Ilves vei Tampereen herruuden nimiinsä – HIFK nollasi KooKoon

21.2.2020
Ilves vei Tampereen herruuden nimiinsä – HIFK nollasi KooKoon

Ilves voitti Tapparan perjantaina Eemeli Suomen jatkoaikamaalilla. (Picture: Saana Hakala)

Perjantain kierroksella HIFK nollasi KooKoon, Lukko haki vierasvoiton Mikkelistä, Kärpät makusteli viisi maalia SaiPan verkkoon, Ilves voitti Tampereen paikalliskamppailun jatkoajalla ja KalPa saalisti täyden pistepotin reissultaan Poriin.

HIFK – KooKoo 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK jatkoi voitokasta viikkoaan kaatamalla KooKoon Helsingissä selvin 4–0-lukemin. Kotijoukkue vei laukaukset niukasti nimiinsä 36–29, mutta oli maalinteossa selvästi vierailijoita terävämpi. Teemu Turunen (1+1) teki paluun kaukaloon seitsemän viikon tauon jälkeen ja jälki oli heti tehokasta. Myös Jere Sallinen (1+1) ja Sebastian Dyk (0+2) nakuttivat pari pistettä. Frans Tuohimaa tarvitsi kauden kolmanteen nollapeliinsä vain 10 torjuntaa.

Jukurit – Lukko 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko palasi kuuden päivän pelitauolta tehokkaana, kun Jukurit taipui Mikkelissä. Raumalaiset aloittivat vahvasti johtamalla ensimmäisen erän jälkeen kahdella maalilla Tarmo Reunasen (1+1) ja Linus Nymanin onnistuttua maalinteossa. Martins Dzierkals toi Jukurit ylivoimamaalillaan vielä peliin mukaan ajassa 44.02, mutta sen enempää maaleja ei kotijoukkue aikaan saanut. Jonne Tammela (1+1) viimeisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin minuutti ennen loppua. Justin Danforth (0+2) jakoi syöttöjään tarkasti.

SaiPa – Kärpät 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

SaiPa ja Kärpät kohtasivat neljättä ja viimeistä kertaa runkosarjassa ja neljättä kertaa kaksikosta voittajaksi selviytyi Kärpät. SaiPa roikkui hyvin mukana kaksi ensimmäistä erää ja johtikin kahteen otteeseen, mutta Kärpät käänsi ottelun edukseen päätöserän kolmella maalillaan. Jesse Puljujärvi (2+1) ja Julius Junttila (1+2) olivat kovassa iskussa. Aleksi Mäkelä (0+2) viimeisteli puolustajan tontilta kaksi pistettä. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Joni Nikko ja Santeri Virtanen.

Tappara – Ilves 1–2 JA (0–0, 1–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tapparan ja Ilveksen kauden kuudes kohtaaminen tarjosi täpötäydelle Hakametsälle jännitystä loppuun asti. Maalittoman avauserän jälkeen Tappara avasi ottelun maalinteon toisen erän puolivälissä Niko Ojamäen laukoessa Patrik Virran tarkasta syötöstä kauden 14. maalinsa. Ilveksen vastausta saatiin odottaa aina aikaan 54.26, kunnes Jasse Ikonen viimeisteli tasoituksen maalin edustalta hienon syöttökuvion päätteeksi. Virta otti vielä huitomisjäähyn 22 sekuntia ennen päätössummeria, ja tämä kostautui, kun Eemeli Suomi napautti jatkoajalla ratkaisuosuman ylivoiman turvin. Ilves vei kauden keskinäiset ottelut nimiinsä voitoin 4–2 ja nappasi Tampereen herruuden itselleen.

Ässät – KalPa 3–4 (0–0, 1–1, 2–3)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät ja Kalpa kohtasivat neljännen kerran runkosarjassa ja seitsemän maalia sisältäneen hurlumhein päätteeksi kuopiolaiset saivat Porista tuomisina täyden kolmen pisteen potin. Ottelun johtaja vaihteli useaan otteeseen, kun maaleja taottiin vuorotahtia. Lopulta KalPa oli maalin verran parempi 4–3-lukemin. Vierasjoukkueen Kim Nousiainen (0+3) ja Janne Keränen (2+0) jatkoivat loistavaa helmikuun virettään. Tyson Spink (1+1) oli kotijoukkueen tehokkain.


---
Published by: Markus Viljanen