Liiga perjantaina: Tappioputkessa kyntävä JYP haastaa HIFK:n

24.1.2020
Liiga perjantaina: Tappioputkessa kyntävä JYP haastaa HIFK:n

JYP ei ole vielä voittanut HIFK:ta tällä kaudella. (Picture: Jiri Halttunen)

Perjantain Liiga-kierroksella pelataan kolmella paikkakunnalla. Jukurit isännöi Tapparaa Mikkelissä, viiden ottelun tappioputkessa sukeltava JYP kohtaa HIFK:n ja nousuvireinen TPS ottaa mittaa KalPasta.

Jukurit - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit katkaisi viime viikon keskiviikkona peräti yhdeksän tappion mittaiseksi paisuneen putkensa. Ilveksestä napattu voitto toi joukkueelle kaivatun piristysruiskeen ja lauantaina kaatui Sport lukemin 5–0. Voittoja Jukurit tarvitsee rutkasti jatkossakin, sillä matkaa kymmenen parhaan joukkoon on yhä yhdeksän pisteen verran. Tappara on voittanut tammikuun seitsemästä ottelustaan neljä. Edellisessä ottelussaan Tappara ei näyttänyt lähellekään parastaan, kun Pelicans haki keskiviikkona Hakametsästä tyylipuhtaan 3–0-voiton. Tapparalla on hivenen huolia kokoonpanonsa suhteen, sillä jo pitkään sivussa olleen Tyler Morleyn lisäksi sairastuvan puolella ovat myös Kristian Kuusela ja Patrik Virta. Loukkaantumisista johtuen puolustaja Teemu Suhonen operoi kolmosketjun sentterinä.

JYP - HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Vahvasti joulukuussa suorittanut JYP on ajautunut tammikuussa aivan eri teille ja parhaillaan jyväskyläläiset ovat viiden varsinaisen peliajan tappion putkessa. Tappioputki on tiputtanut JYPin sarjataulukossa jo seitsemänneksi. HIFK on sijalla kahdeksan ja tasapisteissä JYPin kanssa. Helsinkiläisten saldo on tammikuussa pelatun viiden ottelun ajalta värikäs, sillä tilastoista löytyy varsinaisen peliajan voitto, jatkoaikavoittoja, varsinaisen peliajan tappio ja yksi jatkoaikatappio. Pitkiä voittoputkia ei ole päässyt syntymään ja HIFK on voittanutkin viimeksi kaksi ottelua putkeen varsinaisella peliajalla marras-joulukuun vaihteessa.

KalPa - TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa on pelannut kuluneen kahden viikon aikana neljästi ja voittoja on kertynyt kolme. Nousujohteinen vire on antanut yhdeksännellä sijalla olevalle KalPalle hieman hengähdystaukoa playoffs-viivan suhteen, mutta tärkeitä otteluita on edessä vielä kosolti. TPS on aloittanut nousunsa sarjajumbon paikalta kohti kevään pelejä. TPS on pelannut tammikuussa tiiviisti, jo kahdeksan ottelua. Näistä kahdeksasta ottelusta voittoja on kasassa viisi ja pisteitä 15. Joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella, voittojen ollessa tasan 1–1.


---
Published by: Markus Viljanen