Jari Levonen avoimena Liiga-podcastissa: ”Laitoin oman persoonani alusta saakka peliin”

20.3.2020
Jari Levonen avoimena Liiga-podcastissa: ”Laitoin oman persoonani alusta saakka peliin”

Yksi maamme arvostetuimmista erotuomareista Jari Levonen päätti tuomariuransa Liigassa tähän kevääseen.

"Japa" kertoo urastaan Suplan Liiga-podcastin uusimmassa jaksossa. Levonen paljastaa, ettei arvostuksen saamiseen ollut mitään oikoteitä tai poppakonsteja.

– Tekemällä duunin ilta illan jälkeen niin hyvin kuin sen osaa ja saamalla oikeat jäähyt pois. Joskus on sanottu, että annoinko pelata liikaakin ja olisiko pitänyt antaa enemmänkin jäähyjä. Kommunikoin paljon ja olin oma itseni. Laitoin oman persoonani alusta saakka peliin. En lähtenyt apinoimaan ketään entisiä tuomareita. Katsoin, mitä muut tekivät ja otin vähän jokaiselta jotain, Levonen sanoo.

Levonen oli pelaajaurallaan räiskyvä, ja myöntää saaneensa kuulla ihmisiltä, että hänen tuomariksi ryhtymistään ihmeteltiin.

– Vuosien saatossa sitä on tullut. Vuosien varrella moni ihmetteli ja sanoi, että homma ei tule toimimaan. Oli paljonkin vääräleukoja. Moni on sanonut, ettei olisi ikinä uskonut, että teen tämmöisen uran ja tulen pärjäämään tällä tavalla. Olen saanut yli kymmenen kertaa käydä ulkomaillakin eri turnauksissa, niin kyllä se tuntuu itsestäkin käsittämättömältä ja monesta muustakin. Kun käsi meni poikki -98 ja -99 aloin ajatella tätä tuomarihommaa, niin monilla on mielipiteet muuttuneet vuosien saatossa.

>> Koko Liiga-podcast on kuunneltavissa Suplassa

---
Published by: Juuso Kauppinen