KooKoon vahva vire sai jatkoa, Ilveksen Ruotsalainen iski hattutempun Sportia vastaan

10.1.2020
KooKoon vahva vire sai jatkoa, Ilveksen Ruotsalainen iski hattutempun Sportia vastaan

KooKoo on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan. (Picture: Tuula Aronen)

Perjantain kuuden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat HPK, Ilves, KalPa, Lukko, KooKoo ja jatkoajalla juhlinut Kärpät! 37 maalin kierroksen ykkösnimeksi nousi hattutempun tehnyt Ilves-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen. HPK:lle illan kotivoitto oli seitsemäs peräkkäinen. Vahvavireinen KooKoo on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan peräti kahdeksan.

HPK–Ässät 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK otti perjantaina seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Ässät kaatui Hämeenlinnassa lukemin 4–1. HPK:n pisteykköseksi nousi pisteet 1+1 iskenyt Cody Kunyk. Kerhon muista maaleista vastasivat avausmaalin tehnyt Niclas Lucenius, voittomaalista vastannut Henri Kanninen ja kauden toisen maalinsa tehnyt Miro Karjalainen. Toisessa erässä syntynyt Ässien ainokainen oli Sami Lähteenmäen käsialaa ylivoimalla. Viimeisellä playoffs-paikalla olevalle Ässille tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Ilves–Sport 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves piti perjantaina Sportin kurissa Hakametsässä ja otti kolme pistettä vahvan toisen erän ansiosta lukemin 5–2. Ilveksen illan sankariksi nousi hattutempun tehnyt Arttu Ruotsalainen. Ruotsalainen iski Ilveksen illan toisen, neljännen ja viidennen osuman. Hattutemppu oli hyökkääjälle Liiga-uran toinen. Kuluvalla kaudella Ilveksestä on onnistunut hattutempun teossa jo viisi eri pelaajaa. Ruotsalaisen lisäksi Ilvekseltä osuivat avausmaalin tehnyt Jasse Ikonen ja voittomaaliksi jääneen osuman laukonut Teemu Rautiainen. Sportin osumat olivat ulkomaalisten käsialaa, kun Chris DeSousa iski kauden 13. maalinsa ja Steven Seigo kolmannen osumansa. Sportille tappio oli viides viimeiseen kuuteen otteluun.

Jukurit–KalPa 2–5 (0–3, 0–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa ratkaisi perjantain Savon derbyn nimiinsä vahva avauserän turvin. Kuopiolaiset karkasivat ensimmäisellä 20 minuuttisella jo kolmen maalin karkumatkalle Kim Nousiaisen, Juuso Könösen ja Matti Järvisen osumilla. KalPa iski myös seuraavat kaksi illan toisensa tehneen Järvisen ja kapteeni Tommi Jokisen toimesta. Ensimmäistä otteluaan Marko Kauppisen komennossa pelannut Jukurit sai päätöserässä kuparisensa rikki Mika Partasen ja Vadim Pereskokovin toimesta. Voiton myötä KalPa katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ja nousi Liigassa yhdeksänneksi ohi Ässien. Jukureille tappio oli puolestaan jo kahdeksas peräkkäinen. Joukkueet iskevät uudelleen yhteen heti lauantaina Kuopiossa.

JYP–Lukko 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko otti perjantaina neljännen peräkkäisen voittonsa, kun JYP kaatui Jyväskylässä lukemin 1–3. Vahvan vierasottelun pelanneiden raumalaisten osumat olivat Ilkka Heikkisen, voittomaalin tehneen Eetu Koivistoisen ja tyhjään maaliin loppunumerot viimeistelleen Jonne Tammelan käsialaa. JYPin ainokaisesta vastasi 16 sekuntia ennen päätössumeria osunut Anttoni Honka. Ottelu oli Hongalle ensimmäinen Nuorten MM-kisojen jälkeen. Tappion myötä JYPin neljän ottelun kotivoittoputki katkesi. Voitolla Lukko nousi neljän pisteen päähän kuudennesta sijasta.

KooKoo–Pelicans 5–2 (0–0, 2–1, 3–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoon hurja pelivire sai jatkoa perjantaina, kun Pelicans lähti Kouvolasta pisteittä Lahteen. Voitto oli viidenneksi nousseelle KooKoolle neljäs peräkkäinen ja peräti kahdeksas viimeiseen yhdeksään otteluun. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat kahdesti osunut Kim Strömberg sekä pisteet 1+1 iskeneet Vilmos Gallo ja Kyle Platzer. KooKoolta maalinteossa onnistui myös entistä seuraansa kurittanut Kimi Koivisto. Kipeästi pisteitä kaipaavan Pelicansin osumat olivat kokeneen Topi Jaakolan (1+1) ja Roope Elimäen käsialaa. Joukkueet iskevät uudelleen yhteen heti lauantaina Lahdessa.

TPS–Kärpät 3–4 JA (1–0, 0–1, 2–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sarjataulukon ääripäiden kohtaamisessa TPS pisti Liigan kärjessä porskuttavan Kärpät tiukille. Turkulaiset nimittäin nappasivat Kärpiltä pisteen. Jatkojalla ottelun voittomaalista vastasi tshekkipuolustaja Jakub Krejcik. Kärppien illan ykkösnimi Turussa oli kahdesti maalannut Julius Junttila. Junttilan ohella kahden pisteen iltaa viettivät kaksi osumaa alustaneet Kärppien Julius Hermonen ja TPS:n Petteri Wirtanen. Kärpiltä osui myös kauden avausmaalinsa vanhaa seuraansa vastaan tehnyt Jasper Lindsten. TPS:n maalit merkittiin Joel Janatuiselle, Lauri Korpikoskella ja kauden 20. maalinsa tehneelle Lauri Pajuniemelle. Pajuniemen 3–3-tasoitusmaali syntyi ainoastaan 12 sekuntia ennen päätössummeria.


---
Published by: Juuso Kauppinen