Liiga keskiviikkona: Pelicans matkaa Kouvolaan - Tappara isännöi Lukkoa

12.2.2020
Liiga keskiviikkona: Pelicans matkaa Kouvolaan - Tappara isännöi Lukkoa

KooKoo ja Pelicans kohtaavat jo kuudetta kertaa kuluvalla kaudella. (Picture: Tuula Aronen)

Liiga palaa takaisin tositoimiin pienen tauon jälkeen. Kuuden ottelun kierroksella nähdään muun muassa Tapparan ja Lukon kohtaaminen sekä HIFK:n ja Ilveksen välinen mittelö. Lue ennakosta lähtökohdat kierrokselle.

HIFK - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK:lla on ollut viime aikoina suuria haasteita kokoonpanon kanssa, sillä loukkaantumiset ja sairastelukierre ovat verottaneet kokoonpanoa melkoisesti. Viime viikon HIFK päätti nihkeästi 1–4 tappiolla TPS:lle. Helpotusta on kuitenkin tiedossa, sillä Ilvestä vastaan Otto Paajanen ja Jesse Saarinen tekevät paluun kokoonpanoon. 16-vuotias Brad Lambert pelaa ykkösketjun laidassa. Yleisellä tasolla HIFK:n vire on ollut varsin hyvä, sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta on kasassa seitsemän voittoa. Ilveksen tahti ei ole hyytymään päin ja parhaillaan joukkue porskuttaa viiden ottelun pisteputkessa. Tammi-helmikuussa pelaamissaan 13 ottelussa tamperelaiset ovat jääneet pisteittä vain kerran.

JYP - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Vuosi 2020 on ollut JYPille erittäin hankala. Viimeisestä kymmenestä ottelusta on kasassa peräti yhdeksän varsinaisen peliajan tappiota. JYP pelasi edellisen kerran viikko sitten, jolloin Lukko tykitti Raumalla tulostaululle tylyt 6–0-lukemat. Jukurien välimatka kymmenenteen sijaan on jo 17 pistettä ja kausi uhkaa jäädä Mikkelissä jälleen varsin lyhyeksi. Jukurit on voittanut viimeisestä 15 ottelustaan vain kaksi, joten pelillistä muutosta parempaan ei ole ollut nähtävissä.

KooKoo - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicansin ero kymmenenteen sijaan on 11 pistettä, mutta nykyvire ei anna suuria mahdollisuuksia sille, että piste-ero juuri kaventuisi. Viimeiseen kymmeneen otteluun lahtelaiset ovat kirjauttaneet vain yhden varsinaisen peliajan voiton. Pelicans joutuu Kouvolassa pahaan paikkaan, sillä KooKoon pisteputki on jo huikeasti 18 ottelun mittainen. KooKoo on jäänyt viimeksi pisteittä 11. joulukuuta. Maalivahtipelin lisäksi puolustuspelaaminen on ollut eliittitasolla, sillä kouvolalaiset ovat päästäneet edelliseen kymmeneen otteluun vain 12 maalia.

Sport - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport katkaisi viiden ottelun tappioputkensa voittamalla viime viikon perjantaina Pelicansin voittomaalikilpailun jälkeen. Sarjajumbo Sportin ero viimeiseen playoffs-paikkaan on silti yhä 19 pistettä, joten vaasalaisten kausi päättyy erittäin todennäköisesti runkosarjaan. KalPan tilanne sarjataulukon 9. sijalla on varsin stabiili molempiin suuntiin. Kahdeksannelle sijalle on matkaa yhdeksän pistettä ja kymmenteen sijaan on puolestaan eroa kahdeksan pistettä. KalPa on ollut viime viikkoina oivassa iskussa, mistä osoituksena viiden ottelun pisteputki.

Tappara - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Runkosarjan toisella sijalla majailevalla Tapparalla riittää vielä kosolti panosta, sillä takana tulevat kovavireiset joukkueet hengittävät kiivaasti niskaan. Yksi näistä on juurikin Lukko, joka on viidentenä vain viiden pisteen päässä Tapparasta. Tappara sai viime otteluunsa Kristian Kuuselan takaisin sairastuvalta ja tuloksena oli heti vakuuttava voitto Kärppiä vastaan. Kapteenin merkitys joukkueelle on varsin suuri ja korostuu vain kevättä kohden. Lukkoa vastaan paluun pelikentille tekee 1,5 kuukauden tauon jälkeen Patrik Virta. Lukko saapuu Tampereelle vakuuttavassa 14 ottelun pisteputkessa. Loistokautta pelaava raumalaisryhmä hankki riveihinsä vahvistusta, kun ruotsalaishyökkääjä Gustav Possler saapui joukkueeseen. Possler ei kuitenkaan pelaa vielä Tapparaa vastaan.

Ässät - SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässien viime viikko oli haastava – tuloksena varsinaisen peliajan tappiot niin KalPalle kuin HPK:llekin. Ottelu SaiPaa vastaan on varsin tärkeä, sillä TPS väijyy sarjataulukossa 11. sijalla vain kolmen pisteen päässä Ässistä. SaiPakaan ei ole vielä kaukana Ässistä, vain seitsemän pistettä perässä. Lappeenrantalaisten viime viikko sisälsi kaksi voittoisaa ottelua Jukureita ja KooKoota vastaan, jotka molemmat irtosivat varsin harvinaisilla 1–0-lukemilla. SaiPa voitti joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta 1. helmikuuta pelatun mittelön vei nimiinsä Ässät.


---
Published by: Markus Viljanen