Liiga keskiviikkona: Pelicans matkaa Poriin kuuden ottelun tappioputkessa

11.12.2019
Liiga keskiviikkona: Pelicans matkaa Poriin kuuden ottelun tappioputkessa

Pelicans yrittää katkaista pitkää tappioputkeaan. (Picture: Tomi Natri)

Keskiviikon Liiga-kierros tarjoaa kuuden ottelun iltaman. Pelicans yrittää katkaista pitkäksi venyneen tappioputkensa, Sport isännöi vahvavireistä Ilvestä ja useista poissaoloista kärsivä Kärpät kohtaa HPK:n. Lue ennakosta kierroksen lähtökohdat.

JYP - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP takoi loka-marraskuun vaihteesta alkaen seitsemän ottelun voittoputken, mutta putken katkettua on ollut vaikeampaa, sillä edelliset kuusi ottelua ovat tuoneet JYPille vain kaksi voittoa. Viimeisimmässä ottelussaan JYP ei esiintynyt vakuuttavasti, kun sarjajumbo Sport haki täyden pistepotin Jyväskylästä. JYP lähtee otteluun ilman ykkösvahtiaan Eetu Laurikaista sekä tehoketjua Petrus Palmu-Miska Siikonen-Julius Nättinen. Koko nelikko on Suomen maajoukkueen matkassa Euro Hockey Tourilla. Jukurit tarpoo neljän tappion putkessa, jonka ajalta maaliero on vähemmän mairitteleva 5–19. Mikkeliläisryhmä pelasi viimeksi lauantaina, jolloin tuloksena oli karu 0–6-tappio KalPaa vastaan. Ylivoimapeli on toiminut Jukureilla hyvin, mutta puolustuspelaamisessa on paljon kehitettävää.

Kärpät - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärppien kokoonpanoa on myllätty urakalla, sillä joukkueella on usean loukkaantumisen lisäksi monta pelaajaa maajoukkueiden matkassa. Poissa oululaisten kokoonpanosta ovat muun muassa Jesse Puljujärvi, Juho Lammikko ja Jakub Krejcik. 20-vuotias puolustaja Olli Vanttaja tekee HPK:ta vastaan Liiga-debyyttinsä. HPK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä ja hyvät suoritukset ovat nostaneet hämeenlinnalaiset sarjataulukossa kuudenneksi. Myös HPK:lla on useampi avainpelaaja sivussa, kun Niklas Friman, Elmeri Eronen ja Valtteri Puustinen ovat maajoukkueen mukana.

Sport - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sarjajumbo Sport on piristynyt aavistuksen verran ja viimeisestä viidestä ottelusta on irronnut kolme voittoa. Ero 14. sijalla majailevaan TPS:ään on kaventunut kahteen pisteeseen. Viime viikon voitot Tapparasta ja JYPistä toivat varmasti kaivattua itseluottamusta joukkueeseen. Omaan päähän on uponnut viime viikkoina varsin vähän kiekkoja ja alivoimapelaaminen on ollut erinomaisella tasolla. Sarjakolmonen Ilves porskuttaa vahvasti ottelusta toiseen. Tamperelaisjoukkue on parhaillaan viiden ottelun voittoputkessa ja viimeisestä 15 ottelusta on irronnut peräti 12 voittoa. Ilveksen hyökkäyspäässä on yksi poissaolo lisää, sillä joukkueen kultakypärä Eemeli Suomi on maajoukkueen mukana.

Tappara - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara pelasi viime viikolla kolmesti, tuloksena voitto Pelicansista ja tappiot Sportille ja HPK:lle. Tappara on yhä tukevasti sarjataulukossa toisella sijalla, mutta viimeisen kuukauden otannalla joukkueen pistetahti on heikompaa keskikastia. Tapparan kultakypärä Kristian Kuuselan ruuti on ollut jo pitempään kosteaa, sillä marraskuun maaottelutauon jälkeiset kymmenen ottelua ovat tuottaneet vaatimattomat pisteet 2+2. KooKoo pelasi Tapparan tapaan edellisviikolla kolmesti. Niin JYP kuin Lukkokin kaatuivat, mutta Kärpät oli liian kova pala purtavaksi. KooKoon tilanne on varsin stabiili, eikä matkaa kuudenteen sijaan ole kuin kolme pistettä.

TPS - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:n viime viikko sisälsi tappiot Kärpille ja HPK:lle sekä voiton SaiPasta. Ero sarjajumbo Sportiin on kaventunut kahteen pisteeseen, joten TPS:llä riittää vielä tehtävää, mikäli joukkue ei halua pudota pahnan pohjimmaiseksi. Rasmus Tirronen palaa turkulaisten maalille muutaman viikon tauon jälkeen. KalPa on nostanut viime aikojen hyvillä otteillaan sijoituksensa kymmenenneksi. Edellisessä ottelussa kaatui Jukurit selvästi 6–0. Kaksikko Balázs Sebok-Kai Kantola on ilmiliekeissä. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet Sebokille pisteet 2+6, Kantolan tilastot näyttävät 5+2.

Ässät - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät on parhaillaan 11. sijalla, Pelicans puolestaan 13:s. Ässät raapi marras-joulukuun vaihteeseen kahden ottelun voittoisan putken voittamalla selvin lukemin Lukon ja Jukurit, mutta putki katkesi lauantaina porilaisten jäätyä nollille Ilvestä vastaan. Ässät on tehnyt kaikista joukkueista vähiten maaleja, mutta keskiviikon kotiottelussa maalintekoon avautuu oiva mahdollisuus, sillä Pelicansin puolustuspelaaminen ei ole vakuuttanut. Kuuden ottelun tappioputkessa tarpova Pelicans on näet päästänyt tappioputkensa aikana peräti 25 maalia. Samalla ajanjaksolla osumia on syntynyt vastustajan päätyyn vain kahdeksan, joten on selvää, että lahtelaisten peli ei kulje halutulla tavalla. Pelicansin tuore puolustajahankinta Janne Jalasvaara esiintyy Liigassa ensimmäistä kertaa reiluun kahdeksaan vuoteen.


---
Published by: Markus Viljanen