Petri Kontiola palaa Liigaan – "Kärkilaatua molempiin suuntiin"

21.8.2020
Petri Kontiola palaa Liigaan – "Kärkilaatua molempiin suuntiin"

HPK on solminut yksivuotisen sopimuksen Petri Kontiolan kanssa. 35-vuotias keskushyökkääjä on esiintynyt Liiga-kaukaloissa viimeksi maaliskuussa 2007.

Kontiola on pelannut viimeiset 11 kautta KHL:ssä, yhteensä 545 ottelua. Hän on kaikkien aikojen kokenein suomalainen pelaaja sarjassa. Ennen KHL-kausiaan Kontiola esiintyi kahden kauden ajan Pohjois-Amerikassa ja debytoi NHL:ssä Chicagon Blackhawksin riveissä.

– Petri on pelaaja, joka on parhaimmillaan juuri silloin, kun on pakko olla hyvä. Hän pystyy kantamaan vastuuta tärkeillä hetkillä. Hän tuo peliimme Suomen kärkilaatua molempiin suuntiin pelatessa. Hyökkäyspeliin Petri tuo tarvittavan pelikäsityksen sekä kiekollisen osaamisen, jotta saamme hyökkäyspeliämme kehitettyä tehokkaammaksi, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola tiivistää seuran tiedotteessa.

Liigassa seinäjokelaisen S-Kiekon kasvatti pelasi avausottelunsa syyskuussa 2003 Tapparan paidassa. Kontiola merkkautti neljällä Liiga-kaudella pelaamissaan 200 ottelussa 129 pistettä.

Leijonissa Kontiola on pelannut kuudet MM-kisat ja kahdet olympialaiset. Palkintokaapissa on olympiapronssia ja kaksi MM-hopeaa. A-maaotteluita hän on pelannut kaikkiaan 144.

– Viime kauden jälkeen päätin, että en halua enää lähteä ulkomaille pelaamaan. Kun oli selvää, että pääsemme HPK:n kanssa sopimukseen, päätös oli helppo ja virtaa tuli heti lisää. Todella innoissani tulen takaisin Liigaan, Petri Kontiola kertoo.


---
Published by: Antti Seppänen