Tuplakohtaamisten avausosia perjantaina – HIFK:lle, Tapparalle ja Ässille voitot

14.2.2020
Tuplakohtaamisten avausosia perjantaina – HIFK:lle, Tapparalle ja Ässille voitot

Ässät kaatoi perjantaina TPS:n toisen kerran tällä kaudella Turussa. (Picture: Teemu Saarinen)

Perjantain täydellä seitsemän ottelu Liiga-kierroksella täydet pisteet veivät HPK, Ilves, JYP, Lukko sekä tuplapelien avausosissa juhlineet HIFK, Tappara ja Ässät. Voiton myötä porilaiset pitävät yhä tiukemmin kiinni viimeisestä playoffs-paikasta, eroa takana vaanivaan TPS:ään on jo yhdeksän pistettä. Illan tehokkain oli pisteet 2+2 iskenyt JYPin Jarkko Immonen. Illan nollapelit torjuivat HPK:n Rasmus Reijola ja JYPin Eetu Laurikainen.

HPK–Jukurit 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Hallitseva Suomen mestari HPK otti perjantaina kauden toisen voittonsa Jukureista. Pohjantähti Areenalla voittoon riitti ainoastaan yksi osuma ja siitä vastasi Kerhon Markus Nenonen. Osuma oli Nenoselle kauden viidestoista. Syöttömerkinnän osumaan kirjautti HPK-paidassa debytoinut Ossi Ikonen. HPK:n maalilla Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin pelasi 22 kertaa torjunut Rasmus Reijola. Voitosta huolimatta HPK:lla on edelleen matkaa kuudenteen sijaan seitsemän pistettä. HPK:lle voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. Jukureille tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen.

Ilves–KooKoo 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ja KooKoo tarjosivat Hakametsän lähes 6000 katsojalle viihdyttävän ja laadukkaan Liiga-ottelun. Avauserässä molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Ilvekseltä osui Liigan pistepörssiä johtava Eemeli Suomi ja KooKoolta toisessa peräkkäisessä ottelussa osunut Patrik Puistola. Ottelun voittomaali syntyi päätöserässä ajassa 53.51, kun Ilveksen Ville Meskanen osui ylivoimalla. Osuma oli Meskaselle kauden kahdeksas. Tamperelaisten molemmat maalit alustivat Arttu Ruotsalainen ja Kalle Maalahti. Tappion myötä KooKoon 19 ottelun pisteputki Liigassa katkesi. Ilves puolestaan nousi voitolla KooKoon ohi kolmanneksi.

KalPa–JYP 0–5 (0–3, 0–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Uudelleen pelivirettään löytävä JYP nollasi perjantaina Järvi-Suomen derbyssä KalPan tylyin 0–5-lukemin. Olvi Areenan ykkösnimi oli JYPin Jarkko Immonen, joka rohmusi pisteet 2+2. Hurrikaanipaitojen muista maaleista vastasivat Juha-Pekka Hytönen, Jerry Turkulainen ja Liiga-uransa avausmaalin tehnyt 19-vuotias puolustaja Valtteri Kakkonen. JYPin maalilla Eetu Laurikainen torjui 28 kertaa ja merkkautti kauden kolmannen nollapelinsä. Runkosarjassa Järvi-Suomen derbyjen voitot menivät sopuisasti 3–3. Tappion myötä yhdeksäntenä olevan KalPan kolmen ottelun voittoputki katkesi. JYP on puolestaan palannut tauolta kahdella voitolla.

Kärpät–HIFK 1–5 (0–2, 1–0, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK kaatoi Kärpät perjantaina jo neljännen kerran tällä kaudella. Tällä kertaa lukemat loppuunmyydyssä Oulun Energia Areenassa olivat tylyt 1–5. Oulussa helsinkiläisten tehokkaimmat olivat pisteet 1+2 kerännyt ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk ja kaksi maalia iskenyt Otto Paajanen. Punaisilta osuivat myös vanhaa seuraansa rokottanut Juho Keränen ja Teemu Tallberg. Toisessa erässä syntynyt Kärppien ainokainen oli kauden kolmannen osumansa tehneen Janne Pesosen käsialaa. Pelicansista illan joukkueisiin vaihtaneet Juhamatti Aaltonen ja Antti Tyrväinen pääsivät molemmat pisteiden makuun syöttöpisteen muodossa. Voitto oli kuudentena olevalle HIFK:lle kolmas viimeiseen neljään otteluun. Kärppien sarjajohto kutistui tappion myötä ainoastaan kahteen pisteeseen. Oululaiset ovat hävinneet viimeisestä neljästä ottelustaan kolme. Joukkueet iskevät uudelleen yhteen heti lauantaina Helsingissä.

