Ben Blood jämäköittää tutusti Tapparan alakertaa: ”Tiedän, missä olen hyvä ja missä en”

28.9.2020
Ben Blood jämäköittää tutusti Tapparan alakertaa: ”Tiedän, missä olen hyvä ja missä en”

Tapparassa vallalla oleva voittamisen ja kovan työnteon kulttuuri on iskostunut myös puolustaja Ben Bloodiin. Jäähymääriään seurassa hurjasti pudottanut Blood uskoo kehittyvänsä Tapparassa vielä yli 30-vuotiaanakin.

Tapparan Ben Blood valmistautuu jo kuudenteen kauteensa Liigassa. Puoli vuosikymmentä Liigassa pelannut amerikkalainen alkaa olla jo ulkomaalaispelaajien vakiintunutta osastoa.

Suomi tuntuu miehelle jo toiselta kodilta.

- Tämä on todella hyvä liiga, hyvää kiekkoa ja ammattimaista tekemistä. Olen viihtynyt täällä ja pidän tästä maasta. Olen ollut onnekas, kun olen ollut kolmessa hienossa kaupungissa. Ihmiset ovat yllättyneetkin, kun minulla on ollut täällä niin mukavaa. Lahti ja Pori olivat pienempiä kaupunkeja, mutta mukavia. Tampere on mielestäni yksi parhaista kaupungeista koko Euroopassa, Blood sanoo.

- Kun tuli Tampereelle, rakastuin siihen välittömästi. Tampere tuntui heti kodilta.

Kaksi Tappara-kautta ovat avanneet Bloodille jo varsin hyvin syitä sille, miksi Tappara on kaudesta toiseen sekä ennakkoarvioissa että loppusijoituksissa korkealla.

- Organisaatio on mahtava omistajista pelaajiin saakka. Kaikki ovat todella ammattimaisia ja tekevät kovaa töitä. Kun tulin tänne kaksi vuotta sitten, oli helppoa huomata, miksi täällä ollaan niin hyviä koko ajan. Toimistolla on armeijallinen väkeä tekemässä kaukalon ulkopuolista työtä. Toinen armeijallinen on jäällä, valmentajia ja fysioita ja kaikki ovat samalla sivulla ja haluavat voittaa. On mukavaa olla osa tätä. Täällä on voittamisen kulttuuria, hän sanoo.

Ilmapiiri on omiaan potkimaan pelaajia joka päivä eteenpäin.

- Kun näkee Kuuselan ja Peltolan kaltaisten kaverien menevän treeneissä täysillä, on helppoa olla motivoitunut. Kun saa olla tällaisten legendojen seurassa, haluaa olla osa tätä kulttuuria. Kaikki antavat osansa työetiikkaan ja voittavaan asenteeseen, Blood kertoo.

Blood itse sanoo antavansa tälläkin kaudella tutun osaamisensa. Minkäänlaiseen itsensä uudelleenkeksimiseen ei ole aihetta.

- Pelaan hyvää puolustuspeliä, pidän kiekon pois verkosta ja pelaan tiukasti ja kovaa ja suojelen pelikavereita. Haluan olla myös alivoimalla ja tappaa niitä.

- Olen 31-vuotias ja urani on jo pitkällä. Tiedän, missä olen hyvä ja missä en. Pelaan kovaa puolustuspeliä, suojelen maalinedustaa ja tapan alivoimia. Olen joukkuepelaaja kopissa. Minulla on positiivista energiaa ja hyvä positiivinen asenne. Se on myös tärkeää, että tuo positiivista energiaa.

Blood tuli konkreettisesti ryminällä Liigaan kaudeksi 2015-16. Vuodet Pelicansin ja Ässien paidoissa toivat hurjat määrät jäähyjä, kun kausittaiset lukemat liikkuivat välillä 146-207.

Tapparassa tähän asiaan on tullut valtava muutos, ja Blood istui vaihtoaitioita vastapäätä viime kaudellakin vain 22 minuutin edestä.

- Halusin vain pysyä pois boksista! En halua istua siellä vaan pelata! Kolmena ensimmäisenä vuotena minun haluttiin pelaavan kovaa ja aggressiivisesti, ilkeää peliä. Sen mukana tuli minuutteja. Tein, mitä minun käskettiin tehdä: sitä, mitä valmentaja käski, hän valottaa lopulta varsin yksinkertaista syytä muutokseen.

- Minusta käytetään nyt kaikki, mitä minussa on. Pystyn pelaamaan kovaa ja ilkeästi, mutta olen hyvä muissakin asioissa.

Tuntuuko siltä, että sinusta on tullut parempi pelaaja Tapparassa?

- Olen kehittynyt Tapparassa, kun pelaan harjoituksissa parhaiden pelaajien kanssa. Jukka (Rautakorpi) oli todella hyvä valmentaja ja muutkin valmentajat olivat todella hyviä. Minusta tulee tänäkin vuonna parempi pelaaja. Olen kiitollinen siitä, että saan olla täällä ja olen yhä nälkäinen tullakseni paremmaksi.

- Tiedän, että meillä on kova joukkue. Olen innoissani kauden alusta.

Tapparan suosikkiasema on Bloodin mukaan hyvä asia tänäkin syksynä.

- Se on hauskaa. Kaikki haluavat voittaa meidät ja saamme aina parhaan vastuksen. Yhtään vapaailtaa ei ole. Ei Liigassa niitä ole kellään, sillä tämä on hyvä liiga, mutta pelit ovat mukavia, kun kaikki haluavat voittaa meidät. On mukavaa olla hyvässä joukkueessa ja on mukavaa, kun kaikki yrittävät voittaa meidät. Pidän siitä, hän sanoo.

Tapparan kausi alkaa 2.10. vierasottelulla Lukkoa vastaan.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Published by: Aija Saha