Liiga lauantaina: Edessä kauden kolmas Satakunnan derby

30.11.2019
Liiga lauantaina: Edessä kauden kolmas Satakunnan derby

Picture: Tomi Vastamäki

Lauantain viiden ottelun kierros huipentaa kuuden pelipäivän Liiga-viikon. Tiedossa on muun muassa tuplakohtaamisten toisia otteluita ja aina mielenkiintoinen Satakunnan derby. Oulussa ja Tampereella aloitetaan poikkeuksellisesti vasta klo 18.30. Muut kolme ottelua käynnistyvät tuttuun tapaan klo 17.

HPK–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK ja Pelicans iskevät lauantaina yhteen toistamiseen viikonlopun aikana. Perjantaina Lahdessa HPK oli parempi ja iski taululle hurjat 1–6-lukemat. Lisämausteensa illalle tuo Pelicansin valmentajanvaihdos. Lahtelaiset ilmoittivat lauantaina päivällä, että Ville Nieminen ei jatka enää seuran päävalmetajana. Illan ottelussa valmennusvastuun kantaa Jesse Welling. Pelicans on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa.

JYP–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Myös JYP ja KalPa kohtaavat lauantaina toistamiseen viikonlopun aikana. Perjantaina KalPa piti pisteet Kuopiossa, kun lopputulokseksi kirjattiin kotivoitto 6–4-lukemin. Perjantaina pelirangaistuksen selästä taklaamisesta saanut JYPin Miska Siikonen on asetettu väliaikaiseen pelikieltoon, joten hän on pois JYPin kokoonpanosta lauantaina. Kuopiolaiset ovat tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. JYPin voittoputki on puolestaan kääntynyt kahdessa viime ottelussa tappioon.

Lukko–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Raumalla on lauantaina edessä kauden kolmas Satakunnan derby. Ensimmäisen kohtaamisen Ässät vei Liiga-kauden avauskierroksella nimiinsä lukemin 2–1. Lukko kuittasi tappion lokakuussa Raumalla, kun sinikeltaiset olivat parempi selvästi lukemin 4–0. Lukko löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta 41 pisteellä. Porilaiset ovat puolestaan 13. sijalla, neljätoista pistettä Lukkoa vähemmän keränneenä. Ässät on hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan kuusi.

Kärpät–SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan viikonlopun vieraskiertue jatkuu lauantaina Vaasasta Ouluun, jossa vastaan asettuu Liigan kärjessä porskuttava Kärpät. Oululaiset jäivät perjantaina nollille Nordiksella, kun HIFK oli parempi lukemin 2–0. Tappion myötä oululaisten yhdentoista ottelun voittoputki katkesi. SaiPa puolestaan nappasi täyden pistepotin Vaasasta Topi Piipposen viime hetken voittomaalilla. SaiPa on tällä hetkellä Liigassa sijalla yhdeksän.

Tappara–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Hakametsässä nähdään lauantaina mielenkiintoinen kohtaaminen, kun Tappara ja HIFK iskevät yhteen. Molemmat joukkueet pelasivat perjantaina. Tappara haki loppuhetken maalilla pisteet Mikkelistä ja HIFK nollasi Liigaa johtavan Kärpät Nordiksella yli 8000 katsojan edessä. Kotijoukkue pääsee ottelun kaksi voittoa allaan, vierasjoukkue on puolestaan voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Illan kohtaaminen on joukkueille kauden toinen keskinäinen. Tappara vei ensimmäisen kohtaamisen syyskuun lopulla lukemin 1–2.


---
Published by: Juuso Kauppinen