HPK nappasi kauden avausvoittonsa, Pelicans voitti Kouvolassa

14.10.2020
HPK nappasi kauden avausvoittonsa, Pelicans voitti Kouvolassa

Ville Koistinen ratkaisi voiton HPK:lle. (Picture: Teemu Saarinen)

Liigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. HPK voitti ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella, kun TPS kaatui voittomaalikilpailussa, Sport nollasi Tapparan Hakametsässä ja Pelicans katkaisi tappioputkensa voittamalla KooKoo:n Kouvolassa.

KooKoo – Pelicans 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

KooKoo palasi kahden voiton jälkeen tappion makuun, kun Pelicans haki Kouvolasta maistuvan vierasvoiton. Valtaosa ottelun maaleista nähtiin ensimmäisen puolen tunnin aikana ja ratkaisevaa voittomaalia saatiin odottaa pitkälle päätöserään asti, kunnes Iikka Kangasniemi viimeisteli kauden avausmaalinsa ajassa 53.57 ja avitti lahtelaiset voittoon. Pelicansista myös Hannes Björninen ja Jonatan Tanus tekivät kauden ensimmäiset maalinsa, mutta eniten pisteitä napsi Aleks Haatanen (0+2). Kotijoukkueen tehokkain oli Kyle Platzer (0+2). Voitto katkaisi Pelicansin kolmen tappion putken.

Tappara – Sport 0–1 JA (0–0, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

Sport teki kovan tempun jättämällä Tapparan Hakametsässä nollille. Kumpikin joukkue sai maalipaikkoja ja ylivoimamahdollisuuksia, mutta siitä huolimatta varsinaisen peliajan aikana ei nähty ainuttakaan maalia. Jatkoajan kautta voittaja kuitenkin löytyi, kun Sportin Jonne Virtanen hassutti koko kotijoukkueen kolmikon ja sooloili kiekon maaliin. Virtanen ei ole tunnettu pisteiden tekijänä, mutta hän on aloittanut alkukauden varsin pirteästi ja neljään otteluun on nyt kasassa pisteet 2+1. 1–0-voitto oli vaasalaisille jo toinen peräkkäinen ja samalla Rasmus Reijola torjui jo toisen nollapelin putkeen.

TPS – HPK 3–4 VL (2–0, 0–1, 1–2, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

TPS aloitti erittäin vahvasti, eikä ottelua oltu pelattu varttiakaan, kun kotijoukkue johti jo 2–0 Timur Ibragimovin ja Juuso Pärssisen maaleilla. Ottelun seuraava maali syntyi vasta toisen erän lopulla, tällä kertaa asialla HPK ja Jere Innala. Vierasjoukkue sai tärkeästä kavennusmaalista selvästi puhtia, sillä HPK siirtyi päätöserässä kahdella nopealla ylivoimamaalilla jo johtoon, oltuaan pitkään takaa-ajajan roolissa. Kolmen pisteen voittoa hämeenlinnalaiset eivät kuitenkaan saaneet, kun Josh Kestnerin kauden neljäs maali tasoitti lukemiksi 3–3 vain pari minuuttia ennen päätössummeria. Voiton vei lopulta HPK voittomaalikilpailussa, jossa Ville Koistinen oli ainoa onnistuja. HPK:lle voitto oli kauden ensimmäinen, TPS:lle tappio tarkoitti kolmen ottelun voittoputkean katkeamista.


---
Published by: Markus Viljanen