Pitsiturnaus perjantaina – näistä lähtökohdista pelataan Raumalla

6.8.2020
Pitsiturnaus perjantaina – näistä lähtökohdista pelataan Raumalla

Pitsiturnauksen tunnelmaa elokuulta 2019. (Picture: Elmeri Elo)

Kotimaisen kiekkokauden perinteikäs avaus, Pitsiturnaus, pelataan Rauman Äijänsuolla perjantaina. Mukana on kuusi joukkuetta: Lukko, Ässät, Sport, Tappara, HIFK ja TPS. Pelit käynnistyvät perjantai-aamuna jo ennen yhdeksää.

Pitsiturnaus pelataan jo 27. kerran. Kahden edellisen turnauksen voittoa juhli Pelicans. Sitä ennen TPS oli ykkönen kahdesti peräkkäin. Lukon edellinen turnausvoitto on vuodelta 2015. Tapparan ainoa voitto tuli vuonna 2007. Ässät on vienyt turnauksen nimiinsä neljästi, mutta edellisestä voitosta on kulunut jo 16 vuotta (2004).

Otteluissa pelataan poikkeuksellisin peliajoin. Finaalia lukuunottamatta peliaika on 2x15 minuuttia. Finaalissa pelataan 2x20 minuuttia. Liigan tulospalvelu seuraa otteluiden tapahtumia.

* * *

Isäntäjoukkue Lukon kausi päättyi keväällä runkosarjan kakkossijaan. Joukkue on tehnyt kesän aikana mielenkiintoisia hankintoja menetystensä paikkaamiseksi. Toisen polven huippupelaaja Daniel Audette vahvistaa keskushyökkääjäosastoa, ja isokokoiseen slovakkilaituri Pavol Skalickyyn on asetettu kovia pisteodotuksia. KooKoosta siirtynyt Anrei Hakulinen on osoittanut taitonsa Liigassa jo aiemmin. Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluneet Julius Mattila ja Vili Saarijärvi ovat palanneet Pohjois-Amerikasta Suomeen.

Ässien kokoonpano on uudistunut viimeisen viikon aikana, kun joukkue on esitellyt uusia pelaajahankintoja. Ruotsalaismaalivahti Linus Söderströmillä on vahvoja näyttöjä niin juniorimaajoukkueista kuin Ruotsin pääsarjastakin. Puolustukseen porilaiset saivat apuja Pohjois-Amerikasta, kun Markus Niemeläinen jatkaa ainakin syyskaudella patapaidassa. Kasper Kotkansalolla on mittava kokemus Yhdysvaltain yliopistosarjasta.

Sport lähtee uuteen kauteen Risto Dufvan johdolla. Joukkue on tehnyt kaksi hankintaa Ruotsista (Patrik Karlkvist ja Sebastian Stålberg). Kokeneet Liiga-sentterit Niclas Lucenius ja Jonne Virtanen tuovat laajuutta kokoonpanoon. Puolustuksessa ulkomaan hankintoja ovat kanadalainen Stuart Percy ja kokenut puolalainen Marcin Kolusz. Maalivahtiosastolle kaksimetrinen Niko Hovinen sai aisaparikseen "vain" 191-senttisen Rasmus Reijolan (HPK).

Viime kauden kolmonen Tappara menetti kauden päätteeksi toistakymmentä vakiokokoonpanonsa pelaajaa. Maalille ja puolustukseen palasivat tutut nimet, Dominik Hrachovina ja Blake Parlett. Hrachovinan lisäksi kirvesrinnat hankki kolme muutakin tshekkipelaajaa: puolustaja Michal Moravcikin sekä hyökkääjät Jiri Smejkalin ja Michael Spacekin. Myös pelaajapenkin takana komento on vaihtunut, kun kahteen mestaruuteen joukkueen valmentanut Jussi Tapola tekee paluun päävalmentajaksi.

HIFK koki viime kauden jälkeen menetyksiä erityisesti hyökkäyksestään. Kokenut AHL-sentteri Alex Broadhurst on toistaiseksi joukkueen ainoa ulkomaalaishankinta viime kaudella pelanneiden ruotsalaisten (Sebastian Dyk ja Johan Motin) lisäksi. Puolustukseen hankittiin HPK:ssa mestaruuden voittanut kookas Miro Karjalainen. Maalivahti Niilo Halonen palasi tälle kaudella HIFK-paitaan ja kilpailee peliajasta Frans Tuohimaan kanssa.

TPS:n joukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia viime kauden jälkeen. Raimo Helminen otti valmennusvastuun Marko Virtaselta. Joukkue on hankkinut riveihinsä peräti yhdeksän uutta ulkomaalaispelaajaa. Venäläinen maalivahti Andrei Karejev, ruotsalaispuolustajat Alen Bibic, Oliver Bohm ja Johan Ivarsson, venäläishyökkääjät Ruslan Ishakov ja Timur Ibragimov sekä Pohjois-Amerikan avut Josh Kestner, Austin Ortega ja Evan Weinger pukeutuvat tällä kaudella TPS-paitaan. Suomalaispelaajista Juhani Jasu tuo kokemusta sentteriosastolle.

* * *

Pitsiturnauksen kaikki ottelut ovat katsottavissa Solidsportilla selostettuina monikameralähetyksinä hidastusten kera.

>> Lue lisää

Turnausohjelma

8.45 Tappara – HIFK
10.00 Lukko – Ässät
11.15 TPS – Tappara
12.30 Ässät – Sport
13.45 HIFK – TPS
15.00 Lukko – Sport
16.15 Ottelu sijoista 5-6
17.30 Semifinaali 1 (A1-B2)
18.45 Semifinaali 2 (B1-A2)
20.15 Finaali


---
Published by: Antti Seppänen