Liiga jälleen mukana pelastamassa pipolätkää

12.2.2020
Liiga jälleen mukana pelastamassa pipolätkää

Picture: Marko Seuranen

Pipolätkäviikko on Suomen Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteisesti koordinoima hanke, joka kannustaa koko kansaa liikkumaan ja nauttimaan pipolätkästä ulkojäillä. Pipolätkäviikkoa vietetään ensimmäisen kerran nyt 10.-16.2.2020. Pipolätkäviikon huipentaa lauantaina 15.2. Helsingissä pelattava Save Pond Hockey –turnaus.

Save Pond Hockey ry on Liigan yhteistyökumppani, joka järjestää pipolätkäturnauksia ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi eri puolilla Suomea. Tänä vuonna SPH-turnauksia pelataan helmi-maaliskuun aikana kuudella paikkakunnalla. Save Pond Hockey -turnaukset pyörähtivät käyntiin viime lauantaina Joensuusta, jossa turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran.

Helsingissä Save Pond Hockey –turnaus järjestetään sen sijaan jo kuudetta kertaa lauantaina 15.2. Brahenkentällä. Turnauksessa on mukana tänä vuonna ennätykselliset 40 joukkuetta, joissa kurvailee yhteensä yli 350 pelaajaa. Tänäkin vuonna turnaus avataan korkean tason näytösottelulla, jossa Liiga Climate Champions -joukkue kohtaa Save Pond Hockey -joukkueen. Kello 10 pelattavassa avausottelussa jäällä nähdään monia tunnettuja kiekkonimiä, kuten Jere Lehtinen, Niklas Hagman, Minttu Tuominen, Esa Tikkanen, Sean Bergenheim, Annina Rajahuhta sekä Toni Lydman.

Helsingin turnauksen jälkeen pelastetaan pipolätkää vielä Lappeenrannassa (22.2.), Turussa (29.2.), Tampereella (7.3.) ja Oulussa (21.3.). Järjestäjien toiveena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan ja jääkiekkoa seuraavan maailman agendalle. Turnauksista saatavat tuotot ohjataan ilmastotyöhön.

– Pipolätkä on mainio tapa pitää ilmastoasiaa esillä hauskalla tavalla. Tänä vuonna voi sanoa, että huoli ulkojäiden tulevaisuudesta on todellakin konkretisoitunut. Suuremmissa kaupungeissa on tekojäitä, mutta kaikkialla ei lajiin tutustuminen ja rakastuminen ole enää ihan yksinkertaista, jos tämä suunta jatkuu, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa huolestuneena.

Save Pond Hockey -turnauksiin osallistutaan noin kahdeksan pelaajan joukkueilla. Mukaan voivat ilmoittautua kaveriporukka- ja yrityssponsorijoukkueet kaikentasoisine pelaajineen, niin miehet, naiset kuin junioritkin. Helsingin turnaus on myytiin loppuun viikossa, mutta muilla paikkakunnilla joukkueita mahtuu vielä mukaan.

>> www.savepondhockey.org


---
Published by: Juuso Kauppinen