Liiga perjantaina: Tampereen paikallinen kärkiotteluna

13.12.2019
Liiga perjantaina: Tampereen paikallinen kärkiotteluna

Ilveksen Kalle Maalahti ja Tapparan Kristian Kuusela kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. (Picture: Saana Hakala)

Venäjän EHT-turnauksen vuoksi Liiga-viikko päättyy poikkeuksellisesti jo perjantaina. Luvassa on täysi seitsemän ottelun ilta! Illan herkkupala pelataan Tampereella, jossa Tappara ja Ilves täyttävät Hakametsän neljännen kerran tällä kaudella. Paikallispelin lisäksi ottelu on myös Liigan kärkipeli, kun joukkueet ovat sijoilla kaksi ja kolme. Ottaako Ilves kauden kolmannen paikallispelivoittonsa vai tasoittaako Tappara voitot? Kiekko jäähän klo 18.30.

Jukurit–SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viiden ottelun tappioputkessa oleva Jukurit hakee perjantaina paluuta voittokantaan SaiPan kustannuksella. Myös vierasjoukkue SaiPa joutuu otteluun kaksi tappiota allaan. SaiPa hävisi lauantaina jatkoajalla TPS:lle ja Jukurit keskiviikkona JYPille. Illan kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Syyskuun lopussa SaiPa oli Lappeenrannassa Jukureita vahvempi jatkoajan jälkeen. SaiPa on tällä hetkellä Liigassa yhdeksäntenä, seitsemän pistettä Jukureita enemmän keränneenä.

KooKoo–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Keskiviikkona kuuden ottelun tappioputkensa Porissa katkaissut Pelicans vierailee viikon päätteeksi Kouvolassa. Kahdeksannella sijalla oleva KooKoo puolestaan hävisi keskiviikkona kuuman ottelun Tapparalle niukasti 3–2. Pelicans on kerännyt kouvolalaisia 13 pistettä vähemmän. Illan ottelu on joukkueille kauden kolmas keskinäinen. Kaksi ensimmäistä ottelua on pelattu Lahdessa. Näistä KooKoo vei ensimmäisen lukemin 1–5 ja toisessa Pelicans oli vahvempi jatkoajan jälkeen. Paikallispeliasetelma tuo oman lisämausteensa Lumon Areenan perjantaihin.

Lukko–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa jatkaa perjantaina länsirannikon vieraskiertuettaan Turusta Raumalle. Kuopiolaiset etenevät tällä hetkellä kahden voiton putkessa. Viimeksi keskiviikkona Turussa KalPa otti kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisijaksi nousi taitava Miikka Pitkänen. Seitsemäntenä oleva Lukko lähtee otteluun tappio allaan, kun KooKoo haki viime lauantaina jatkoaikavoiton Raumalta. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa KalPa oli parempi lukemin 4–2.

Sport–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Perjantaina Vaasassa kohtaavat Liigan ääripäät, kun kärjessä porskuttava Kärpät vierailee jumbopaikalle olevan Sportin vieraana. Kärpät on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Viimeks keskiviikkona Kärpät kaatoi HPK:n Oulussa voittomaalikilpailun jälkeen. Vahvasta vireestä huolimatta oululaisten kokoonpanot rasittavat useat loukkaantumiset ja maajoukkuekomennukset. Sport on piristynyt valmentajavaihdoksen jälkeen ja on voittanut viidestä viime ottelustaan kolme. Tosin keskiviikkona Ilves haki Vaasasta täydet pisteet.

Tappara–Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Perjantaina on ohjelmassa kauden neljäs Tampereen paikallispeli. Tappara vei ensimmäisen lukemin 4–5, mutta Ilves kirjasi kahdesta seuraavasta täydet pisteet lukemin 1–2 ja 1–0. Illan ottelu on myös Liigan kärkiottelu, kun joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kolme. Liigan kuntopuntarin kärkijoukkue Ilves etenee tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueista olivat keskiviikkona voitokkaita, kun Ilves kaatoi Sportin ja Tappara KooKoon. Kauden kolme aiempaa paikallispeliä ovat olleet loppuunmyytyjä. Myös perjantain myynti enteilee täyttä Hakametsää.

TPS–JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kesken kauden TPS:n päävalmentajaksi tullut Marko Virtanen saa perjantaina Turkuun tuttuja vieraita, kun hänen edellinen joukkueensa JYP saapuu Gatorade Centerille. Toiseksi viimeisenä olevat turkulaiset ovat hävinneet neljästä viime ottelustaan kolme. Viimeksi keskiviikkona KalPa haki Turusta kaksi pistettä. JYP menetti maajoukkueen EHT-turnaukseen kokonaisen ykköskentällisensä. Siitä huolimatta JYP kaatoi viikon alkajaisiksi Jukurit kotonaan. Illan ottelu on joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Marraskuun alussa JYP oli TPS:ää vahvempi lukemin 6–3.

Ässät–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Maalinteko-ongelmista kärsivä Ässät isännöi Isomäki Areenassa vahvassa vireessä olevaa HIFK:ta. Porilaiset ovat hävinneet kaksi viime otteluun. Perjantaina ei ole kuitenkaan varmasti ongelmia joukkueen motivoimisessa sillä HIFK sytyttää aina Porissa. Ässillä on tällä hetkellä neljä pistettä matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan. Viidentenä oleva HIFK on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Viimeksi lauantaina HIFK haki täyden pistepotin Liigan kärkijoukkueelta Kärpiltä. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa HIFK haki Isomäki Areenasta pisteet lukemin 1–3.


---
Published by: Juuso Kauppinen