Ässät hankki Tanskan maajoukkuehyökkääjän

9.9.2020
Ässät hankki Tanskan maajoukkuehyökkääjän

Ässien hyökkäysosasto saa lisää tulivoimaa. (Picture: Tomi Vastamäki)

Ässät on vahvistanut rivejään hankkimalla tanskalaishyökkääjä Nicolai Meyerin. 27-vuotias Meyer ja Ässät ovat tehneet yksivuotisen sopimuksen.

Meyer pelasi viime kaudella Ruotsissa SHL-liigassa Malmö Redhawksin joukkueessa tilastoiden 30 ottelussa tehot 3+11. Toissakaudella hän voitti Allsvenskanin pistepörssin mättäen tehot 29+33=62 pelaamassaan 52 ottelussa.

- Nicolai oli pelaaja, jonka olisimme halunneet joukkueeseen jo viime tammikuussa, mutta silloin keskustelut eivät johtaneet yhteiseen lopputulokseen. Siitä jäi kuitenkin varmasti molemmin puoleinen siemen, joka realisoitui tänään. Hän on harjoitellut koko kesän Malmön mukana ja pelasi viime viikonloppuna myös harjoitusturnauksessa. Katsoimme hänen pelinsä turnauksessa ja hänen pelikuntonsa on hyvä.

- Saimme joukkueeseen nopeajalkaisen pelaajan, joka on hyvä sekä luomaan että päättämään tilanteita. Hänellä on hyvät ominaisuudet pelinopeaan jääkiekkoon ja suunnanmuutospeliin sekä hän tuo tietysti meille ylivoimalla lisää vaihtoehtoja.

- Nicolai pelaa kahteen suuntaan aktiivisesti ja tekee töitä myös puolustussuuntaan tunnollisesti, mutta hän on aina pystynyt tuottamaan myös pisteitä ja toissa kaudella Södertäljessä hän muodosti dynaamisen parin HIFK:ssa pelaavan Sebastian Dykin kanssa. Malmössä homma ei toiminut oikein missään vaiheessa parhaalla mahdollisella tavalla ja rooli vaihteli aika paljon. Kuitenkin etenkin kauden loppupuolella hän pystyi tuottamaan SHL:ssäkin varsin vaatimattomalla peliajalla.

- Hän halusi itse uuteen ympäristöön ja mahdollisuuden nousta isompaan rooliin. Tie Malmön ykkös- ja kakkosketjuun oli tukossa, joten päädyimme tähän ratkaisuun yhdessä pelaajan ja Malmön kanssa. Kiitos Malmön GM Patrik Sylvegårdille ja Meyerille, että asiat etenivät nopeasti maaliin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisten sivuilla.

Meyer on edustanut Tanskaa kahdesti MM-kilpailuissa ja hänet on valittu myös viime vuonna Tanskan vuoden hyökkääjäksi. Hän liittyy Ässiin hyvillä mielin.

- Minulla on hyvät tuntemukset Ässien organisaatiosta ja useiden vuosien jälkeen Ruotsissa halusin yrittää urallani jotain uutta ja koin Ässien olevan oikea organisaatio minulle.

- Olen hyökkäävä pelaaja. Haluan rakentaa peliä ja olla myös aggressiivinen samalla. Teen paljon töitä ja teen kaikkeni joukkueen menestyksen eteen Meyer kommentoi.

Meyer saapuu Poriin lähipäivinä, jonka jälkeen hän on kahden viikon omaehtoisessa karanteenissa ennen liittymistään mukaan joukkueharjoituksiin.


---
Published by: Salttu Forsström