Lukko–Pelicans 3–2 (1–2, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvassa vireessä oleva Lukko otti perjantaina tärkeät pisteet kovasti taistelleelta nuorelta Pelicans-laumalta. Voiton myötä raumalaisten pisteputki on jo hurjat 16 ottelua. Kotijoukkueen voitto ei irronnut helpolla. Pelicans nimittäin johti ottelua vielä 1–2, kun päätöserä käynnistyi. Illan avausmaalista vastasi Lukon Linus Nyman. Pelicans kuitenkin kuittasi johdon Roope Elimäen kahdella osumalla avauserän lopussa. Lukko käänsi ottelun edukseen päätöserän alussa minuutin ja 18 sekunnin tehohetkeellään. Tehohetken aikana Lukolta osuivat Vili Laitinen (1+1) ja voittomaalin iskenyt Sebastian Repo (1+1). Voiton myötä viidentenä oleva Lukko nousi 94 pisteeseen, Lukon kanssa tasapisteissä ovat enemmän kolmen pisteen voittoja omaavat Ilves ja KooKoo. Vaikeita aikoja elävälle Pelicansille tappio oli neljäs peräkkäinen.

Sport–Tappara 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara otti perjantaina viidennen peräkkäisen voittonsa, kun Sport taipui Vaasassa niukasti 1–3. Voiton myötä toisena olevat tamperelaiset ovat enää kaksi pistettä jäljessä Liigaa johtavaa Kärppiä. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahden ensimmäisen erän aikana kertaalleen. Vieraiden Anton Levtchi osui jo ottelun toisella minuutilla ja pelikiellosta vapautunut Turo Asplund tasoitti ajassa 26.41. Tappara käänsi ottelun edukseen viimeiseen viiden minuutin aikana. Ensin ajassa 55.06 ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell iski voittomaalin ja kuusi sekuntia ennen päätössummeria Jere Karjalainen sinetöi päätöslukemat tyhjään maaliin. Illan ainoa kahden pisteen pelaaja oli kaksi maalia alustanut Tyler Morley. Jumbopaikalle jumittuneelle Sportille tappio oli seitsemäs viimeiseen kahdeksaan otteluun. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti lauantaina Tampereella.

TPS–Ässät 3–5 (0–1, 0–2, 3–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Viimeisestä playoffs-paikasta vahvasti kiinnipitävä Ässät haki perjantaina Turusta täyden pistepotin, kun porilaisten takana vaaniva TPS kaatui lukemin 3–5. Porilaiset aloittivat vahvasti ja kahden erän jälkeen tulostaululla oli Ässien kolmen maalin johto. Porilaisten osumista vastasivat jo toisella minuutilla osunut Mikko Salmio sekä toisessa erässä maalanneet Miro Mäkinen ja Tyson Spink. Päätöserässä myös TPS sai maalihanat auki, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Turkulaiset nousivat 2–3:een ja 3–4:ään, mutta tasoitusmaalia ei koskaan syntynyt. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Juuso Pärssinen ja kauden avausmaalinsa tehnyt Olli Valtola. Ässät osui päätöserässä kahdesti tyhjään TPS-maaliin, asialla olivat Atte Mäkinen ja Aleksi Rekonen. Voiton myötä kymmenentenä olevan Ässien ja yhdentenätoista olevan TPS:n ero kasvoi jo yhdeksään pisteeseen. Joukkueet iskevät uudelleen yhteen heti lauantaina Porissa.


---
Published by: Juuso Kauppinen