Liiga perjantaina: Runkosarjan viimeinen Tampereen paikallispeli

21.2.2020
Liiga perjantaina: Runkosarjan viimeinen Tampereen paikallispeli

Perjantaina on vuorossa runkosarjan viimeinen Tampereen paikalliskamppailu. (Picture: Saana Hakala)

Perjantain Liiga-kierroksella nähdään runkosarjan viimeinen Tapparan ja Ilveksen paikalliskamppailu, HIFK:n ja KooKoon kohtaaminen sekä tasapisteissä olevien Ässien ja KalPan ottelu.

HIFK - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja KooKoo kohtaavat perjantaina vasta kolmatta kertaa kuluvalla kaudella, keskinäisten voittojen ollessa tasan 1–1. HIFK:n vire on ollut jo pitemmän aikaa nousujohteinen, sillä viimeiset kymmenen ottelua ovat tuoneet mukavat seitsemän voittoa. Helsinkiläisten peli on kulkenut hyvin huolimatta siitä, että niin Teemu Turunen, Otto Paajanen kuin Ville Leskinenkin ovat olleet sivussa kokoonpanosta. Turunen tosin tekee paluun perjantaina pelikentille oltuaan lähes seitsemän viikkoa sivussa. Loistavaa kautta pelaava KooKoo on saanut viimeisen viikon aikana useita huonoja uutisia, sillä Anrei Hakulisen kausi on kokonaan ohi. Lisäksi Vilmós Gallo on yhä sivussa ja Toni Kähkönen pelikiellossa.

Jukurit - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

14. sijalla oleva Jukurit katkaisi keskiviikkona kahdeksan ottelun tappioputkensa yllättämällä Ilveksen Hakametsässä. Nähtäväksi jää, toiko runkosarjan nelosen voittaminen piristystä mikkeliläisleiriin. Lukko pelasi viimeksi viime viikon lauantaina, jolloin tuloksena oli 2–3-tappio KooKoolle. Tappio katkaisi raumalaisten peräti 16 ottelua kestäneen pisteputken. Jukurit ja Lukko ovat kohdanneet ennen perjantaita kolmasti ja jokainen mittelö on päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen.

SaiPa - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät on ollut SaiPalle tällä kaudella vaikea vastus. Keskinäisten kohtaamisten pisteet ovat oululaisten hyväksi puhtaasti 9–0, maalieron ollessa 7–1. Kärpät taistelee runkosarjan voitosta, mutta avainpuolustajien pitkät poissaolot tekevät tehtävästä haastavan. Jakub Krejcik on sivussa runkosarjan loppuun asti ja Shaun Heshka huilaa arviolta seuraavat kaksi viikkoa. SaiPalla on kymmenennelle sijalle matkaa 14 pistettä, joten mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat olemattomat.

Tappara - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tamperelaisyleisö saa perjantaina nauttia kauden kuudennesta paikalliskamppailusta Tapparan ja Ilveksen kohdatessa. Keskinäiset voitot ovat ennen perjantaita Ilveksen hyväksi 3–2. Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Tappara liitää seitsemän ottelun voittoputkessa, kun Ilves on ollut viime aikoina ongelmissa maalinteon kanssa. Ilves on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme, mutta tehtyjä maaleja on vain kahdeksan. Liigan pistepörssiä johtava Eemeli Suomi on tehnyt helmikuun otteluissa vain yhden maalin.

Ässät - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät ja KalPa ovat tasapisteissä sarjataulukon sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Molempien tilanne on varsin stabiili, sillä kahdeksannelle sijalle on matkaa 15 pistettä ja kymmenteen sijaan on eroa 12 pisteen verran. Ässien kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, kun Pelicans haki voiton Porista. KalPan tammi-helmikuun vaihteessa kasaama kuuden ottelun pisteputki on puolestaan vaihtunut kolmeen peräkkäiseen tappioon.


---
Published by: Markus Viljanen