Liiga keskiviikkona: Lukko ja Ilves kohtaavat huippuottelussa

26.2.2020
Liiga keskiviikkona: Lukko ja Ilves kohtaavat huippuottelussa

Lukko ja Ilves kohtaavat neljättä kertaa tällä kaudella. (Picture: Timo Koistinen)

Runkosarjassa peräkkäisillä sijoilla majailevat Lukko ja Ilves kohtaavat Raumalla, Ässät haastaa nousuvireisen JYPin, HPK ottaa mittaa Kärpistä, Sport ja Jukurit ottavat yhteen Vaasassa ja KalPa saapuu vieraaksi Turkuun. Siitä on keskiviikon Liiga-kierros tehty.

JYP - Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kahdeksantena oleva JYP on piristynyt selvästi ja joukkue on parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa. Viime lauantain esitys sarjajumbo Sportia vastaan ei tosin ollut ehjimmästä päästä, kun JYP päästi vaasalaiset kahden maalin takaa tasoihin viimeisen minuutin aikana. Ässien viime viikko oli mollivoittoinen – tuloksena tappio niin Pelicansille kuin KalPallekin. Porilaiset ovat kymmenennellä sijalla, mutta takana vaanivaan TPS:ään on vielä turvallisen tuntuinen yhdeksän pisteen ero.

Kärpät - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät painaa neljän ottelun voittoputkessa ja runkosarjan voitto tuntuu jälleen aavistuksen todennäköisemmältä, kun lähin uhkaaja Tappara on puolestaan hävinnyt kolme viimeisintä peliään. HPK on Kärpille varsin mieluinen vastustaja, sillä kauden keskinäiset voitot ovat oululaisten hyväksi 4–1. HPK on Kärppien tapaan varsin vahvassa vireessä, sillä hämeenlinnalaisjoukkueen pisteputki kattaa jo viisi ottelua. HPK pelasi edellisen kerran lauantaina, jolloin tuloksena oli voitto Tapparasta.

Lukko - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukon ja Ilveksen kohtaamisessa on tarjolla rutkasti panosta. Kolmantena sarjataulukossa oleva Ilves on kerännyt 101 pistettä ja Lukko kyttää neljäntenä vain yhden pisteen perässä. Lukko on pelannut tammi-helmikuun ajan erittäin vakuuttavasti, eikä 18 ottelun ajanjaksolla ole tullut kuin yksi varsinaisen peliajan tappio. Ilves on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä, mutta maalinteko on ollut nihkeää jo pitemmän aikaa. Joukkueen puolustuspeli on tosin samaan aikaan niin kovalla tasolla, että voittoja on kertynyt tehtyjen maalien vähyydestä huolimatta.

Sport - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport on sarjassa viimeisenä ja Jukurit on yhden sijan ylempänä neljä pistettä edellä. Ottelun ainoana panoksena voidaan pitää vääntöä sarjajumbon tittelin välttämisestä. Sport on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden, kuten myös Jukurit. Joukkueet ovat kohdanneet ennen keskiviikkoa kolmesti ja Jukurit on voittanut otteluista jokaisen, maalieron ollessa peräti 15–2.

TPS - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:llä on vielä ohuen ohut sauma nousta viimeiselle playoffs-paikalle, mutta tämä vaatisi jo pitempää voittoputkea. Turkulaiset pelasivat viimeksi lauantaina, kun Pelicans kaatui selvästi 6–2. KalPa on parhaillaan yhdeksäntenä 12 pisteen erolla TPS:ään ja joukkueen tilanne on varsin stabiili. Viime otteluiden vire on kuitenkin ollut laskusuuntainen ja viime lauantaina kuopiolaiset jäivät Lukon jalkoihin Raumalla peräti 0–7-lukemin.


---
Published by: Markus Viljanen