänyt kopissa huomaamatta.

- Taisi hän jonkun kuitin heittää, mutta enemmän tuli muilta joukkuekavereilta pientä kuittia, Järventie naurahtaa hyväntuulisesti.

Millaisen hyökkääjän Ottawa saa?

- Isokokoisen ja isokokoiseksi hyvin liikkuvan hyökkääjän, joka tykkää tehdä maaleja ja pisteitä. Vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, Järventie tiivistää.

Järventie on raivannut tällä kaudella itselleen paikan Ilveksen Liiga-miehistössä. Hän pelasi viime kaudella viisi ottelua, mutta pääosin kausi meni Mestiksessä ja KOOVEEssa lainalla. Tehokkuudesta kertovat 36 ottelussa tehdyt 23 maalia ja 38 pistettä.

- Se oli minulle ehdottomasti oikea paikka viime vuonna. Olin ollut A-junioreissa ennen sitä, ja se oli seuraava askel siitä. Oli opettavainen ja kaikin puolin hyvä vuosi minulle, Järventie toteaa.

- Uskon, että olen kasvanut aika paljon urheilijana ja ihmisenä. Olen tietenkin saanut paljon voimaa lisää. Sitä kautta olen paremmassa fyysisessä kunnossa ja valmiimpi pelaamaan miehiä vastaan. Viime vuonna se oli sellaista, että vähän roikuin mukana, enkä päässyt esille. Nyt pystyn pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Vahvuuksien esiintuonti on tuottanut alkukaudesta tulosta piste per peli -tahdilla. Yhteispeli Panu Miehon ja Matias Maccellin kanssa on ollut sujuvaa. Siinä, missä Mestis oli oikea paikka viime kaudella, kuuluu toisen polven Liiga-kiekkoilija nyt toden teolla Liigaan.

- Pelit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Olen pelannut Maccellin ja Miehon kanssa. Ei ole ollut valittamista. Kaksi hyvää pelimiestä rinnalla, niin siinä on hyvä pelata, hän sanoo ja kuvailee ketjuaan:

- Ehkä minä olen se maalintekijä. Yritän päästä paikoille ja laukomaan. Mieho täydentää hyvin meitä kokonaisvaltaisena hyökkääjänä, ja hän pystyy vähän paikkailemaan, jos meiltä tulee välillä ehkä junnumaisia virheitä. Hän on vielä hyväjalkainen ja pystyy viimeistelemään. Maccelli pyörii eniten sen kiekon kanssa, ja me yritämme hakea itseämme vapaaksi. Sillä lailla se taitaa mennä.

Ilveksen kovatasoinen hyökkäyskalusto on Järventielle tällä hetkellä hyvä paikka olla. Se takaa kehitystä tukevan hyvän ja laadukkaan arjen.

- Meillä on hyvä ja terve kilpailutilanne. Meillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät ja haluavat pelata joka ilta. Pitää tehdä täysillä töitä koko ajan, että pysyy kokoonpanossa. Tavoitteeni on ottaa isompaa roolia ja pysyä kokoonpanossa. Haluan pelata hyvin, ja ansaita sitä kautta lisää roolia. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat on toinen tavoite. Mitään pistetavoitteita ei ole asetettu. Kunhan pelaan mahdollisimman hyvin, kehityn joka päivä ja pääsen pelaamaan, Järventie sanoo.

Ilves kohtaa perjantaina vieraissa Pelicansin ja kotonaan lauantaina Ässät.

- Kaksi kovaa peliä tulossa, ja niissäkin joutuu tekemään täyden työmäärän. Viime pelistä pitää parantaa puolustuspeliä, omasta päästä lähtemistä ja kiekossa pysymistä. Uskon, että tulee hyvät ja kovat pelit.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Published by: Aija Saha