Liiga perjantaina: Turussa isojen panoksien ilta

14.2.2020
Liiga perjantaina: Turussa isojen panoksien ilta

TPS:n Petteri Wirtanen ja Ässäien Peter Tiivola vääntävät tänäänkin aloitusvoitoista. (Picture: Teemu Saarinen)

Liigan viikonloppu käynnistyy perjantaina täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Katseet kääntyvät erityisesti Turkuun, jossa kohtaavat viimeisestä playoffs-paikasta kisaavat TPS ja Ässät. Lisämielenkiintoa otteluun tuo, että samat joukkueet iskevät uudelleen yhteen myös lauantaina Porissa. Viikonloppuna nähdään myös kaksi muuta tuplakohtaamista, kun Kärpät ja HIFK sekä Sport ja Tappara kohtaavat kahdesti.

HPK–Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Paikkaa kuuden parhaan joukkoon jahtaava HPK isännöi perjantaina Liigassa toiseksi viimeisenä olevaa Jukureita. Ottelu on joukkueille kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Kahdessa aiemmassa ottelussa molemmat ovat onnistuneet voittamaan kotonaan lukemin 4–3. HPK:lla on ollut peleistä taukoa tasan viikko. Jukurit puolestaan palasi tauolta keskiviikkona Jyväskylässä, josta tuliaisina oli 2–1-tappio. Mikkeliläiset joutuvat hallitsevan mestarin kynsiin kuuden ottelun tappioputkessa. HPK:n kokoonpanossa debyyttinsä tekee JYPistä siirtynyt puolustaja Ossi Ikonen. Myös Jukurien riveissä nähdään uusi pelaaja, kun KalPasta siirtynyt Julius Rantaeskola debytoi hyökkäyksessä.

Ilves–KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Hakametsässä nähdään perjantaina mielenkiintoinen kohtaaminen, kun neljäntenä oleva Ilves isännöi kolmantena olevaa KooKoota. Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime ajat ja koko kauden vahvasti. Kolme pistettä Ilvestä enemmän kerännyt KooKoo seilaa tällä hetkellä huimassa 19 ottelun pisteputkessa. Kouvolalaiset ovat enää kahden ottelun päässä Liigan pisteputkiennätyksestä. Molemmat joukkueet palasivat tauolta keskiviikkona. Ilveksen 17 ottelun pisteputki vierasotteluissa katkesi, kun HIFK oli parempi selvästi lukemin 4–0. KooKoo puolestaan kaatoi kotonaan Pelicansin 4–1. Kouvolalaiset ovat voittaneet kuudesta viime ottelustaan viisi. Kauden kolmesta aiemmasta keskinäisestä kohtaamisesta Ilves on voittanut kaksi ja KooKoo yhden.

KalPa–JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kuopiossa nähdään perjantaina kauden kuudes Järvi-Suomen derby, joka on myös samalla KalPan ja JYPin viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Keskinäisten otteluiden voitot ovat tältä kaudelta niukasti KalPalle 3–2. Molemmat joukkueet palasivat keskiviikkona voitolla tauolta, kun JYP kaatoi kotonaan Jukurit ja KalPa vieraissa Sportin. Kotijoukkue KalPa on tällä hetkellä vahvassa vireessä. Kuopiolaiset nimittäin liitävät kuuden ottelun pisteputkessa ja kolmen ottelun voittoputkessa. JYPin kokoonpanossa tänään Liiga-debyyttinsä tekee 18-vuotias puolustaja Tomi Niku. Lisämielenkiintoa iltaan tuo, että näillä sijoituksilla KalPa ja JYP kohtaisivat toisensa playoffsien 1. kierroksella.

Kärpät–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kovasti viime aikoina vahvistuneet Kärpät ja HIFK kohtaavat viikonloppuna kahdesti. Perjantaina pelataan Oulussa ja heti lauantaina Helsingissä. Kärppien riveissä ottelussa debytoi Pelicansista siirtynyt Juhamatti Aaltonen ja HIFK:lla samasta osoitteesta tullut Antti Tyrväinen. Kärpillä on peleistä taukoa viikko, HIFK puolestaan palasi tauolta keskiviikkona kaatamalla Ilveksen Nordiksella. Molemmilla joukkueilla on otteet viime aikoina vaihdelleet voitosta tappioon. HIFK on hallinnut tällä kaudella joukkueiden keskinäisiä kohtaamaisia, voitot ovat punaisille nimittäin 3–1.

Lukko–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Vahvassa vireessä oleva Lukko isännöi paljon muutoksia viime aikoina kokenutta Pelicansia. Viimeisimpänä lahtelaisten riveistä lähtivät Jesse Mankinen, Antti Tyrväinen ja Juhamatti Aaltonen. Lahtelaiset palasivat tauolta keskiviikkona Kouvolassa, jossa tuli tappio lukemin 4–1. Myös Lukko koki keskiviikkona tappion, kun Tappara oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 4–3. Lukko on hallinnut joukkueiden keskinäisiä otteluita tällä kaudella, voitot ovat raumalaisille 3–0. Lukko on voittanut viidestä viime ottelustaan kolme. Pelicans on puolestaan hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi.

Sport–Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport ja Tappara iskevät viikonloppuna myös yhteen kahdesti. Liigassa toisella sijalla oleva Tappara on voittanut joukkueiden kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta kolme ja Sport yhden. Vaasalaiset puolestaan löytyvät sarjataulukosta viimeiseltä sijalta. Ottelu on molemmille toinen tauon jälkeen. Kummatkin palasivat tauolta keskiviikkona, kun Tappara kaatoi jatkoajalla Lukon ja Sport nöyrtyi KalPalle. Tamperelaiset pääsevat Vaasaan neljän ottelun voittoputkessa, Sport on puolestaan hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan kuusi. Sport saa perjantaina takaisin hyökkäykseensä pelikiellosta vapautuvan Turo Asplundin.

TPS–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS ja Ässät kohtaavat viikonloppuna myös kahdesti. Lähtokohta joukkueiden tuplakohtaamiselle on erittäin mielenkiintoinen, kun molemmat joukkueet taistelevat viimeisestä playoffs-paikasta. Tällä hetkellä paikassa on kiinni Ässät ja piste-eroa yhdentenätoista olevaan TPS:ään on kuusi pistettä. Kahdella TPS:n voitolla joukkueet olisivat tasapisteissä, mutta taas kahdella Ässien voitolla porilaisten etumatka tuplaantuisi jo kahteentoista pisteeseen. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, joista turkulaiset ovat vieneet nimiinsä kaksi ottelua. TPS:lle ottelu on tauon jälkeen ensimmäinen, Ässät palasi keskiviikkona tauolta voitokkaasti kaatamalla kotonaan SaiPan.


---
Published by: Juuso Kauppinen