Alex Lintuniemi Pelicansista JYPiin

3.2.2020
Alex Lintuniemi Pelicansista JYPiin

Picture: Tomi Natri

JYP on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen puolustaja Alex Lintuniemen kanssa. Alkukauden Lintuniemi pelasi Pelicansin paidassa.

Vasemmalta puolelta laukova puolustaja aloitti kautensa Carolina Hurricanesin sopimuspelaajana AHL:n Charlotte Checkersissä. Marraskuussa hän solmi sopimuksen Pelicansiin ja kirjasi Liigassa 24 ottelussaan pisteet 2+4.

Isokokoinen (192/105) puolustaja on pelannut kolme edellistä kautta AHL:ssä. Kesällä Lintuniemi siirtyi yksivuotisella sopimuksella Los Angeles Kingsin organisaatiosta Carolina Hurricanesiin. Urallaan hän on kirjannut 180 AHL-ottelussa pisteet 8+52=60.

Helsingistä kotoisin oleva Lintuniemi pelasi juniori-ikäluokissa sekä kasvattajaseuransa HIFK:n että Jokerien paidoissa.

– Lintuniemi on monipuolinen moderni yleispuolustaja, jota voidaan peluuttaa pelin kaikissa tilanteissa. Hän tuo joukkueeseen selkeitä kiekollisia ratkaisuja, sekä jämäkkää puolustuspelaamista. Isokokoinen ja hyvin luisteleva sekä kiekollisesti taitava Lintuniemi oli profiililtaan juuri sellainen puolustaja, jota markkinoilta etsimme, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi siirtoa seuran tiedotteessa.


---
Published by: Antti Seppänen