Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen lainalle TPS:ään

18.8.2020
Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen lainalle TPS:ään

Ukko-Pekka Luukkonen pelasi avausottelunsa Liigassa tammikuussa 2018 ottelussa HPK-KooKoo. (Picture: Tomi Natri)

TPS on solminut lainasopimuksen maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen kanssa. 21-vuotias Luukkonen liittyi mukaan TPS:n harjoitusvahvuuteen tiistaina.

Maalivahtiosaston täydentäminen tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Rasmus Tirrosen yläraajavamma vaati leikkaushoitoa ja 4-6 viikon toipumisajan. TPS:n ja Luukkosen välinen lainasopimus on voimassa Tirrosen poissaolon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkistetaan uudelleen.

– Kyseessä on moderni ja isokokoinen maalivahti, jonka kirkas tavoite on NHL:ssä. Olemme iloisia, että Ukko-Pekka valitsi TPS:n ja vastaavasti uskon, että me voimme tarjota hänelle optimaaliset olosuhteet kehittymiseen, TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio kommentoi seuran tiedotteessa.

Luukkonen on NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja. Viime kaudella hän pelasi sekä AHL:ssä että ECHL:ssä. Urallaan Luukkonen on voittanut maailmanmestaruuden sekä alle 20-vuotiaiden että alle 18-vuotiaiden ikäluokissa. Liigassa hän debytoi HPK:n paidassa kaudella 2017-18.


---
Published by: Antti Seppänen