Liiga lauantaina: Jatkuuko Ilveksen vierasvoittoputki?

4.1.2020
Liiga lauantaina: Jatkuuko Ilveksen vierasvoittoputki?

Joose Antonen ja Ilves hakevat kahdeksatta peräkkäistä vierasvoittoa (Picture: Aarno Vuorinen)

Vuoden 2020 toinen pelipäivä tuo mukanaan heti täyden seitsemän ottelun Liiga-kierroksen. Katseet kohdistuvat muun muassa Kuopioon, jossa Ilves hakee jo kahdeksatta peräkkäistä vierasvoittoaan. Ilta tuo myös juhlahumua, kun Hämeenlinnassa julistetaan linjatuomari Pasi Niemistä ja Jyväskylässä Riikka Sallista. Kaikki ottelut käynnistyvät klo 17.

HPK–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Helsinkiläiset ovat vieneet joukkueiden kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta nimiinsä kaksi. HPK pääsee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, HIFK puolestaan taipui maanantaina Pelicansille voittomaalikilpailun jälkeen. Lisämielenkiintoa otteluun tuo viime kaudella HPK:ssa Suomen mestaruutta juhlineiden Otto Paajasen ja Teemu Turusen kauden toinen paluu Hämeenlinnaan.

JYP–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kaksi viime otteluaan voittanut Pelicans haastaa lauantaina Jyväskylässä JYPin. Kolmantena oleva JYP puolestaan joutuu otteluun tappio allaan, kun se hävisi maanantaina HPK:lle. Sitä ennen hurrikaanipaidat voitti kuitenkin viisi edellistä peliään. Pelicansin kokoonpanosta puuttuu väliaikaiseen pelikieltoon asetettu kapteeni Hannes Björninen. Lahtelaisten maalilla ensimmäisensä ottelunsa torjuu Riku Helenius.

KalPa–Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Vahvassa vireessä oleva Ilves hakee lauantaina jo kahdeksatta peräkkäistä vierasvoittoaan. Tamperelaisilla on alla kolme voittoa, viimeksi perjantaina Hakametsässä kaatui TPS Joona Ikosen hattutempun myötä. Kuopiolaiset huilasivat perjantaina ja pääsevät otteluun tuoreemmilla jaloilla. KalPalla on allaan kaksi tappiota, viimeksi maanantaina joukkue jäi pisteittä Oulussa. Ilveksen maalille palaa Ville Kolppanen.

KooKoo–Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kouvolassa nähdään lauantaina mielenkiintoinen kamppailu, kun kuudentena oleva KooKoo isännöi toisena oleva Tapparaa. Joukkueilla on piste-eroa 12 pistettä. Joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet tulikuumia. Aiempien otteluiden voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa maalin erolla. Molemmat joukkueet pelasivat viimeksi maanantaina voittoisasti.

Kärpät–SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan länsirannikon kiertue jatkuu lauantaina Oulussa. Perjantaina lappeenrantalaiset kärsivät Sportille tappion Vaasassa lukemin 5–2. Tuo ottelu aiheutti myös jobinpostia, kun Tomas Zaborsky määrättiin väliaikaiseen pelikieltoon. Lauantain ottelu päättää Kärppien kolmen kotiottelun putken. Liigaa johtavat oululaiset pääsevät otteluun kaksi voittoa allaan. SaiPa hakee ottelussa kauden ensimmäistä voittoaan Kärpistä.

TPS–Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viimeiselle sijalle jumittunut TPS saa lauantaina vieraita Raumalta. Vierasjoukkue Lukko pääsee otteluun kaksi kotivoittoa allaan, kun raumalaiset kaatoivat voittomaalikilpailussa Sportin ja perjantaina varsinaisella peliajalla Jukurit. TPS puolestaan hävisi perjantaina Tampereella Ilvekselle. Ottelu oli turkulaisille ensimmäinen Liiga-ottelu vuodenvaihteen Spengler Cupin jälkeen. Lukko on vienyt nimiinsä joukkueiden kaikki kolme aiempaa kohtaamista.

Ässät–Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Porissa taistellaan lauantaina tärkeistä pisteistä, kun viimeisistä playoffs-paikoista taistelevat Ässät ja Jukurit kohtaavat. Molemmat joukkueet joutuvat otteluun tappio allaan, kun Ässät hävisi perjantaina Lahdessa ja Jukurit Raumalla. Joukkueilla on piste-eroa porilaisten hyväksi yhdeksän pistettä. Kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan kotiottelunsa.


---
Published by: Juuso Kauppinen