Liigan ja SJRY:n tiedote liittyen päähän kohdistuviin taklauksiin

15.1.2020
Liigan ja SJRY:n tiedote liittyen päähän kohdistuviin taklauksiin

Jääkiekon SM-liiga Oy ja Suomen Jääkiekkoilijat ry ovat keskustelleet päähän kohdistuvista taklauksista sekä niiden sanktioinnista ja sopineet seuraavaa:

1.)

Liiga-hallitus korotti kauden 2019–20 aikana annettavia kurinpidollisia sanktioita ottelurangaistuksen arvoisista päähän kohdistuneista taklauksista. Liiga ja Pelaajayhdistys sopivat, että pelaajilta pidätettävä palkan osa määräytyy mainitusta korotuksesta riippumatta kuitenkin kauden aiemman kurinpitolinjauksen ja pelaajasopimusten ehtojen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että pelaajilta ei pidätetä palkkaa korotetun kurinpidollisen sanktion perusteella.

2.)

Ottelurangaistuksen arvoisiksi arvioitujen päähän kohdistuneiden taklausten osalta Liiga-hallitus tarkentaa 5 ottelun pelikiellon minimirangaistuksen koskevan vain taklaustilanteita. Muista jääkiekon sääntökirjan kohdan 124 mukaan päähän kohdistuneiksi taklauksiksi luettavista rikkeistä voidaan antaa myös lyhyempi pelikielto.

3.)

Liiga ja Pelaajayhdistys perustavat yhdessä rahaston, jonka tarkoituksena on edistää päävammojen ehkäisyä, hoitoa ja tutkimusta sekä edistää muitakin pelaajien turvallisuuteen liittyviä asioita. Päähän kohdistuneista taklauksista annettujen pelikieltojen osalta pelaajilta pidätetyt palkan osat siirretään tähän rahastoon.

* * *

Liiga ja Pelaajayhdistys jatkavat yhteistyössä lajin ja pelaajien turvallisuuden edistämistä. Liiga-hallitus on myös kutsunut pelaajayhdistyksen nimeämän pelaajien edustajan asiantuntijaryhmään suunnittelemaan mahdollisia turvallisuutta lisääviä sääntömuutoksia ja sääntötulkintoja yhdessä kansainvälisten toimijoiden kanssa.


Heikki Hiltunen
Jääkiekon SM-liiga Oy
Puheenjohtaja

Sean Bergenheim
Suomen Jääkiekkoilijat ry
Puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen