Vuoden valmentaja 2020 – tässä ehdokkaat Numminen-palkinnon voittajaksi

31.3.2020
Vuoden valmentaja 2020 – tässä ehdokkaat Numminen-palkinnon voittajaksi

Ehdokkaat Numminen-palkinnon voittajaksi: Jussi Ahokas (vas.), Pekka Virta ja Jouko Myrrä.

Liiga julkistaa kauden 2019-20 palkittuja kuluvalla viikolla. Parhaan valmentajan Kalevi Numminen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Jussi Ahokas, Jouko Myrrä ja Pekka Virta.

"Numminen-palkinnon saa Liigan valmentaja, joka omalla panoksellaan on merkittävimmin vaikuttanut joukkueensa menestykseen. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Tulokaskautensa Liigassa valmentanut Jussi Ahokas luotsasi KooKoon sen seurahistorian ylivoimaisesti parhaaseen tulokseen runkosarjassa. KooKoo rikkoi kaikki seuraennätyksensä ja sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Joukkue olisi pelannut ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana Liigan playoffs-peleissä. 39-vuotias Ahokas kirjasi kauden voittoprosentikseen 61,9.

Jouko Myrrä otti Ilveksen valmennusvastuun heikosti menneen alkukauden jälkeen jo syyskuun lopulla. Ilveksen juniori-ikäluokissa ja Liiga-joukkueen apuvalmentajana toiminut 50-vuotias Myrrä johdatti tulokaskaudellaan päävalmentajana tamperelaisjoukkueen huimaan nousukiitoon ja runkosarjan neljänneksi. Myrrä valmensi Ilvestä 52 ottelussa, ja voittoprosentti oli erinomainen 71,2 – sama kuin sarjakärki Kärppiä valmentaneella Mikko Mannerilla.

Liiga-valmentajien kokeneimpaan kaartiin kuuluva Lukon Pekka Virta saavutti runkosarjan viimeisessä ottelussa 300. voittonsa varsinaisilla peliajoilla – viidentenä päävalmentajana kautta aikojen. Lukko rikkoi Virran johdolla ison kasan merkittävimpiä seuraennätyksiään ja sijoittui runkosarjassa toiseksi. Samalla Lukko sivusi parasta sijoitustaan Liigan runkosarjassa. Voittoprosentti 66,1 on Virran 14-vuotisen Liiga-valmentajauran paras.

Viime kaudella Kalevi Numminen –palkinnon sai HPK:n mestariksi valmentanut Antti Pennanen.


---
Published by: Antti Seppänen