Liiga perjantaina: Jatkuuko HPK:n kotivoittoputki?

17.1.2020
Liiga perjantaina: Jatkuuko HPK:n kotivoittoputki?

HPK:n Markus Nenonen on tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa. (Picture: Pekka Rautiainen)

Viikonloppu alkaa Liigassa viiden ottelun illalla. Pelicans ja SaiPa taistelevat tärkeistä pisteistä Lahdessa, Kärpät hakee paluu voittojen tielle ja Tappara isännöi Ässiä. Entä jatkuuko HPK:n kotivoittoputki tai KalPan maalitehtailu? Viidellä paikkakunnalla kiekko jäähän klo 18.30.

HPK–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kuudentena oleva HPK hakee perjantaina jo kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoaan. Hallitseva Suomen mestari pelasi edellisen kerran viime viikonloppuna, jolloin kaatui ensin Ässät ja lauantaina Sport Vaasassa. Vieraaksi saapuva TPS on osoittanut viime aikoina piristymisen merkkejä. Turkulaiset ovat nousseet jumbosijalta sijalle kaksitoista, vain viiden pisteen päähän playoffseista. Viimeksi keskiviikkona TPS nousi päätöserän kolmella maalillaan täyteen pistepottiin Vaasassa. TPS on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Kuluvan kauden kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista ovat olleet HPK:n juhlaa, kun pisteet ovat menneet Kerholle puhtaasti 6–0.

KalPa–Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa iski viime viikonlopun kahdessa Jukurit-ottelussaan peräti 13 maalia. Yhdeksäntenä olevat kuopiolaiset kaipaavat kipeästi lisäpisteitä, jotta alempi playoffs-viiva jäisi kauemmaksi taakse. Vieraita KalPa saa Vaasasta, kun Liigan jumboksi juuttunut Sport yrittää kavuta vielä kohti playoffseja. Vaasalaisten tehtävä alkaa olla jo haastava, viimeiseen playoffs-paikkaan on nimittäin matkaa jo 11 pistettä. Sport on voitttanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Kuluvan kauden kahdesta keskinäisestä ottelusta voitot on tasattu, mutta pisteet ovat kotkapaidoille 4–2.

Lukko–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Raumalla nähdään perjantaina mielenkiintoinen ottelu, kun viisi viimeistä otteluaan voittanut Lukko haastaa Liigan kärkipaikkaa hallussaan pitävän Kärpät. Oululaiset ovat harvinaisessa tilanteessa sillä joukkue on hävinnyt kaksi aiempaa otteluaan. Näin on tällä kaudella tapahtunut ainoastaan kerran aiemmin ja siitä seurasi hurja yhdentoista ottelun voittoputki. Ottelu on joukkueille kauden kolmas keskinäinen. Lokakuussa Kärpät piti pisteet Oulussa lukemin 4–2 ja marraskuussa Lukko jäi Raumalla nollille oululaisia vastaan lukemien ollessa 0–2.

Pelicans–SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viimeisistä playoffs-paikoista taistelevat Pelicans ja SaiPa kohtaavat Lahdessa kummallekin huipputärkeässä ottelussa. Lappeenrantalaisilla on matkaa kymmenenteen sijaan ainoastaan yksi piste ja Pelicansilla puolestaan viisi. Perjantain ottelu on joukkueille kauden neljäs kohtaaminen. Aieimmista kolmesta kohtaamisesta SaiPa on voittanut kaksi ja Pelicans yhden. Pelicans on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme. SaiPa puolestaan sai viime lauantaina katki viiden ottelun tappioputkensa. Lahtelaisten riveissä Liiga-debyyttinsä perjantaina tekee 19-vuotias hyökkääjä Juuso Jämsen.

Tappara–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara haki keskiviikkona ison voiton Oulusta, kun Kärpät kaatui Liigan kärkikamppailussa vahvan esityksen jälkeen. Tamperelaiset ovat sarjataulukossa toisella sijalla, seitsemän pistettä kärjestä. Vierasjoukkue Ässät on kiinni viimeisessä playoffs-paikassa. Uhkaajat takaa tulevat kumminkin kovaa ja porilaiset kaipaavat lisäpisteitä. Ässät on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä. Kauden ensimmäisellä Hakametsän vierailullaan Ässät onnistui ryöstämään Tapparalta kaksi pistettä. Porissa Tappara oli puolestaan vahvempi tylyin 0–5-lukemin.


---
Published by: Juuso Kauppinen