Ilveksen voittoputki sai jatkoa paikallispelissä – KooKoo ja Ässät jättivät vastustajansa nollille

13.12.2019
Ilveksen voittoputki sai jatkoa paikallispelissä – KooKoo ja Ässät jättivät vastustajansa nollille

Keltavihreät värit varastivat perjantaina päähuomion Tapparan isännöimässä paikallispelissä. (Picture: Saana Hakala)

Liiga-viikko paketoitiin täydellä kierroksella! Illan voittajat olivat Jukurit, Lukko, sarjajohtajan kaatanut Sport, Tampereen paikallisderbyn jälleen vienyt Ilves, JYP ja maalinsa puhtaana pitäneet KooKoo ja Ässät. Liigan kuntopuntarin ykkönen Ilves on tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa.

Jukurit–SaiPa 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit onnistui perjantaina katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa SaiPan kustannuksella. Mikkeliläisten tehokkaimmaksi nousi pisteet 1+1 merkkauttanut venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov. Jukurien muista osumista vastasivat Nuorten Leijonien MM-leirille matkaavat Mikko Kokkonen ja Kristian Tanus. Lappeenrantalaisten ainokainen oli Veeti Vainion käsialaa. Vierasjoukkueelle tappio oli kolmas peräkkäinen. Illan myötä Jukurit on neljä pistettä jäljessä yhdeksäntenä olevaa SaiPaa.

KooKoo–Pelicans 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo palasi tyylillä voittokantaan kotiyleisönsä edessä. Kouvolalaiset kaatoivat Pelicansin Lumon Areenalla lukemin 4–0. KooKoon osumista vastasivat avauserässä voittomaalin tehnyt Kim Strömberg (1+1), Toni Kähkönen, Oskari Manninen ja Markus Jokinen. Ensimmäistä kauttaan Kouvolassa pelaavalle Jokiselle maali oli kauden ensimmäinen. Kotijoukkueen maalilla Henrik Haukeland pelasi kauden toisen nollapelinsä. Nollapeli irtosi perjantaina 15 torjunnalla. Vaisua ajanjaksoa elävä Pelicans on hävinnyt kahdeksasta viime ottelustaan peräti seitsemän. Voitolla KooKoo tukevoitti asemaansa kahdeksan parhaan joukossa.

Lukko–KalPa 5–2 (1–2, 2–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Raumalla Lukko kaatoi KalPan ja otti täyden pistepotin vahvan kahden viimeisen erän ansiosta. Kuopiolaiset johtivat ottelua vielä avauserän jälkeen Joona Riekkisen ja Balázs Sebokin osumilla. Riekkiselle osuma oli kauden ensimmäinen. Lukon ainokaisesta avauserässä vastasi kauden viidennellään Linus Nyman. Toisessa erässä Lukko kiri rinnalle ja ohi Petmanin veljesten Villen ja Mikon osumilla. Ville Petmanille maali oli Liiga-uran ensimmäinen, Mikko Petmanille puolestaan toinen Liigassa. Päätöserässä Lukon Ponthus Westerholm osui kahdesti ja varmisti Lukolle kolme pistettä. Osumien myötä Westerholm nosti kauden maalimääränsä jo viiteentoista. Voitolla Lukko nousi tasapisteisiin kuudentena olevan HPK:n kanssa.

Sport–Kärpät 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vaasassa nähtiin kierroksen suurin yllätys, kun viimeisenä oleva Sport kaatoi Liigan kärkipaikalla porskuttavan Kärpät niukasti 2–1. Vaasalaiset eivät vieraita paljoa kumarrelleet ja veivät avauserän nimiinsä Antti Erkinjuntin ja Toni Kallelan osumilla. Päätöserässä oululaiset nousivat maalin päähän Jari Sailion osumalla, mutta sen lähemmäksi kiri ei kantanut. Piristynyt Sport on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja on enää pisteen päässä toiseksi viimeisenä olevasta TPS:stä. Kärpät jäi pisteittä vasta neljännen kerran tällä kaudella. Viimeisestä kolmesta ottelustaan Kärpät on jäänyt ilman täyttä pistepottia. Tappiosta huolimatta Kärppien sarjajohto on turvalliset kahdeksan pistettä.

Tappara–Ilves 3–4 (0–2, 1–0, 2–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan kuntopuntarin ykkönen Ilves otti perjantaina seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun Tappara kaatui kauden neljännessä paikallisottelussa. Tupsukorvat on vienyt kauden keskinäisistä otteluista nyt peräti kolme. Ilves aloitti vahvasti ja vei avauserän nimiinsä lukemin 0–2 Joose Antosen ja huimaa kautta pelaavan Niko Peltolan (1+1) maaleilla. Osat vaihtuivat toiseen erään, Tappara otti hallinnan ja nousi maalin päähän Patrik Virran osumalla. Ilves piti kuitenkin pintansa tasaisessa päätöserässä Antti Saarelan ja Eetu Päkkilän osumilla. Tapparan ykkösnimi oli pisteet 2+1 merkkauttanut Virta. Kirvesrintojen kolmas osuma merkittiin Anton Levtchin (1+1) nimiin. Ilveksen maalilla Lukas Dostal oli huimassa vireessä ja otti useita paraatitorjuntoja. Voitolla Ilves nousi ainoastaan neljän pisteen päähän toisena olevasta Tapparasta. Tappara on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme.

TPS–JYP 3–4 VL (0–0, 1–2, 2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pieniä piristymisen merkkejä osoittava TPS laittoi neljäntenä olevan JYPin perjantaina ahtaalle Gatorade Centerissä. Jyväskyläläiset saivat mukaansa kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisijaksi nousi Jani Tuppurainen. Varsinaisella peliajalla JYP johti ottelua jo 1–3 Robert Rooban, Tuppuraisen ja Jarkko Immosen maaleilla. TPS teki kuitenkin ottelun päätöshetkillä vahvan nousun, kun Topi Nättinen ja Zach Budish osuivat ajassa 58.03 ja 58.36. Turkulaisten avausmaali oli hurjavireisen Lauri Pajuniemen (1+1) käsialaa. Illan osuma oli Pajuniemelle jo kauden viidestoista. Huomionarvoista oli myös, että JYPin maalilla ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelasi 20-vuotias Niko Parkkinen. JYPille voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Ässät–HIFK 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Maalinteko-ongelmista kärsinyt Ässät palasi perjantaina kahden tappion jälkeen voittokantaan, kun HIFK kaatui Isomäki Areenassa. Porilaisten osumista vastasivat toisessa erässä voittomaalin tehnyt Roni Hirvonen ja tyhjiin loppulukemat sinetöinyt kapteeni Niklas Appelgren. Ässien maalilla vahvasti pelanneelle Sami Aittokalliolle nollapeli oli kauden toinen. Nollapeli vaati 20 torjuntaa. HIFK esitteli perjantaina Porissa kaksi Liiga-debytanttia, kun kokoonpanossa nähtiin 15-vuotias huippulupaus Brad Lambert ja 18-vuotias Wiljami Myllylä. Voiton myötä Ässät nousi pisteen päähän viimeisestä playoffs-paikasta.


---
Published by: Juuso Kauppinen